Přenášení u čtvrtého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14809
1.6.10 10:34

Přenášení

Ráda bych nadhodila téma přenášení. Čekám čtvrté dítě a zatím ani jeden porod se neobešel bez popohánění. Při prvním mi tedy praskla voda, ale porodní cesty nepřipravené, porodila jsem skoro až po 18 hodinách a několika oxytocinových infuzích, děložní činnost strašně slabá. Při druhém dítěti jsem přenášela dvanáct dní, pět dní před porodem hospitalizace, injekce, porod opět indukovaný, dostala jsem infuzi oxytocinu, třetí porod se už vůbec vyvolat nepodařilo, přenášela jsem 14 dní, dva dny mi porod vyvolávali pomoci prostaglandinových tablet, pak zavedly oxytocinovou infuzi, nakonec píchli vodu, nicméně děložní činnost vůbec nenastala a porod skončil císařským řezem. Připadám si naprosto neschopná, protože asi nejsem schopná normálně porodit dítě. Teď čekám čtvrté,asi poslední a už nevěřím, že porod bude přirozený. Máte některá také zkušenost s přenášením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
1.6.10 11:22

Zkušenosti nemám… Šlo to samo… Jen bych chtěla napsat, že nejsi neschopná! Třeba máš prostě nějakou hormonální nerovnováhu nebo jiný problém, kvůli kterého to takhle dopadlo - Když to jinak nepůjde, tak co. Miminku bude celkem jedno, jak přišlo na svět, když ho tu čeká milující maminka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
1.6.10 11:33

Já jen přemýšlím o tom, jestli by třeba prostě nebylo lépe pár dní počkat, ani jedno z dětí totiž nejevilo známky přenášení, průtoky pupečníkem byly naprosto vpořádku a plodová voda byla čirá, nez jakýchkoli známek zakalení. Na jednu stranu jsem snad i ráda, že mě hospitalizovali a vše pohlídali, na druhou stranu se v nemocničním prostředí cítím pod tlakem a v neustálém stresu. Mluvila jsem tam o tom s léjařem, ten mi řekl, že dítě narozené plus mínus 14 dní je narozené v termínu, tak jsem se ho ptala, proč na mě tak tlačí, proč ty tablety, injekce, infuze atd. Na to mi neodpověděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
1.6.10 11:42

Ahoj,
take ted budu rodit poctvrte a asi naposledy…Po vsech svych predchozich zkusenostech jsem se rozhodla jit DOSTI VYRAZNE PROTI DNESNIM LEKARSKYM DOPORUCENIM A TRENDUM a pokusim se VERIT SOBE A SVEMU TELU VIC :oops: :oops: :oops:

Pokud muzes,zajisti si ve Tvem okoli dulu-muze Ti pomoci mnoha metodami,aby se porod spustil drive.
A pokud muzes,sezen si knihu od Ingeborg Stedelman(mozna se pise nejake pismenko v prijmeni dvakrat :oops: ) a TU SI PRECTI.
Pak budes mit jasno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.10 11:54

Ahoj, mám podobný problém, čekám 3.dítě a obě dvě předchozí jsem taky přenášela. U druhého byla už i zakalená plodová voda v 41.tt., a prod šel pak rychle, což jsem byla ráda. Tentokrát chci ale porodit co nejdřív a pokud možno samovolně. Neberu hořčík a taky jsem manžela připravila na nadměrnou sexuální aktivitu od 38tt :lol: . No a mám v plánu dlouhé procházky s dětmi a není možné. Pokud Ti něco zabere, dej určitě vědět, jistě mnohým pomůžeš. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
odhlášenáRézi
1.6.10 11:58

Tak já zatím rodila jen dvekrát, vždy jsem přenášela, nepomohl ani Hamilton, ale u obou byla při porodu plodovka zkalená a bylo jí málo. První porod se rozjel sám, druhý byl vyvolávaný, šla jsem tam jako na popravu, chápu tvé pocity neschopnosti. Ale i když byly ok průtoky i utz, tak při porodu byla plodovka hodně špatná a bylo ji malilinko. Takže za mně, pokud se povede třetí dítko, tak si řeknu o indukci v termínu a nedovolím přenášení. Nevím jestli to souvisí, ale obě měly velice silnou žloutenku, druhá díky tomu strávila i pár dní v inkubátoru (ač téměř 4kilová) a bez možnosti první dny kojit (při těch hodnotách jsou ohrožena játra i mozek).

• Citovat
  • Upravit
1703
1.6.10 11:59

No a nemivas treba pozdeji ovulaci? ze by bylo ve skutecnosti to miminko mladsi? nebo to byl termin podle uzv ve 12. tydnu, a ne podle menstruace? :nevim: a jakou mely porodni vahu tve deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
1.6.10 12:17

Ahoj, dík za tip, knihu zkusím sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
1.6.10 12:45

Pr to, abych porodila v termínu, nebo aby mi alespoň porod nemuseli vyvolávat jsem u třetího, po předchozích zkušenostech, dělala všechno možné. Horké koupele, fyzická námaha, sex, jízda na motorce po lese. Výsledkem bylo 14 denní přenášení a císařský řez. Jinak ovulaci jsem skutečně mívala pravděpodobně o týden posunutou, neboť menstruace přicházela po 35 dnech, což se teď za poslední rok změnilo na přesně 28 dní. Děti měly 3300g, druhé 3500 g a třetí 4000 g. Jinak to třetí mělo navíc dost velkou hlavu, vůbec mi totiž nesestoupilo břicho, po dvou dnech vyvoláváná se nic nehlo. A ještě taková perlička, třetí dítě bylo dlouho v poloze koncem pánevním, když jsem nastupovala do porodnice pro přenášení, byla v poloze záhlavím, za dva dny po nástupu při utz, když kontrolovali průtoky, opět seděla na zadku a světe div se, těsně než mi začali vyvolávat porod, byla už zase hlavou dolů. Sestry na porodnici jí říkaly hadí žena, takže měla v děloze asi i dost místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
1.6.10 15:26

Pěkně jsi mě vyděsila. Poprvé jsem přenášela a porod byl indukovaný. Teď se děsím toho, že budu prožívat opět to samé. Mít to tak počtvrté jako ty, tak mě odvezou :zed:
Přeju ti, ať se vše povede, jak má, a ať porodíš konečně přirozeně!!! :hug:
(Pak určitě napiš, jak jsi dopadla!!! Jsem strašně zvědavá :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.10 16:14

Já měla teda ovulaci přesně, mám 26 denní cyklus a ovu byla 12.den, měřila jsem si u druhého teplotu. V kterém jsi teď týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.10 16:16

Jinak o té dule jsem taky přemýšlela. Myslíte, že může skutečně pomoc? Nevíte, kolik si tak bere? Vím, že má vždycky tak 3 přípravné lekce a porod, ale kolik to stojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
1.6.10 16:31

Jsem teď v 18. týdnu, kolik stojí dula nevím, zkus pohledat na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
1.6.10 18:56
Justina 2012 píše:
Jinak o té dule jsem taky přemýšlela. Myslíte, že může skutečně pomoc? Nevíte, kolik si tak bere? Vím, že má vždycky tak 3 přípravné lekce a porod, ale kolik to stojí?

ahojky,

cena se odviji od zkusenosti duly,ale vetsinou jsou prvni schuzky zdarma a pak 300/hodinu.
Porod se vsim vsudy sakumprask (prijezd,pobyt,zustava v porodnici dle prani roddicu i po porodu napr.20hodin apod) stoji u CERTIFIKOVANYCH DUL KOLEM 5 000KC

A jestli muze pomoct???
kdyz nic,tak dobra dula ANO(viz vyse zminena kniha,jak jsem psala)

DRZIM TI PALCE-a sobe taky :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
2.6.10 00:08

Ahoj Evi ,

Rozhodně dlouhé přenášení nebude pro tebe ani dítě přínosem . Má sestra přenášela své dítě čtyři týdny / bylo to před 18 lety /. Tenkrát jí vždy z poradny poslali domů s čípky na zavádění s tím, že jí tam za pár dní budou mít na porodním sále. Tenkrát se ultrazvuk nedělal na každé kontrole jako dnes ....... Přenášela čtyři týdny a kluka pak nemohla normální cestou porodit ani omylem - měl 5 kg . Přesto jí lékař indikoval normální porod - dokud neomdlela. Poté už jim nic nezbývalo než císař . dodnes má její syn na hlavě odřeninu cca3×3 cm - protože byl naražen hlavičkou na pánev a měl hned po porodu otlačené místo / vypadalo to jako odřenina s modřinou / - následek toho, jak se snažili silou dítě vypudit - bohužel sestry malá pánev na tak velké dítě opravdu nestačila. Když se jí kluk narodil, tak měl hlavu velkou jako můj dvouletý syn. Vůbec jsem nevěřila tomu, že je to novorozenec.
To jen k tomu přenášení.
Jinak bych si vůbec nic z toho, že tvá „děloha“ stávkuje nedělala. Těch příčin může být opravdu hodně. Ze zkušenosti jako bývalá zdravotní sestra vím, že porod se dá celkem naplánovat - tedy pokud už je čas, jen se miminku nechce ven. Vždy má rada pomohla - chce to jen fyzickou aktivitu - nasávajícím maminkám jsem vždy radila, aby chodily hodně do schodů - zatížily hodně své tělo - laicky řečeno tělo se chce poté zbavit té zátěže, kterou nosí a nastanou kontrakce a porod .......zkus to ! je to stará babská rada, která ale pomáhá ! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí