Přenášení u čtvrtého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101545
5.6.12 21:42
@CokeLady píše:
a který termín byl dle UTZ a který dle MS? Teda 3,9 kg už je docela veliký, to byla i dlouhá? ;)

V dnešní době mi 3,9kg přijde takové klasické mimino, malý měl 3,2kg a co jsem tak sondovala na šestinedělí, tak z mininek v termínu tam byl nejmenší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
5.6.12 21:43
@CokeLady píše:
o normě délky těhotenství vím, ale už od ukončeného 40 tt. se to nazývá přenášení, protože pak by nepřenášel nikdo. :D opravdu je veliká výjimka porod ve 43. tt. ;)

já se na jednu stranu ztotožňuju s názorem, že říkat „přenášení“ by se mělo až po 42tt, ale na druhou stranu souhlasím i s vyvolánám dřív jak v 43tt, protože ty rizika už pak hodně rychle rostou. za mě je období 40+0 - 42+0 období „po termínu“ ;)

tak jako tak ti to v ničem nepomůže porodit, ať už tomu budou říkat jak chtějí :D tak držím palce, ať se co nejdřív dočkáš a je to co nejkrásnější zážitek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
5.6.12 21:54
@PjckjsANEBjája píše:
já se na jednu stranu ztotožňuju s názorem, že říkat „přenášení“ by se mělo až po 42tt, ale na druhou stranu souhlasím i s vyvolánám dřív jak v 43tt, protože ty rizika už pak hodně rychle rostou. za mě je období 40+0 - 42+0 období „po termínu“ ;)tak jako tak ti to v ničem nepomůže porodit, ať už tomu budou říkat jak chtějí :D tak držím palce, ať se co nejdřív dočkáš a je to co nejkrásnější zážitek :kytka:

Ono je to strasne diskutabilni :nevim: . Ja byla hlidana. Od terminu jsem chodila na UTZ obden, kdukoliv jsem mela pochybnost jela jsem nebo volala. Mala byla v poradku. A po, bohuzel, spatnych zkusenostech s vyvolavanim prvniho porodu v 38 tt, jsem byla za prirozeny zpusob vdecna.

Ale chapu, ze kazda matka ma strach o sve dite, i ja jsem mela, ale tim, jak me neustale kontrolovali, jsem jim proste verila :) . Je to moje zkusenost a nerikam, ze je to ta nejlepsi a jedina nejlepsi vec pro kazdeho. Jen vim, ze pro me ano :) a nikomu ten nazor necpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
5.6.12 22:03

@Weru jj, taky se může stát, že nemáš moc pečlivýho doktora, kterej tě dokope k vyvolání brzo, dítě se ti narodí menší a ty si pak vyčítáš, že kdyby jsi nekývla tak brzo, mohlo být větší, tím pádem vlastně s lepšími předpoklady na přežití (i když dneska už porodit kolem 38tt není o životě nebo smrti, ale prostě má člověk přirozeně pořád ještě pocit, že baculatější mimi znamená lepší šance na zdraví :)

nikdo nejsme jasnovidec… a nefunkční placneta nebo hnusná plodovka může být už ve 37tt, stejně jako ve 43tt :nevim: příjde mi, ež je důležité se nějak rozhodnout a pak nepochybovat - ne vždy víme vše,a by jsme se mohli rozhodnout tím nejlepším způsobem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101545
5.6.12 22:16

@PjckjsANEBjája Jj, s tím co si napsala naprosto souhlasím :-) takže ano, je dobré kontrolovat po termínu častěji a hlídat placentu, ale pokud nic nenasvědčuje problému, tak bych taky s vyvoláním nespěchala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
5.6.12 22:20

@j.a.n.i1 děkuju a doufám, že mě tohle rozhodování nečeká :D jako ještě tak 4 týdny by mohl vydržet a pak už klidně hur na svět :D u nás první chlap po pěti generacích a taky jako první apeluje na prolomení porodní váhy 2,5kg :pankac: tak se mi moc nechce rodit hned na poprve obříka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
5.6.12 23:25
@PjckjsANEBjája píše:
@Weru jj, taky se může stát, že nemáš moc pečlivýho doktora, kterej tě dokope k vyvolání brzo, dítě se ti narodí menší a ty si pak vyčítáš, že kdyby jsi nekývla tak brzo, mohlo být větší, tím pádem vlastně s lepšími předpoklady na přežití (i když dneska už porodit kolem 38tt není o životě nebo smrti, ale prostě má člověk přirozeně pořád ještě pocit, že baculatější mimi znamená lepší šance na zdraví :)nikdo nejsme jasnovidec… a nefunkční placneta nebo hnusná plodovka může být už ve 37tt, stejně jako ve 43tt :nevim: příjde mi, ež je důležité se nějak rozhodnout a pak nepochybovat - ne vždy víme vše,a by jsme se mohli rozhodnout tím nejlepším způsobem

A nejen to, ze by bylo mensi ( coz u me asi nehrozi :lol: , ale slo o to, ze telo ani mala nebyla pripravena, proste si myslim, ze se jim se mnou nechtelo nic moc delat a resit, tak si rekli,z e mne ten porod proste vyvolaji a papa :roll: .
Presne jak rikas. A musim rict, ze nejtezsi je pro me se rozhodovat za nekoho jineho, z anekoho, kdo nema rozum a ani poneti :andel: . Ale to rozhodnuti proste musis udelat.
Jinak mi kontrolovali i funkci placenty a je dulezite sledovat kazdy den pohyby, kdyz jsem si nebyla jista, tak jsem malou vzdycky zasterchala , anebo se naprala cokoskou a hned jsem vedela, ze tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
5.6.12 23:29

@PjckjsANEBjája a jeste neco. Mozna to bude znit smesne :nevim: ,ale ja dam na instinkt.
Napriklad, kdyz jsem byla tehotna se synem, tak jsem od zacatku tehotenstvi, po prvnim teh. testu tusila, ze je neco v neporadku. Pak rikam chlapovi, kdyz jsem ejdla hodne palive bramburky, ze malymu vypalim do briska diru…a on mel malej nakonec Gastroschisis - nedovreni steny brisni…hnusnej paradox…
No a kdyz jsem cekala nasi berusku, tak jsem vedela, ze je vse v poradku, byla jedno z dvojcat , druhe zamlko a taky jsem to tusila, sla jsem na UTZ a vedela jsem, ze tam uz nebude zive, ale vedela jsem, ze vse bud ev poradku, ze mala je bojovnice.
Mozna je to shoda nahod, ale ja na pudy tak nejak verim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
5.6.12 23:35

@Weru jj, taky dám na to cosi mystičného :) ať už v těhotenství nebo prostě v životě - naštěstí mám teď partnera, který tomu „věří“ (jestli se to dá tak nazvat - spíš je to něco jako uznávání existence) a je to úžasný - on taky pozná, jak to s malým je, i když je zatím jen u mě v bříšku. to je na tom strašně krásný :) ale vysvětluj to někomu, kdo to nezažil - to prostě nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
6.6.12 13:08

@PjckjsANEBjája to se tezko vysvetluje. Ale bohuzel, partner na tohle citeni nema. Nam rekli totiz jeste na zacatku, ze ty dvojcatk ajsou zamlkla, jelikoz neodpovidaji tydnu tehu s MS :roll: . Ja jsem byla v soku, brecela jsem, ale porad mi neco rikalo, nebrec vsechno je v poradku ver tem mrnousum, tak jsem setrela slzy a verila jim, z atyden tloukl asrdicka. Chlap tomu neveril, pak uveril :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
6.6.12 13:20

@Weru tak u nás to bylo mnohem méně emotivní, ale mě taky dr.tvrdila, že to je cysta, že by musel být už vidět zárodek. no a nakonec mám termín 11.8., podle MS by byl 24.7. :roll: , tak ten mi ani nenapsala… ale stresovala mě, že to vypadá divně, že kdovíco to vyvolalo, že musíme sledovat, jestli to není rakovina atd. a za dva týdny na utz najednou bublina měla náplň :D takže tohle je častý a dr.ty maminy zbytečně děsí.

ale to není o instinktu. instinkt a další tyhle mystičný věci musíš prostě prožít, dostatečně silně, aby jsi uvěřila. dokud se ti to nepřihodí, tak těžko můžeš věřit…to je pochopitelný :) když je to neměřitelný, skoro nedokázatelný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
6.6.12 14:41
@PjckjsANEBjája píše:
@Weru tak u nás to bylo mnohem méně emotivní, ale mě taky dr.tvrdila, že to je cysta, že by musel být už vidět zárodek. no a nakonec mám termín 11.8., podle MS by byl 24.7. :roll: , tak ten mi ani nenapsala… ale stresovala mě, že to vypadá divně, že kdovíco to vyvolalo, že musíme sledovat, jestli to není rakovina atd. a za dva týdny na utz najednou bublina měla náplň :D takže tohle je častý a dr.ty maminy zbytečně děsí.ale to není o instinktu. instinkt a další tyhle mystičný věci musíš prostě prožít, dostatečně silně, aby jsi uvěřila. dokud se ti to nepřihodí, tak těžko můžeš věřit…to je pochopitelný :) když je to neměřitelný, skoro nedokázatelný…

Ona mi dokonce rekla, ze bych mela jit na vyskrab, ale ze muzu cekat jak dlouho chci a ze mi udela UTZ kolik budu chtit. takze kdybych jednala tak jako svagrova od pritele a valila hned na vyskrab, tak by tu Luna ani nebyla. Jsem stastna, ze jsem pockala :srdce: .
S tim mas pravdu, ja se s tim ani moc nikomu nesveruju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sarah Milá
9.6.12 19:25

Holky uz někdo rodil po čtvrté? Já jsem 38+ 1 a tři těhotenství jsem pretahovala myslíte ze bych mohla jít dřív ? Nebo ze budu přetahovat ?

• Citovat
  • Upravit
6160
16.10.13 21:36

obnovuji diskuzi

Termín porodu mám 24.10., po včerejší kontrole mi bylo řečeno, že mám porodní cesty uzavřené a že si mám dávat denně dvě deci červeného, souložit a chodit na procházky.
Mám obavy, že budu přenášet a nechci přenášet a taky se bojím vyvolávání, chtěla bych začít rodit normálně sama od sebe.
Takže si dávám denně dvě deci červeného, s chlapem se po x měsících chystáme na to teda skočit (i když se mi moc nechce :roll: :lol: ), budu dělat doma generální úklid…
Za týden bych začala asi vybíhat i všechny patra v paneláku spolu s parterem za ruku a pitím v ruce :mrgreen:
Po nás budou sousedi čumět jak na debily :lol:

Jak to probíhalo u vás? Pomohlo vám něco ke včasnému porodu nebo byly všechny babské rady k ničemu?
Kdysi jsem někde četla něco o ricinovém oleji, slivovici, meruňkách a džusu 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
16.10.13 21:42

Nepomohlo mi nic…první kluk se narodil ve 41+1 a druhý 40+5…
Jediné, co pomohlo byl Hamiltonův hmat
Ale budu ti držet palce ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí