Porod a holení

Anonymní
1.6.25 16:02

Porod a holení

Ahoj děvčata! Moc by mě zajímaly vaše osobní zkušenosti s porodem a holením!

Jsem prvorodička, mám už opravdu krátko před porodem a pořád na tohle myslím.
Hodně a asi i zbytečně řeším vzhled, jsem mladá máma a už takhle očekávám pohledy od personálu, ale to holení mi fakt lítá pořád v hlavě, z nějakého důvodu to mám zafixované jako svou vizitku hygieny a nechtěla bych přijet neoholená ani na nohách.
Nemůžu se teď holit “kdyby náhodou” každý den, měla bych všude pupínky, ale nevím, když mi doma začne porod, jestli si stihnu skočit do sprchy a rozjet svoji hodinovou holicí rutinu. :D

Jaké máte zkušenosti? Měly jste někdo stejné obavy? Ráda bych se trochu uklidnila :lol: Děkuju moc :palec:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15210
1.6.25 16:10

Za jeden den ti snad prales nevyroste, hol se tak jak jsi zvykla. Persnalu v nemocnici bude uplne jedno jak moc jsi oholena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.25 16:10

Bylo mi to úplně jedno, když došlo na porod… to jsem měla úplně jiné starosti. :lol: Nohy jsem, myslím, do hladka oholený neměla, bylo to v zimě. A frndu mi jednou za týden a půl pomáhal holit manžel asi poslední měsíc a půl před termínem.
Pochybuju, že všechny ženy se holí a nevím, proč by si měl kdokoli myslet cokoli o tom, když žena není oholená. Vždyť je to její věc. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
35774
1.6.25 16:11

Personálu je to opravdu jedno a nikdo to řešit rozhodně nebude. Většina si tam před porodem už těžko i dosáhne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
821
1.6.25 16:15

Prosimte, a vis, ze se u porodu klidne můžeš i pos.. Tvoje chlupy jsou všem fuk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8453
1.6.25 16:28

Na gyndu taky nechodí každá oholená do hladká ;) hol se tak jak jsi zvyklá, ono ti ty chloupky taky nerostou rychlosti blesku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.25 16:33

Já na to šla fikaně a od myšlenek na moje chlupy jsem personál rozptylovala tím že jsem zvracela, močila, podělala se a nakonec dítěti začaly padat ozvy.

• Citovat
  • Upravit
11464
1.6.25 16:38

Já jít k porodu, tak se neholim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.25 16:48

A co kdyby sis nechala jen krátké zastřižení? Už nevím, která porodnice naopak doporučovala, aby se ženy neholily. Ochlupení je důležitá bariéra proti bakteriím zvenku a zároveň při porodu je prospěšné, když se dítě v porodních cestách setkává s bakteriemi matky. Já bych naopak holením před porodem nechtěla riskovat infekci.

• Citovat
  • Upravit
76458
1.6.25 17:04
@Eljasa píše: Více

to jsem chtěla také napsat, že hodně rodiček se pos.ere a nikdo to neřeší, personál opravdu žádné oholení ano nebo ne nezajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
1.6.25 18:31

Proč si myslíš, že se na tebe bude personál dívat nějak jinak než na jiné? A vůbec, nějak se zbytečně trápíš hloupostma, fakt u porodu oholené nebo neoholené nohy, no nevím jestli na to potom vzpomeneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
1.6.25 19:53
@Alušáček píše: Více

Presne to jsem chtěla napsat. Za pár dnů ti přece takové dlouhé chlupy nenarostou. Ja jsem taky byla nerada neoholena, ne ale kvůli porodu, ale spíš kvůli sobě a kdyz už jsem to mela hrozne, manzel mi to řekl, že by chtělo oholit a oholil me :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
2.6.25 06:16

Obávám se, jak tu psali všechny výše, že ti oholení bude fuk.
Při porodu se dějí horší věci. Já asi tak dvě hodiny před porodem, při kontrakcích co dvě minuty. Jsem v leže samovolně čůrala, neustále a dokola. Všichni byli v pohodě, potřebovali že mě dítě dostat ven a bylo to špatně. Utírali mě a měnili pode mnou podložky. Víc děláš nešlo. Nikdo to neřešil. Bylo mi to jedno. Porod nepostupoval, neotevírala jsem se. Doktor do mě sahal při každé třetí kontrakci, takže co šest minut. Až jsem mu vynadala, že ještě jednou do mě sáhne, tak ho kopnu. Ale nešlo to jinak.
Byla jsem sice oholená, ale celá počuraná. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
2.6.25 07:22

Řešíš naprosto podružné věci, které nikoho zajímat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10756
2.6.25 12:00

Oholenou frndu řeší proto, kdyby nastal císař. Drn ti kdyžtak oholí sestra. Zbytek zarostlého těla nikdo neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí