Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mne doktor rekl, ze na to, aby sperma samo rozjelo porod, by ho muselo byt litry. Ale, ze pokud je telo aspon trochu pripravene, pomuze to.
@zvědavá borůvka sperma opravdu obsahuje látky, které mohou porod vyvolat, ovšem muselo by toho být opravdu hodně a toho se asi moc nedá dosáhnout
Co se týče toho častého chození na WC, opravdu se to může blížit, někdy se tělo takhle před porodem čistí, tak držím palce, ať to přijde co nejdřív ![]()
@zvědavá borůvka nepomůže nic. Vyvolávání se neboj, mě vyvolávali 41+6 a byl to nakonec rychlej i když bolestivej porod.
No, tak jsme se o to včera večer pokusili a sešlo z toho, dost mě to bolelo, cítila jsem se jak panna. ![]()
Půl roku jsme spolu nic neměli.
Holka nezoufej, az se bude mimiskovi chtet jit ven tak to prijde a nebo pak vyvolavacka..ale trbe se to spusti
bud trpeliva
Ahoj maminky, mam termin dneska a nezda se, ze by mala chtela jit ven. Zitra jdu k doktorce, tak jsem zvedava, co mi rekne nebo provede. Nic z babskych rad teda zatim nepomohlo. Rada bych, aby byla mala venku brzo, uz je pekne tezka:) Opravdu ten Hamilton tak boli? Z vyvolavani a podobnych veci mam celkem strach…
@Danetka Já jsem měla taky velký strach. Nemůžu porovnat, jestli je vyvolávaný porod o hodně bolestivější než normální, mám za sebou jen vyvolávaný, ale vydržet se to dá - s epiduralem urřitě:-) Vyvolávaný bývá většinou i dost rychlejší. U mně to tak bohužel nebylo. Kdyby mě nakonec nevzali císařem, rodím tam snad doteď ![]()
@Danetka zase záleží jak je tělo připravený, mě bolel jako prase, myslela jsem, že doktorce z toho křesla uteču
kámoška mi naopak říkala, že ani nepostřehla, že jí ho dělaj ![]()
Ten Hamilton je asi u každé ženy jiný, většina teda popisuje, že to bolí hodně a jsou i holky, které to nebolí. Každopádně pokud nejsi vůbec otevřená, tak ti ho udělat nemůžou ![]()
Tak mě napadlo, že bych si mohla koupit nějaký přípravek na masáž hráze, že by to pomohlo i v tom sexu, aby to tolik nebolelo.
Co byste doporučily? Něco od Weledy nebo Saloos?
Kdysi se mi tam dostal obyčejný tělový olej (když jsme se masírovali a tak…) a docela to pálilo.
Tak snad, ten přípravek na masáž hráze nebude pálit?
@zvědavá borůvka Já používala Weledu. Ale stejnak sem se nástřihu nevyhnula. ![]()
@LUCIPERKA-ddub píše:
@zvědavá borůvka Já používala Weledu. Ale stejnak sem se nástřihu nevyhnula.
Spíš než o nástřih mi jde abych se nějak uvolnila a „otevřela“ k těm doporučeným intimnostem…
Docela mě to bolelo, půl roku jsme spolu nespali.
@zvědavá borůvka Aha tak to by pomoct mohlo, ale to snad by mohl zabrat i obyčejný lubrigační gel.
Ahoj holky…dnes jsem 40+4 (podle UTZ), jen jsem značně nervní z toho, že na KO jsem byla včera, dr. mi udělal hamiltona, porodní cesty nejsou připravené…no, ale o co mi jde, na další KO mám přijít až ve čtvrtek
přijde mi to docela dlouho vzhledem k tomu, že jsem po termínu
A na klidu mi moc nepřidává, že první syn se narodil akutním CS právě ve 40+4, měl typické znaky přenošeného dítěte, plodové vody pár kapek
Celý den tu dumám, co s tím, pokud neporodím do pondělí, tak bych byla přeci jen klidnější, kdyby mi někdo alespoň natočil monitor
Mám zkusit jinou porodnici nebo jak byste to řešily vy?
No ja myslim ze dr. vi co a kdy..neboj treba se to rozjede do ctvrtka..ja jsem dnes 40+5 a hamiltona budu mit az v nedelu..a na monitor me vubec neposilaji…a kdyz se po hamiltonu nic nerozjede tak pak jdu koncem pristiho tydne na vyvolani ve 41+5
tak uvidis treb to stihnete a dalsi ko se uz konat nebude..
Příspěvek upraven 26.10.13 v 12:10