Porod a muži

79
26.11.23 18:40

porod a muži

Ja mam jeste do porodu a tehotenstvi fakt daleko, ale moje dlouholeta kamaradka ted ceka dite s jejim pritelem a zacala mi rikat, ze ji pritel dost mluvi do veci ohledne porodu. Ona si preje cisarsky rez, ale jeji pritel ji rika, ze by byl mnohem radsi, kdyby rodila prirodni cestou. Rekla mi, ze ji on rika, ze to respektuje, ze je to jeji rozhodnuti, ale ze se mu to zda hezci prirodne. Ja jeste na tohle mam fakt casu dost, ale vim, ze jednou se taky budu treba takto muset rozhodnout a urcite by mi nebylo prijemne, kdyby mi budouci pritel ci manzel zacal kecat do veci ktere jsou moje rozhodnuti. Zajimaly by me pohledy maminek nebo budoucich maminek jak to vidite vy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4122
26.11.23 18:43

Tak za mě je fajn, že se chlap zajímá a vyjádřit svůj názor může. A zrovna o císařském řezu rozhodují spíš lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
26.11.23 18:44
@fuga511 píše:
Ja mam jeste do porodu a tehotenstvi fakt daleko, ale moje dlouholeta kamaradka ted ceka dite s jejim pritelem a zacala mi rikat, ze ji pritel dost mluvi do veci ohledne porodu. Ona si preje cisarsky rez, ale jeji pritel ji rika, ze by byl mnohem radsi, kdyby rodila prirodni cestou. Rekla mi, ze ji on rika, ze to respektuje, ze je to jeji rozhodnuti, ale ze se mu to zda hezci prirodne. Ja jeste na tohle mam fakt casu dost, ale vim, ze jednou se taky budu treba takto muset rozhodnout a urcite by mi nebylo prijemne, kdyby mi budouci pritel ci manzel zacal kecat do veci ktere jsou moje rozhodnuti. Zajimaly by me pohledy maminek nebo budoucich maminek jak to vidite vy? :think:

zbytečná diskuse, zbytečné strachy, o císařském řezu rozhoduje porodník, ne rodička,
takže se můžete klidně bavit na jiné téma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
26.11.23 18:48

Může vyjádřit názor, ona ho nemusí brát v potaz. Ale CS je operace, není to kosmetika. Normální lékař ji nikomu jen z plezíru nepovolí, ale ano, asi jsou místa, kde se dá doktorovi šoupnout něco bokem. Ale vůbec nechápu, jak se to v praxi děje, že se nikdo neptá, proč má jít někdo neindikovaně na drahou operaci… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
26.11.23 19:02

Pokud není důvod tak cs nejspíš neudělají.
Určitě ne na požádání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.11.23 19:22

Rozhodovala jsem si vše sama. Nechtěla jsem manžela k porodu ani na přípravu, vse respektoval. Je to věc té zeny. Ale nevadilo by mi, kdyby mi řekl, jak by si třeba neco přál. Je to o dialogu. Jen v teto věci by měla mít proste poslední slovo žena. A lékaři samozrejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
26.11.23 19:28

Chtěla jsem rodit ideálně přirozeně, měla vybrané polohy, s přítomností manžela. On vše nechal na mě, podle toho jednal. Porod šel ale pomalu, byl pak urychlený, protože jsem byla X hodin otevřená a po odtoku vody. Mrzelo mě to, ale na volbu polohy už jsem neměla myšlenky.

Císaře jsem se bála jako čert kříže, takže jsem ráda, že jsem na něj nešla. Je to operace, takže proč do toho jít dobrovolně? Pro tělo je to větší zásah, takže partnera i chápu, že se mu to moc nelíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21348
26.11.23 19:34

Dobra zprava - vybrat si nemuzes, takze to muzes uplne vypustit z hlavy. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
26.11.23 19:54

No tak hlavně o tom, jak bude rodit nerozhodne ani jeden, takžeeee…. Zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.23 20:09

Tak ten „přírodní“ porod fakt moc hezkej není :lol:. Mě do toho otec dítěte nekecal a já věděla přesně jak to chci a co rozhodně nechci a hádej jaká byla realita :mavam:. Vyvíjelo se to mimo nás oba, takže já bych se těmito „plány“ a diskuzemi vůbec nezabývala, až budu rodit podruhé, tak budu mít opět jen jeden cíl - ve zdraví přežít i s dítětem :hug: (btw. a to jsem měla porod docela pěkný, ale úplně jiný než jsem čekala :nevim:)

• Citovat
  • Upravit
1699
26.11.23 20:09
8o :nevim: :nevim: :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
26.11.23 21:56

Je rozdil vyjadrit nazor a do neceho kecat. Podle me je super, ze maji takovy vztah, kde ma chlap prostor vyjadrit svuj nazor na porod. Ve finale to samozrejme bude jeji vec, ale urcite je na miste, aby se k tomu taky vyjadril, kdyz je to slusne a s respektem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
26.11.23 21:57

No mě by teda spíš rozesmálo, kdyby mi dospělý muž řekl, že přirozený porod se mu zdá „hezčí“. Je to porod, žádná procházka mezi růžemi :roll: Rodí žena a je zcela na ní co jí bude příjemné, koho u porodu chce a jak by měl vypadat nějaký porodní plán. Chlap může rozhodovat tak akorát o tom jakou flaškou oslaví potomka… A to jsem měla manžela u porodu, respektuji otcovská práva i možnost slušně vyjádřeného názoru muže. ALE až vysere jednou meloun, tak se můžeme začít bavit o tom jak by to konkrétně mělo probíhat… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
26.11.23 22:01

Holky, tak hlavně si nemůžete jen tak bez nejakeho opodstatněného medicinskeho důvodu říct, ze chcete císařský řez ;) takže je lépe pocitat s tím a připravit se psychicky na to, ze se bude rodit přirozeně, a v případě komplikaci dojde na císaře. Ti vaši chlapi mají pravdu, prirozeny způsob je proste prirozeny a tudíž v normálních případech upřednostňovaný i v porodnicích. To je proste fakt.

@fuga511 píše:
Ja mam jeste do porodu a tehotenstvi fakt daleko, ale moje dlouholeta kamaradka ted ceka dite s jejim pritelem a zacala mi rikat, ze ji pritel dost mluvi do veci ohledne porodu. Ona si preje cisarsky rez, ale jeji pritel ji rika, ze by byl mnohem radsi, kdyby rodila prirodni cestou. Rekla mi, ze ji on rika, ze to respektuje, ze je to jeji rozhodnuti, ale ze se mu to zda hezci prirodne. Ja jeste na tohle mam fakt casu dost, ale vim, ze jednou se taky budu treba takto muset rozhodnout a urcite by mi nebylo prijemne, kdyby mi budouci pritel ci manzel zacal kecat do veci ktere jsou moje rozhodnuti. Zajimaly by me pohledy maminek nebo budoucich maminek jak to vidite vy? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
26.11.23 22:02
@alynch píše:
Je rozdil vyjadrit nazor a do neceho kecat. Podle me je super, ze maji takovy vztah, kde ma chlap prostor vyjadrit svuj nazor na porod. Ve finale to samozrejme bude jeji vec, ale urcite je na miste, aby se k tomu taky vyjadril, kdyz je to slusne a s respektem ;)

tak jistě, vyjádřit se může, ale to je tak všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky