Přenášení u čtvrtého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janulka2011
20.3.11 18:56

přenášení

Ahojky, zdravím všechny, co přenáší a přeju hodně zdaru a hlavně pevných nervů. Já jsem v týdnu 40+3, a rodím poprvé. Pajince111 jen chci vzkázat, že ty hodně silné poslíčky, které trvají u mě třeba celou noc, jsou opravdu nepříjemné. A jelikož rodím prvně a neměla jsem s tím zkušenosti, tak jsem byla ráno v nemocnici, právě kvůli silným kontrakcím i po 5 minutách (teda podle monitoringu, tam žádné nebyly). Jen bych chtěla poprosit, jak tedy poznám opravdové kontrakce, mám strach, abych nepřišla pozdě nebo naopak zas jen nedělala planý poplach. Vím po odtoku PV a silném krvácením je jasný příznak jet do porodnice, ale stále se bojím, zda poznám ty opravdové kontrakce. Doktorka, že prý mě bude bolet celá děloha a tvrdnout břicho při kontrakcích, ale to bylo i teď, u těch poslíčků. Poradí mi někdo?

• Citovat
  • Upravit
1741
20.3.11 20:55

Janulka2011 tak koukám,že nejsem sama s těma hroznýma poslama..u dcerky jsem měla takové poslíky jen v noci,ale asi ani né takové a jen tak 2 noci před porodem,pak mi praskla voda,takže to bylo jasné že porod začal,ikdyž pak ještě od prasknutí voda trval 18hodin-fakt to bylo něco,potom porod vlastně na sucho a při tlačení ustaly kontakce,páč byla děloha unavená..tak doufám tento porod bude jiný..
taky si říkám jestli to teda poznám kdy bude už čas jed do porodky,protože ta děloha mi taky ted tvrdne úplně stejně jako při porodu..jen s tím rozdílem,že je ta doba nepravidelná..ty pravé kontrakce jsou vážně pravidelně a navíc čímadál víc zesilují..takže to asi poznám,každý porod je jiný,ale dost pochybuji,že když byl minulí porod tak hrozně dlouhý,že tento bude rychlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1741
21.3.11 13:49

ahojky holky :mavam:
tak sem byla předaná do porodnice a zítra ráno mám nástup,ovšem mám se připravit,že mě budou na ten porod několik dní připravovat,že je čípek hrozně tuhý a budou miminko celý den natáčet a sledovat a pak podle nálazu,že začnou dělat indukci nebo preindukci,pořádně nevím co to je,ale asi budou měkknout ten čípek,že to bude prý dost otrava..prostě že je mimčo trochu mín aktivní,takže mě chcou mít raději hned od zítra pod kontrolou..docela su z toho zdrblá,já musím mít vždycky něco extra..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.11 16:44

Ahoj, tak nakonec se porod nerozběhl sám. Napíši svoji zkušenost s indukci porodu. V pondělí jsem nastoupila na vyvolávání - preindukci porodu (připravení porodních cest). Udělali kontrolu, apod. Kolem 12 hodiny mi dali první tabletku, do 16 hodin se nic nedělo, pak začaly mírné menstruační bolesti (to se zkracoval čípek). Ty bolesti stále stupňovaly. V 18 hodin mi dali druhou tabletku. To už byly bolesti docela drsné a pořád v jednom kuse, žádné kontrakce a pauza mezi nima. Prostě silné menstruační bolesti. Kolem půlnoci jsem za nima zašla, že nemůžů spát a před porodem bych si ráda odpočala a trochu se prospala, že mě to prostě moc bolí, nemůžu usnout a jsem hrozně unavená. Dali mi nějakou injekci, po které se to mělo uklidnit a měla bych se vyspat. S tím, že pokud už je to na porod, neuklidní se to a rozjedou se kontrakce a u porodu budu pak trochu omámená. Na otázku, jestli by se to rozběhlo i bez te injekce jsem dostala odpověď, že ano. Takže jsem si to dala píchnout a doufala jsem, že se prospím. Ani na chvíli. Po té injekci jsem začala mít pravidelné kontrakce. Rozdíl byl alespoň v tom, že mezi kontrakcemi jsem si chvíli odpočala od bolesti, které byly předtím pořád v kuse. Kontrakce se stupňovaly a začala jsem se otevírat. Nejdřív mi doktorka řekla, že bych mohla porodit kolem 8 hodny ranní (podle toho jejich průměru). Jestli normálně je 1 hodina = 1 cm u prvorodičky, tak já, ale byla z 1 cm na 10 cm otevřená snad do dvou hodin. Ještě mi v 1 hodinu praskla plodová voda. Takže jsem byla velice rychle připravená na porod, ale z té bolesti jsem byla úplně maximálně vyčerpaná. Doufala jsem, že mi dají epidurál, ale když jsem si o něho řekla, už jsem byla otevřená na 7 cm, tak to bylo zbytečné.

Co se dělo pak - měla jsem pořád kontrakce a nutkání tlačit - nesměla jsem. Ulevovala jsem si různýma polohama, apod. A taky u toho řvala, ale pomáhalo mi to. Když už přišla doktorka, že jsem otevřená na 9 cm, tak přišlo víc lidí a že se jde rodit. Chvíli jsem tlačila, ale nic. Pak mi píchli oxytocin, ozvy miminka se jim nezdály, ale já se na tom porodním „lehátku“ strašně kroutila. Takže je nemohly pořádně naměřit. Říkali ať se nekroutím, že nemůžou ty ozvy natočit - jenže to prostě nešlo. No můj pocit byl takový, že jsem v té druhé době porodní přestala mít kontrakce, nic jsem necítila. Teda bolest ano, ale ne takové ty kontrakce, bolesti, které mě nutily tlačit. Porod nepostupoval, tak zkoušeli vakuumextrakcí, ale neúspěšně. Nakonec vytáhli kleště, nastřihli mě a malého celkem rychle vytáhli.

To je má zkušenost s vyvolávaným porodem. Dofám, že příští se rozběhne spontánně. Je pravda, že malý byl hodně velký a to taky asi hrálo roli (skoro 4 kila).

Takže vyvolávaný porod - obrovské nesnesitelné bolesti (ale nemůžu srovnat s normálním porodem, třeba by byly stejné). Zase na druhou stranu - kontrakce mi začaly o půlnoci a ve 4 ráno byl malý na světě. Takže opravdu rychlý porod. Jak se říká rychlý a intenzivní. A to jsem byla prvorodička.

Celkově to ale nehodnotím špatně. Malý je úplně v pořádku a nemá žádný problém, kleště ani vax ho nijak nepoznamenal. Agpar skore měl 10. Takže si myslím, že ty ozvy byly v pohodě, jen je prostě blbě naměřili a nechtěli riskovat, že se vážně něco děje. Ale nejsem lékař, takže nevím. Pro mě je důležité, že to vše dobře dopadlo a za toho krásného mrňouse to stálo. Ještě chvíli se budu regenerovat po nástřihu, který se u kleští dělá preventivně, ale myslím, že by mě střihli i tak, protože malý byl moc velký.

• Citovat
  • Upravit
Janulka2011
21.3.11 21:47

pajinka111

Tak to držím pěstičky, ať to dobře dopadne a zvládni to :-) já jdu zítra zase jen na kontrolu až ve čtvrtek mám mít případný induk.porod, ale radši bych, kdyby to bylo normálně. No dala jsem si teplou koupel, a pěkně mě malá kope, nemůžu ani chodit, ale co mě utěšuje, že zítra zase budu pod kontrolou.

• Citovat
  • Upravit
116
22.3.11 11:40

Zdravím všechny tak jsme na světě :) praskla plodová voda v úterý v noci a ve čtvrtek 17.3. se nám narodil syn Nikolaos :hug: 4.470 g a 53cm :lol: Kontrakce začali až v noci ve středu.. Držím všem palečky a staráme se :pankac: páá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
22.3.11 19:54
Ketysha píše:
Zdravím všechny tak jsme na světě :) praskla plodová voda v úterý v noci a ve čtvrtek 17.3. se nám narodil syn Nikolaos :hug: 4.470 g a 53cm :lol: Kontrakce začali až v noci ve středu.. Držím všem palečky a staráme se :pankac: páá

tak to je kus teda. Gratulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
23.3.11 09:19
Ketysha píše:
Zdravím všechny tak jsme na světě :) praskla plodová voda v úterý v noci a ve čtvrtek 17.3. se nám narodil syn Nikolaos :hug: 4.470 g a 53cm :lol: Kontrakce začali až v noci ve středu.. Držím všem palečky a staráme se :pankac: páá

Teda, to je velký chlapec, 4,47g 8-o :pankac: Gratulace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
26.3.11 16:18

Ahoj holky, předem gratuluji k synáčkovi! Já mám zítra termín porodu, ale na porod to rozhodně nevypadá, po všem, co jsem si tady od vás přečetla, se začínám obávat indukce, ale zase nesmím plašit předčasně, že jo? Co když se rozhodne třeba dnes či zítra?:-) Moc bych si to přála, ale naše Adélka bude beran!!!!všem hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
28.3.11 13:43

Děkuji moc :) je to nádherný obr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
28.3.11 13:45
petv píše:
Ahoj holky, předem gratuluji k synáčkovi! Já mám zítra termín porodu, ale na porod to rozhodně nevypadá, po všem, co jsem si tady od vás přečetla, se začínám obávat indukce, ale zase nesmím plašit předčasně, že jo? Co když se rozhodne třeba dnes či zítra?:-) Moc bych si to přála, ale naše Adélka bude beran!!!!všem hodně štěstí!

držím palečky at se chce holčině samo :palec: mě praskla voda a nic se nedělo-24hodin sem poslouchala jak ostatní roděj :) Tak mi ráno chtěli vyvolávat,ale začali kontrakce a začalo to :) přenášela sem 11dní a stejně pořád čekali..neboj… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
30.3.11 19:05

Ahoj holky, tak já se taky musím pochlubit s přírustkem.
Anička se nám narodila taky 17. 3. 2011 ve 21.53, měla 53 cm a 4350g. Taky pěkný macíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
30.3.11 20:07

Koukám, že ty přenášené jsou samé takové macíky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
30.3.11 20:20

Jo, jo je jim v bříšku dobře, a jen nabírají na váze :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
2.4.11 14:36
Zuzana. k píše:
Ahoj holky, tak já se taky musím pochlubit s přírustkem.
Anička se nám narodila taky 17. 3. 2011 ve 21.53, měla 53 cm a 4350g. Taky pěkný macíček.

No teda!Obrovská gratulace! :) To je paráda :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky