Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
40+6 - sex, cervene vino + horka koupel, masaz zad a masaz kotniku, nic nezabralo
![]()
Zdravím všechny.My máme první dítě teď 13 měsíců.Přenášela jsem 12 dnů.Nakonec jsem rodila císařem v celkové narkoze.Taky jsem si připadala neschopná,že jsem nedokázala porodit normálně a hlavně mi bylo strašně líto,že jsem neměla hned po porodu malou u sebe až za 3 hodiny mi ji donesli
a když mě vezli na vozíku na pokoj a sestřička mi gratulovala k holčičcce tak mi to bylo úplně jedno a to jsem si hodně vyčítala,ale prý je to normální,že jsem byla mimo z té narkozy.Teď s odstupem času jsem ráda,že jsme obě dvě v pořádku
a jsem zvědavá na druhý porod
Ahoj, taky se přidávám k těm, co přenáší, já jsem teď 40+3, v pondělí mám nastoupit do nemocnice. Malý je úplně dole, níž už to podle doktora snad ani nejde, hlenová zátka není, otevřená jsem už 14 dní na 1 cm a stále nic, všechny babské rady jsem vyzkoušela
A to už to po odchodu hlenové zátky vypadalo jako kdyby jo, jenže to byly jenom poslíčci, no a od té doby nic. Mám poslední víkend a děsím se toho, že budu muset do nemocnice. Nemáte někdo zkušenost s tím, jestli na to může působit stres (úmrtí v rodině, delší služební cesta manžela)?
Ahoj, tak jdu napsat, jak jsem dopadla. Na vyvolání jsem nenastoupila v pátek, jak jsem psala, ale nechali si mě už po poradně ve čtvrtek,to jsem byla 41+2tt. V jedenáct dopo jsem dostala první tabletu, do půlhodiny nastoupily takové silnější menstruační bolesti, které přestaly v osm večer po horké sprše.
Další tabletu jsem měla dostat v šest ráno. K tomu nedošlo. Ve dvě v noci mi začaly kontrakce a dost zostra. Emma se narodila v 11:18, měla 4290g a 52cm. Takže nakonec se přihlásila na svět i bez tablety ![]()
rosslyn píše:
Ahoj, tak jdu napsat, jak jsem dopadla. Na vyvolání jsem nenastoupila v pátek, jak jsem psala, ale nechali si mě už po poradně ve čtvrtek,to jsem byla 41+2tt. V jedenáct dopo jsem dostala první tabletu, do půlhodiny nastoupily takové silnější menstruační bolesti, které přestaly v osm večer po horké sprše.Další tabletu jsem měla dostat v šest ráno. K tomu nedošlo. Ve dvě v noci mi začaly kontrakce a dost zostra. Emma se narodila v 11:18, měla 4290g a 52cm. Takže nakonec se přihlásila na svět i bez tablety
to je krásné!Moc gratulujem
Měly jsme to dost podobné
tak už nezbývá než jen se těšit s mimíšků
![]()
jj, přesně tak:) Teď mi ten poklad pěkně spinká a já ji chodím pořád očumovat a kochat se ![]()
rosslyn píše:
jj, přesně tak:) Teď mi ten poklad pěkně spinká a já ji chodím pořád očumovat a kochat se
Gratuluji
a teda Emma je teda pekny kus zenske
Kazdopadne zavidim naprosto hladky a v podstate skoro prirozeny prubeh, ja nastupuji na vyvolani zitra rano, dneska jsem celou noc mela kontrakce a dost silne, ze kterych se ale nakonec vyklubali poslicci, tak doufam, ze mi to probehne taky tak hladce. ![]()
ahink píše:
Ahoj, taky se přidávám k těm, co přenáší, já jsem teď 40+3, v pondělí mám nastoupit do nemocnice. Malý je úplně dole, níž už to podle doktora snad ani nejde, hlenová zátka není, otevřená jsem už 14 dní na 1 cm a stále nic, všechny babské rady jsem vyzkoušelaA to už to po odchodu hlenové zátky vypadalo jako kdyby jo, jenže to byly jenom poslíčci, no a od té doby nic. Mám poslední víkend a děsím se toho, že budu muset do nemocnice. Nemáte někdo zkušenost s tím, jestli na to může působit stres (úmrtí v rodině, delší služební cesta manžela)?
Ahoj, taky jsem nad tim uvazovala, zda-li to nezpusobuje primarne stres, ale to by muselo odpovedet vice maminek. Ja jsem v prvnim tehotenstvi prochazela obrovskym stresem, byli jsme s partnerem oba vysokoskolaci, bez strechy nad hlavou, moje mamka se ke me otocila zady, tchyne nadsena z ditete nebyla vubec a davala mi to najevo dost dlouho, takze nic moc prozitky a porad jsem brecela. Ted me zase na zacatku druheho tehotenstvi povysili na dost zodpovednou pozici a prace byla opravdu narocna. Byla jsem v ni od rana do vecera, pak jsem vzdycky totalne odpadla vysilenim a o vikendech jsem taky neco musela do prace delat, navic se jednalo o praci s lidma, ktera je vzdy plna spousty „prekvapeni“.
Takze by me taky zajimalo, co ostatni maminky ![]()
vodaziva píše:ahink píše:
Ahoj, taky se přidávám k těm, co přenáší, já jsem teď 40+3, v pondělí mám nastoupit do nemocnice. Malý je úplně dole, níž už to podle doktora snad ani nejde, hlenová zátka není, otevřená jsem už 14 dní na 1 cm a stále nic, všechny babské rady jsem vyzkoušelaA to už to po odchodu hlenové zátky vypadalo jako kdyby jo, jenže to byly jenom poslíčci, no a od té doby nic. Mám poslední víkend a děsím se toho, že budu muset do nemocnice. Nemáte někdo zkušenost s tím, jestli na to může působit stres (úmrtí v rodině, delší služební cesta manžela)?
Ahoj, taky jsem nad tim uvazovala, zda-li to nezpusobuje primarne stres, ale to by muselo odpovedet vice maminek. Ja jsem v prvnim tehotenstvi prochazela obrovskym stresem, byli jsme s partnerem oba vysokoskolaci, bez strechy nad hlavou, moje mamka se ke me otocila zady, tchyne nadsena z ditete nebyla vubec a davala mi to najevo dost dlouho, takze nic moc prozitky a porad jsem brecela. Ted me zase na zacatku druheho tehotenstvi povysili na dost zodpovednou pozici a prace byla opravdu narocna. Byla jsem v ni od rana do vecera, pak jsem vzdycky totalne odpadla vysilenim a o vikendech jsem taky neco musela do prace delat, navic se jednalo o praci s lidma, ktera je vzdy plna spousty „prekvapeni“.
Takze by me taky zajimalo, co ostatni maminky
Myslím, že stresem to nebude, nevím. Já se na mimčo těšila, nemohla se ho dočkat, v práci sice byly stresy, ale když jsem nastoupila na mateřskou a ještě dobírala dovolenou, tak to byla doma docela pohoda.. Spíše jsem na ten porod pořád myslela a vše studovala a tak.. možná jsem měla na chvíli vypnout a úplně zapoměnout na to, že jsem těhotná.. ![]()
Jinak můj porod byl vyvolávaný a jak už tady psaly holky.. ze začátku silné menstruační bolesti taky, ale teda žádna pauza mezi tím a pak nástup kontrakcí už celkem častých, no a otevřená jsem byla strašně rychle, takže od prní kontrakce byl malý do 3 hodin na světě.. A celkově to trvalo cca 20 hodin… no pro mě byly ty menstruační bolesti asi nejhorší, protože to bolelo nonstop a nešlo ani na chvíli usnout. Ty kontrakce už mi přišly víc v pohodě, protože byly mezi něma alespoň pauzy.. Sice intenzita bolesti větší, ale ty pauzy byly k nezaplacení
![]()
Chtěla bych se zeptat maminek co maji zkušenost s přenašením… Termín mam sice dneska ale chtěla bych se zeptat kolik dní se muže maximalně přenašet?? Když neporodim přez vykend mam jit v ponděli do porodnice na ryzikovku nevite co se tam děla?? Děkují za odpovědi ![]()
ahoj,já přenášela šest dní a pak jsem nastoupila do porodnice na vyvolání.
Prenasi se max 14 dni. Ale co je ta tvoje ryzikovka, to fakt netusim
Nemas tehu cukrovku? Nebo zvyseny tlak? Nebo vetsi porodni vahu ditete?
No pravě že niic všecko je ok jen když neporodim tak tam mam nastoupit uvidime no třeba se ji zachce ven přez vykend ![]()
Ahojky nechci stresovat,ale já sem přenášela 11 dní a když mi praskla voda tak sem ležela v nemocnici ještě noc a den než sem porodila…Zase mi ale nepíchali žádné vyvolávačky..nevím,možná líp možná ne..Rodila sem v Motole..odd.šestinedělí ale super!
Každopádně držím palce!!!