Porod, vůbec netuším, co mě čeká....

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
5.2.10 10:25
Martysek píše:
Holky můžu mít asi trochu blbej a možná nechutnej dotaz, ale jak probíhá ten klystýr? Já ho nikdy neměla, tak vůbec nevím, jak se to dělá a jaký to je, co se děje pak, jaký to je… Asi bych si ho radši taky nechala udělat, pro lepší pocit, ale abych věděla, do čeho jdu, i když mi to máme ještě za hodně dlouho :-)

Já jsem si lehla na bok na lehátko, sestřička mi zavedla nějakou hadičku a pustila vodu. Pak to vytáhla a říkala, že to mám vydržet, jak nejdýl to půjde a pak si zajít na WC. Vydržet to skoro nešlo, pár minut max. jsem to udržela a pak to bylo třeba jak když máš prostě vodový průjem nebo něco - nic hrozného a tragického. Nejhorší byl ten pocit mezi, že se asi každou chvíli pos… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitulle30
5.2.10 10:28

Já vim, kde budu rodit, dokonce má gynekolog v tý nemocnici ambulanci.Musim se tedy zeptat, jestli mají něco jako dny otevřených dvěří atd., jestli to tedy ještě vůec stihnu, pochybuju, jsem totiž už 36+3.Díky moc za příspěvky, chození s vložkou si fakt představit nedokážu, jsem hodně hubená a mezi stehnama mám mezeru ikdyž je dám k sobě, tak začnu asi doma trénovat. :-D A rodí se taky v košili nebo nahá?A jak je to po porodu, nechají mě ještě na sále s těma nohama nahoře ležet a přikrejou mě nebo můžu slézt dolů a normálně si třeba sednout nebo jít do sprchy?Mám trapný otázky, já vim. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Jitulle30
5.2.10 10:31

Ještě se zeptám, manžela tam pouští až když už jsi převlečená a po klystýru nebo tam může být celou dobu se mnou?

• Citovat
  • Upravit
26894
5.2.10 10:32

anguo - děkuju za popis, to teda taky nevim, jestli to na záchod donesu, snad to nebude daleko :mrgreen: Já jsem nikdy nesnesla ani čípek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitulle30
5.2.10 10:33

A ještě to mi po tom příjmu pokaždý píchnou vodu, když mi sama ještě nestačila odtéct?

• Citovat
  • Upravit
17745
5.2.10 10:43
Jitulle30 píše:
A ještě to mi po tom příjmu pokaždý píchnou vodu, když mi sama ještě nestačila odtéct?
Jitulle30 píše:
Já vim, kde budu rodit, dokonce má gynekolog v tý nemocnici ambulanci.Musim se tedy zeptat, jestli mají něco jako dny otevřených dvěří atd., jestli to tedy ještě vůec stihnu, pochybuju, jsem totiž už 36+3.Díky moc za příspěvky, chození s vložkou si fakt představit nedokážu, jsem hodně hubená a mezi stehnama mám mezeru ikdyž je dám k sobě, tak začnu asi doma trénovat. :-D A rodí se taky v košili nebo nahá?A jak je to po porodu, nechají mě ještě na sále s těma nohama nahoře ležet a přikrejou mě nebo můžu slézt dolů a normálně si třeba sednout nebo jít do sprchy?Mám trapný otázky, já vim. :lol:

Rodí se v košili a po veškerých náležitostech po porodu ležíš ještě 2 hodiny na sále,pak tě převezou na pokoj a až po nějaké době můžeš do sprchy,u nás to bylo po následných třech hodinách a s doprovodem sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.2.10 11:22

Klystýr byl popsán :mrgreen: asi bych poprosila partnera, aby počkal někde bokem než to proběhne… ?, někdo asi rodí v té košili, někdo bez (když třeba jdeš rovnou ze sprchy tlačit?).
Potom po porodu a pár stezích mě pěkně přikryli (hm, už nevím čím, nějaké prostěradlo asi), z tašky jsem si nechala vytáhnout ponožky (byla mi děsná zima na nohy) a dvě hodinky jsem ležela na tom porodním lůžku (chci ho domů k televizi!!!) s malou u prsa, pyšný tatínek rozesílal zprávy a hovory…
Potom mi PA pomačkala břicho, vychrstly spousty krve, bléééé=) Šla jsem do sprchy, pak už si oblíkla ty síťkované kalhotky, noční košili a župánek, odvezli mě na pokoj v křesílku (šestinedělí je na jiném patře než porodní).
Byli na mě moc hodní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.2.10 11:24
Alice19761 píše:
Jitulle30 píše:
Jitulle30 píše:
Já vim, kde budu rodit, dokonce má gynekolog v tý nemocnici ambulanci.Musim se tedy zeptat, jestli mají něco jako dny otevřených dvěří atd., jestli to tedy ještě vůec stihnu, pochybuju, jsem totiž už 36+3.Díky moc za příspěvky, chození s vložkou si fakt představit nedokážu, jsem hodně hubená a mezi stehnama mám mezeru ikdyž je dám k sobě, tak začnu asi doma trénovat. :-D A rodí se taky v košili nebo nahá?A jak je to po porodu, nechají mě ještě na sále s těma nohama nahoře ležet a přikrejou mě nebo můžu slézt dolů a normálně si třeba sednout nebo jít do sprchy?Mám trapný otázky, já vim. :lol:
Rodí se v košili a po veškerých náležitostech po porodu ležíš ještě 2 hodiny na sále,pak tě převezou na pokoj a až po nějaké době můžeš do sprchy,u nás to bylo po následných třech hodinách a s doprovodem sestry.

Aha, u nás třeba byla sprcha na tom porodním boxu, takže jsem se nejdřív osprchovala a pak mě až vzali na pokoj…

Jo ta voda - neměla by to být rutina, si myslím. Mi rupla sama… Můžeš to odmítnout!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
5.2.10 11:27

a prozradíš kde teda budeš rodit, nebo je to tajemství? Rodila jsem stejně jako Doriang takže v Brně NMB cinkneš na příjmu, PA ti otevře, svlečeš kalhoty a ona se mrkne jestli to není planej poplach. Pokud ne, tak se převlíkneš do eráru a šaty dáš na ramínku do úschovy. Připojí tě k monitoru a současně vyplňujete lejstra. Této fáze se otec neučastní - čeká na chotbě. Mezitím přijde dr. opět tě vnitřně prohlédne a UTZ zkontroluje polohu a váhu miminka. Pak přichází tatínek a jdete na sál. Vodu ti nikdo nepropichuje, i když to asi záleží na fázi ve které se porod nechází. Klystýr je na přání a je fakt hooodně příjemnej a to bez ironie, nádherně se prohřeješ a uvolníš.
Pak dle libosti hekáš, sténáš, umíráš a ožíváš, panikaříš, klidníš se no dokud není mimi na světě :wink:
Kalhotky ani podprdu jsem na sobě neměla a vložku jsem potřebovala fakt až po ruptuře plod. vody takže půl hoďky před koncem. Neboj já měla celej porod jen jednu košili a na konci byla suchá a až na pár kapiček krve i čistá, takže jatka se konat nemusí! :wink:
JO a k těm prohlídkám porodnice, většina je má jednou týdně, takže to stihnout fakt můžeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
5.2.10 11:27

Rodi se v kosili, nahata bych si prece jen pripadala divne. Po porodu te nechaji jeste asi 2 hodky na sale, kdes porodila, s mimcem a manzelem. Myslim dokonce musis lezet(ale ja teda byla rada, ze se muzu jeste v klidu valet :wink: ) a sestricka chodi kontrolovat jesi moc nekrvacis. Pak se vetsinou osprchujes a manzel nebo sestra ti pomuze na oddeleni sestinedeli.
Jinak ja u vsech porodu mela chlapa u vseho, od vyplnovani papiru na prijmu az po porod, chvilkama se objevovaly tendence sester ho posilat pryc, ale ja se nedala a vydupala si ho, takze byl porad se mnou. Ale zase, JA to tak chtela, takze zalezi, pokud ti bude neprijemny ze ti tam okouni chlap kdyz na tebe saha nakej doktor, klidne ho muzes poslat pryc.

lacenko Ja ho fakt mela i u toho papirovani, nejak jsem nevidela duvod proc by mel cekat na chodbe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitulle30
5.2.10 11:57

No já ho určitě posílat pryč nebudu, jen kdyby to přestal zvládat a nerozdýchal blížící se porod atd.A budu rodit v Rokycanech, bohužel na webu porodnice je tam jen jeden příspěvek, takže jsem se toho moc nedozvěděla, ale myslím si, že všude to bude probíhat více či méně podobně.

• Citovat
  • Upravit
18651
5.2.10 12:07
doriang píše:
lacenko Ja ho fakt mela i u toho papirovani, nejak jsem nevidela duvod proc by mel cekat na chodbe…

Dori :think: Já na to papírování nikdy neměla chlapa ani v porodnici, natož pak u toho :lol: :lol: Poprvé dorazil až jsme šla na pokoj a podruhé až druhý denráno. To byla inf. z doslechu jak to tam měli kamarádky, prý je tam neradi vidí u toho vyšetřování a vyplňování těch nesmyslů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
5.2.10 12:16

Jitulle - zkus se mrknout na stránky aperia , jsou tam teda spíš starší komentáře a jenom pár, ale třeba ti to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
5.2.10 12:31

Ahoj, velmi zajimava diskuze. :-) Chci zeptat neni tu nekdo kdo rodil nebo chce rodit v Plzni ve Fakultni nemocnici? Vim jen od nich co si mam vzit do porodnice sebou. A jak to tam probiha? Diky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
5.2.10 12:41

v lékárně prodávají takové sítované kalhotky do porodnice…když se zeptáš lékarnice poradí…je škoda mazat si krví svoje vlatvní,když můžeš mít síťované a ty vyhodíš popř.přepereš…jsou vzdušné a doporučují je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí