Porod, vůbec netuším, co mě čeká....

Jitulle30
5.2.10 09:01

Porod....

Ahoj, vzhledem k tomu, že to mám už „za pár“ a bude to moje první mimčo, tak se chci zeptat zkušenějších, jak probíhá příjem v porodnici, co všechno tam dostanu, jestli dostanu tu jejich košili a jestli mi tam dají nějaké jejich kalhotky než bude porod probíhat nebo jestli se žádné kalhotky nedávají a chodí se tam naostro, ikdyž to si nedovedu představit, když někdo před porodem krvácí.Děkuji, napište mi prosím Vaše zkušenosti, budu ráda, chtěla bych se na to, co tam se mnou bude alespoň trošku připravit.Jitka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
5.2.10 09:08

Jitulle neboj vše vzládneš. Každá porodnice to má trošku jinak ale tak napíšu jak to bylo u nás.

Po prasknutí vody jsme jeli do porodky, manžela nechali chvíli na chodbě (no nakonec z toho byla asi hodina) mě vzali dovnitř dali mi tu jejich úžasnou košili (v ktéré jsem mimochodem chodila i pak abych si zbytečně nešpinila tu svou) kalhotky nemáš chodíš fakt na ostro - všude jsou vložky takže chodíš s vložkou (mě odtékala plodovka tak proto) - nepředstavitelné? neboj je to naprosto v pohodě. Pak mi sestra natočila monitor, přišel doktor vyšetřil (jen pohmatem) mrknul do průkazky, sesta mi dala podepsat nějaké papíry (co se bude dít a když bude císař atd. atd.) pak mi udělali přípravu - oholili a dali YAL pak už mohl manžel dovnitř (to vše za tu hodinku) a pak už jsme tam přebývali spolu - často mi poslouchali ozvy a dělali monitor a protože nebylo narváno tak nás brzy dali ina porodní sál kde jsme měli svůj klid. :wink:

No a jelikož jsem rodila předčasně tak jsem byla napojená na monitoru po celou dobu, průběžně mě chodili kontrlovat, když jsempotřebovala na záchod tak mě odpojili ale jen na chvilku no a pak už to jelo za 10,5 hodiny od prasknutí vody byla malá na světě. Jestli tě něco napadá tak se ptej.

Jinak na tohle byl dobrý předporodní kurz, ukázali nám kde se co dělá prostředí apod. Nerada chodím někam kde to neznám tak mi to celkem pomohlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.2.10 09:09

Záleží na porodnici. Já rodila v Ov-Vítkovice, a nedávají nic, měla jsem svoje staré triko, mezi nožkama vložku strčenou jen tak, abych nedělala louže z plodovky :mrgreen: . Při příjmu - vypisování papírů - jsem teda ještě kalhotky měla, ale to taky ještě netekla ta voda=)
A potom už jsem stejně byla jen na porodním boxu, takže klidně naostro, byl tam se mnou přítel a občas nakoukla porodní asistentka.
Takže si zjisti konkrétně porodnici, do které se chystáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
5.2.10 09:14

Ahoj Jittule,
nevím jak je to v jiných porodnicích,ale v Děčíně přijdeš na příjem,odevzdáš věci do pytle a dají Ti erární košili,vyšetří Tě a následně (pakliže nejsi)Tě oholí.Doporučuji toto udělat doma,protože v kontrakcích nic moc.
Potom Ti „píchnou“ plodovou vodu(opět,jest-li Ti už nepraskla) a vezmeš si svoje kalhotky a vložku.Připojí Tě na monitor a sledují srdíčko miminka a kontrakce.
Potom jsi ve sprše,na balónu,opět monitor,vyšetření až do odchodu z první doby porodní na sál.
Přeji Ti rychlý porod a hodně zdraví pro sebe i miminko :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.2.10 09:15

ahoj…nam zase dali v porodnici uplne vsechno (je lepsi si do porodky brnknout predem a zjistit co daji a co ne)…ale naostro se chodi vsude…porad ti tam bude nekdo koukat :lol:
a vlozka bez kalhotek??!! … tomu sem se taky hodne divila…ale fakt to jde a pobihaji tam takhle vsude vsichni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
5.2.10 09:16

Tak u nás je něco trochu jinak - taky jejich košile + naostro, neholili (ani se neptali, prostě se to tady nedělá), klystýr vyloženě na moje přání (nechtěla jsem je ohodit při tlačení :mrgreen: , doporučila nám to na těhukurzu PA a jsem jí za to vděčná, cítila jsem se mnohem líp, neměla jsem blok při tlačení).
Jinak příjem - vyplnění papírů, u toho převlíkání do košile, monitor, přesun na porodní sál (u nás jsou takové malé jakoby pokojíčky), PA se pak chodila tak jednou za půlhoďku ptát, věděla, že mám sebou manžela, takže by zaskočil, kdybych něco potřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
5.2.10 09:20

8-o a to jdete a držíte si mezi nohama tu vložku ??? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
5.2.10 09:21

Neboj, zvladly jsme to vsechny, zvladnes to taky…

Informuj se v porodnici kde chces rodit, co vsechno mas mit s sebou (napr. kosile nekde davaji, nekde ne - pro me osobne bylo prijemnejsi mit ty jejich, protoze jsem se nekolikrat prevlekala do ciste, je to prijemny pocit byt v cistem a ne mokrem a spinavem, a po samotnym porodu jsem byla od krve, takze do sprchy nez jsem sla na oddeleni mi taky bodla cista kosile). Mozna kdyz napises kde chces rodit, nebo aspon mesto, holky co maji zkusenosti s konkretni porodnici ti poradi lip.
Chodis naostro, ja mela svoje kalhotky, ktery sice byly mokry (jak me tekla voda) ale drzely vlozku. Jinak vlozky k porodu vetsinou dostanes nemocnicni, ovsem po porodu uz musis mit svoje, takze sbalit do tasky rovnou k porodu. Taky si vem ty sitovany poporodni kalhotky, pokud se pujdes po porodu osprchovat tak uz si je obleces.

A porod samotnej - no boli, boli jak svina, ale presijes :wink: 8-) tak hlavne bez stresu a bude to dobry. A hlavne az to bude fakt bolet tak ja si opakovala furt dokola „za chvilu je konec, za chvilu je konec“ a ono to fakt jednou skonci a mas mrnouse a o nejakych bolestech vubec nevis :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.2.10 09:22

eevaa: jojo…ale ono se s tim zachvilu naucis chodit tak ze to rukou drzet nemusis…koukala sem na ne taky jak dyby spadli z visne kdyz mi dali jen tak vlozku…ale fakt si zvyknes :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
5.2.10 09:24
eviah píše:
klystýr vyloženě na moje přání (nechtěla jsem je ohodit při tlačení :mrgreen: , doporučila nám to na těhukurzu PA a jsem jí za to vděčná, cítila jsem se mnohem líp, neměla jsem blok při tlačení).

Tak to taky souhlas, bohuzel u poslednich 2 to nestihli, takze jsem je stejne „ohodila“ :mrgreen: ale z toho taky zadnej stres jsou zvykli :wink: ja si pamatuju jenom jak jsem se behem tlaceni furt omlouvala a PA me neustale uklidnovala, ze se nic nedeje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
5.2.10 09:34

ahoj, tak já jsem rodila v kladně, košili mi dali, kalhotky ne a pochybuju že je někde dávají, chodí se na ostro, já jsem teda před porodem nekrvácela, to až po, navíc furt chodí kontrolovat nakolik už jsi otevřená, tak by byla asi otrava sundavat pokaždý kalhotky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.2.10 09:43

V Hradci Králové to probíhá dost podobně. Při příjmu jsem dostala jejich košili, pak mě poslali na sál (taška s věcmi šla se mnou), tam další „výslech“, souhlas s nahlížením studentů do dokumentace, oholená jsem byla, takže následoval yal gel, pak jsem tam ještě asi 40 minutek ležela, než pustili přítele (oni zapomněli, že jsem ho chtěla u sebe, tak jsem se musela připomenout :mrgreen: ). Jo a předtím mi vlastně ještě píchli plodovku.
Vložka a chození s ní…přišlo mi to divné, že nemůže držet, ale ani jsem jí rukou nepřidržovala, prostě jsem jen chodila s nohama více u sebe. Často mi točili monitor, když zrovna ne, tak jsem mohla do sprchy, na balon…, ale já byla ráda, že ležím, takže jsem sprchu využila jen 2×.
Jinak vložky tam jsou volně k dispozici, zejména po porodu jsem si brala 2 na sebe, protože mi ta jedna vždycky protekla a musela jsem brát další košili (ty jsme taky dostávali podle potřeby).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
5.2.10 09:44

Jitu, porodnice mívají dny otevřených dveří pro budoucí rodičky, zajdi si do té svojí a tam se to dozvíš :wink:
Vřele doporučuju obhlídnout si porodnici předem. Já kdybych tam předtím nebyla, tak porodím někde na chodbě při hledání porodního oddělení :mrgreen:
(Takovej to byl u mě fofr :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
5.2.10 10:17

Holky můžu mít asi trochu blbej a možná nechutnej dotaz, ale jak probíhá ten klystýr? Já ho nikdy neměla, tak vůbec nevím, jak se to dělá a jaký to je, co se děje pak, jaký to je… Asi bych si ho radši taky nechala udělat, pro lepší pocit, ale abych věděla, do čeho jdu, i když mi to máme ještě za hodně dlouho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.2.10 10:22

U nás dávají jejich košili, kalhotky jsem měla chvíli svoje, pak jsem je sundala, byl to opruz furt sundávat. Nekrvácela jsem, kdyby jo, asi by to nějak řešili…

Možná sae zkus mrknout do rubriky Porodnice a najít si tu, kde chceš rodit - jsou tam zkušenosti maminek i maminky, které tam už rodily, popř. se chystají rodit, tak by ti určitě všecko řekly, když jim pošleš SZ…

Jinak u nás porodnice pořádá i předporodní kurz a jeho součástí je „exkurze“ na porodní sál. Po domluvě se může přijít podívat kdokoli (když se zrovna nerodí) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí