Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jej 37tt tp mam 17.4. jinak me desne boli kdyz se malej hybe… noasi zkusim dat sprchu..
No především se uklidni. Pokud jsi měla pár bolestí s takovým velkým rozestupem, tak to nic znamenat nemusí, ty správné otvírací kontrakce přicházejí mnohem častěji. Pokud se ti navaluje, tak si zkus udělat třeba čaj a dosladit, abys měla nějakou energii, pokud bys to neudržela, tak holt nic a až přestaneš lítat na záchod, tak si lehni a odpočívej. Kdejaka zvejřená těhule už proseděla celou noc s nepravidelnými poslíky a pak si nadávala, protože když se rozjel fakt porod, tak byla grogy ![]()
Ahoj prosim o radu jsem prvorodicka.. mam bolesti ale nepravidelne boli me podbrisek spise pod kalhotkama je to bolest na ms a jakoby se to stahne.. muze to byt zacatek??? mam nejak plasit?? v noci me par bolesti vzbudilo ale nevyhnaly me z postele.. od vecera mam hojnejsi vytok.. mezi bolestni jako tim stazenim to boli skoro porad ale uz na slabou ms
Anička-začátek to být může, dej si sprchu nebo vanu, a uvidíš sleduj intervaly, když se to zpravidelní a bude trvat dýl radši bych jela, nebo zavolala na porodnici, ono každej to má jinak.ale bolesti na MS odpovídají
držim palečky.
někdy můžou potrápit i poslíčc ale nejsou tak pravidelné, proto to chce stopovat.
@kubina01 ok jsou sice nepravidelny ale po mensi dobe treba 5,2,8 min jinak ma zarazi ze mam bolest na slabou ms mezi tou silnejsi kreci
@anicka18 Já měla u prvního porodu snad jednu velkou kontrakci, jak mi prdla voda, tak to pak byl fičák, při příjezdu do porodky jsem nebyla schopná udat inetrvaly bolestí, protože to bolelo pořád.
Já bych vyčkávala, opravdu není potřeba na počátku porodu „plašit“. S velkou pravděpodobností to ještě pár hodin bude trvat, možná jsou to jen poslíčky a přejde to… Do porodnice bych jela, až by byly kontrakce poněkud výživnější nebo pokud by ti praskla voda.
Zatím i podle toho, že jsi schopná napsat celkem dlouhý souvislý text, usuzuju, že to ještě není na odjezd ![]()
@anicka18 neměla jsem pravidelké KO ani 5 min před narozením syna
Ale neplaš, od nějakých stahů co stály za to do porodu to bylo dlouhých 10 hodin, určo neporodíš na zemi, neboj ![]()
Ahoj tak jsme jeli do porodky po 12h tam sem kolem druhe dostala horecku nebudu to zde rozepisovat vse bylo toho moc kontrakce litaly pres 100 a se mnou to nic nedelalo zadny zmeny na cipku nic.. nakonec praskly vodu zapachala malymu se zrychlilo srdicko od horecky. Tak akutni cisar Adamek je na jipu bere atb a bude v poradku zachytily to v cas jinam meri 51cm vazi 3480g a narodil se vcera v 18:36
Zdravím
,jsem tu nová a jsem 40+4tt, v patek mam jít na vyvolání
. jak to probíhá?