Porod do vody – jaké jsou vaše zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
726
7.6.10 19:26

jo,a holka když se narodila,byla celá modrá :mrgreen:trochu přidušená,nebrečela,tak kdoví,jestli to nebylo tou vodou,ale to nevím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.10 19:43
Len-til-kah píše:
To je ovšem obrácení implikace. Neplatí, že bez křiku není hluboký nádech.

Porod do vody si jistě neklade za hlavní cíl to, aby dítě neřvalo :lol: , opět nechápu logiku - jakože se máme vehementně snažit, aby dítě řvalo?

Že se křikem sílí plíce je věta minulých generací, ze které mně osobně vstávají vlasy na hlavě (jo, slyšela jsem to, stejně jako že miminko nemá šanci přežít jen na mateřském mléku, že když škytá, musí být každopádně počůrané, a milion dalších bludů). Nenechávala jsem děti řvát a plíce mají silné až kam :lol: .

To se toho zakladatelka zase moc nedozvěděla… škoda. Ale aspoň posouvám v Nových příspěvcích.

prosim tě s první větou souhlasím ted už. Jen nechápu plus na porodu do vody že není křik jak napsala tara.
z článku mi šlo o tuto větu: Náhlá změna působí jako šok a je považována za jeden z impulsů
k prvnímu vdechu. Doktor tam i psal o prvním nádechu, ale pak už jen o křiku, protože je to častější reakce novorozeněte. A souhlasím že není hlavní cíl aby dítě neřvalo, to nevím z čeho tě to napadlo. A to co píšeš za „bludy“, to jsou opravdu bludy a výmysly,jako třeba koupat každý den a podobně. Ale tohle je doktorská věc. Já hlavně reaguji na názor, že křik nesouvisí s plícema, to je myslím hloupost. Stejně tak jako nechat dítě řvát aby mělo silný plíce, to jsem přece vubec neřekla. Říkám že křik neni nic špatného, kort když je jeho první.
A už nebudu psát, krásně jsi napsala tu poslední větu :potlesk: Ode mě naposled do nových příspěvků a zakladatelce doporučuji aby se spíše zeptala kvalifikovaných. Tady to bude spíše o tom kdo to prožil bez problémů doporučí, jiná, třeba jak zmýnila čiči, se špatnou směnou nedoporučí. Že já vůbec reaguju na něco o čem hovno vim :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
7.6.10 20:11

Tak ja nevim, co je pravdy na tom, ze by dite rozeny do vody neplakalo. Kdyz ho vytahnete pak z ty vany tak ma taky sok, takze je to spis o diteti. Ten nadech je prej asi 15× tezsi, nez kterejkoli jinej v zivote, jen pro uplnost. a prvni mi nekricel taky a vytahli ho klestema, tak nevim. Myslim, ze krik tak dulezitej neni. Vojtin rval po ockovani trikrat vic :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
7.6.10 21:52

Holky, ja to, ze dite po porodu nekrici, napsala, protoze jsem to cetla a rikala jsem si, ze je mu to mozna prijemnejsi, ale podle toho, co tady pisete, tak spis bude vazne pridusene. Nechtela jsem, aby to vyznelo, ze to ma byt plus. Je super tady cist o vasich zkusenostech. Urcite se jeste poradne zamyslim, nez se stopro rozhodnu. Co kdyby bylo neco spatne?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22031
7.6.10 22:16

To je přesně ten problém, že nikdy nevíš, jestli nebude něco špatně… jak jsem psala výše.

Víš, ono jedna věc je, že je to pro maminku určitě příjemnější - bolesti budou v teplé vodě asi menší a určitě líp snesitelné - ale mně přijde, že je to za cenu většího rizika pro miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalmatinka2004
10.6.10 10:01

Teda Bohunko - to je hrozné… to by jeden fakt nečekal, co? :O Hlavně jestli jste obě nakonec v pořádku, ale jak říkáš - rodit doma - plánovaně? Asi radši fakt ne - právě z těchto důvodů… ale voda mi přišla fajn a taky jsem o ní uvažovala - právě proto že moje těhu je zatím naprosto v poho a nezačít mi růst bříško, tak ani nevím, že těhu jsem… :-)
Po tom tom tvém zážitku to ještě zvážím… :think:

• Citovat
  • Upravit
192
17.6.10 22:35

Teda necekala jsem, ze se to tady bude cele tocit okolo kriku, jestli je to pro mimi dobre a nebo ne. Spis me zajimaly ty zkusenosti. Kazdopadne ale vsem diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
17.6.10 22:36

Bohunko, moc diky, tohle jsem presne potrebovala slyset a o tohle mi slo. Ziskat tenhle typ informaci. Diiiiiik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
28.3.11 23:42

Vím, že je to už stará diskuze, ale nedá mi to, abych nereagovala…musím se vrátit ještě k tomu křiku…ono když se to miminko rodí na souši, tak taky nezačne křičet, sotva vystrčí hlavičku, ale zbytek tělíčka je ještě v matce…začně křičet, až je celé venku…a stejně tak je to i s porodem do vody…když se porodí hlavička, tak ji pod tou vodou PA ještě přidrží, ale to mimčo tam fakt není přidušené :mrgreen:
Taky se rozhoduju o tom, zda budu rodit do vody a vzhledem k tomu, že mám termín za 5 týdnů, tak už jsem si o tom pár info pozjišťovala…
Jediný argument proč ne je dost silný - a to ten, co zmiňuje Bohunka - že se může cokoliv přihodit…takže zatím ještě nejsem úplně rozhodnutá…každopádně u nás je 6 sálů, z čehož 3 jsou vybaveny vanou a porodnice je porodům do vody přístupná, zkušenosti mají…tak jsem sama zvědavá, jak se nakonec rozhodnu :think: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
28.3.11 23:43
Havraní píše:
jo,a holka když se narodila,byla celá modrá :mrgreen:trochu přidušená,nebrečela,tak kdoví,jestli to nebylo tou vodou,ale to nevím. :roll:

To ale bývají i děti narozené „na suchu“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
28.5.11 12:43

…tak já se ptala na porod do vody mojí doktorky a ta mi to jenom doporučila. Říkala, že už tak odrodila několik maminek a vždy bez problémů a má s tím jenom dobré zkušenosti. A taky mi říkala, že záleží, na jakou PA člověk narazí, některé jsou jiným metodám než klasickým nepřípustné a dokážou to pěkně znechutit. Já tedy, pokud bude vše v pořádku a štěstí při mě bude stát, do vody rodit budu. Hezký den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
28.5.11 15:45

Tak já jsem absolvovala porod do vody v roce 2006 ve Vrchlabí. Všechno proběhlo hladce a bez komplikací. Pro některé zde uvádím, že když malá vyklouzla, hned ji z vody samozřejmě vyndali a rozkřičela se na plné plíce. Rozhodně nebyla přidušená nebo podobně, měla klasickou tmavě červenofialovou barvu, stejně jako jiná miminka. Apgar 10-10-10. Tehdy jsem do vody porodila i placentu, píchli mi oxytocin aby vyšla rychle, kvůli možnému krvácení. Nástřih žádný, natržená minimálně, 3 stehy. Z vany jsem odešla v pohodě po svých na porodní sál, kde mi na porodním křesle udělali ty 3 stehy a pak rovnou i s malou na pokoj užívat si ji. Byl to hezký zážitek. Nicméně i tak, podruhé jdu rodit klasicky, nějak mám teď strach…nevím proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
28.5.11 19:50

Take jsem chtela rodit do vody, nakonec byl porod tak rychly, ze ani nestihli napustit vanu. Maly se narodil ale uplne v klidu, neplakal vubec, natoz aby kricel. Jeste na snure zacal pit a vazili ho az nekdy po dvou hodinach, kdyz jsem sama chtela. Ted jsem tehotna poctvrte, opet jsem zvazovala porod do vody a opet od nej upustim. Verim, ze to muze byt krasny zazitek, ale tech argumentu proti je asi vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
2.6.11 11:47

Já jsem nakonec rodila normálně, do vody už bysme to asi ani nestihli, protože jsem si půlku porodu odbyla doma a druhá část, na kterou jsem už byla v porodnici trvala všeho všudy necelé 3 hodiny, a to včetně formalit na příjmu :mrgreen: Tak možná příště no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí