Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já už mimčo mám, ale také jsem „přenášela“ o týden. Jestli chodíš na pravidelné kontroly, které jsou už v této fázi těhu časté, a jestli cítíš pohyby, není myslím důvod se obávat
Jestli cítíš, že už by mělo vylézt, nech si udělat Hamiltona a když bude malé připravené, porod se rozběhne ![]()
Chodím na monitory co 2 nebo 3 dny. Průtoky ani plodovku nikdo nekontrolovat. Právě že vůbec nevypadá že by se k něčemu schylovalo ![]()
Jo u nas to taky nevypadalo byla nedele 40+0 chlapovi rikam odpo bez se natahnout tady se nic nedeje ja skocim se psem
tak jsem si po vyvenceni rikala ze si taky lehnu a najednou odtok plodovky ani bolesti nebyly prisly az po 5 hodinach
horsi bylo chlapa vzbudit po 15 minutovem spanku ![]()
Já obě dcery přenášela…první jsem porodila 41+2 a druhorozenou 41+3
šla jsem nakonec na tabletku, jelikož mi prý tělo neprodukuje hormon, který spouští otevírání…takže 1/4 tablety…a do pěti hodin od podání tabletky a tří hodin od kontrakcí byly obě venku…pokud chodíš na pravidelné prohlídky tak by mělo být vše OK…hlídej si i pohyby a kdyby se Ti něco nezdálo, upaluj do porodnice…hodně štěstí ![]()
Ahoj, jsem na tom úplně stejně. Dneska 40+5 tt a už je to hodně na prd, chtěla bych mít malého doma a pořád nic. Všechny kamaradky, co měly termín přede mnou už mimca mají a já pořád nic. U nás v nemocnici se vyvolává 10 dní po termínu, tak se utesuju tím, že už to nějak doklepu těch pár dnů a maly bude na světě…
@Marketam3 dnes jsem 41+1, jezdím na kontrolu na křivku, vnitřní vyšetření jsem odmítla, Hamiltona taky, miminku se u mě daří, mě je taky fajn, tak zatím to nechávám na něm. spíš mě štve okolí věcnými otázkami a některými názory zdravotníků, ale snažím se to házet za hlavu
@Marketam3 Mě moje mamka přenášela tři týdny. V porodnici si z toho nikdo hlavu nedělal, ještě se jí smáli, když hlásila, že rodí - že si to prý určitě vsugerovává, protože si to tak moc přeje
Buď v klidu, příroda ví, co dělá a dopékání miminka je normální. To jen moderní doba velí doktorům dávat tabletky na vyvolání málem v osmém měsíci ![]()
Já se právě snažím věřit svému tělu a miminu, ale pak mě občas přepadne úzkost o zdraví mimča a je konec
![]()
@Marketam3 nejvíc mě vytáčí jedná PA, která se mi snažila vnutit, že mě musí vyšetřit, a hlavně, že 41+3 musí být dítě na světě! stejně tak se furt divila, že nemáme v papírech pro matriku jméno.
Takže ještě čekáš a na toho 41+3 kašleš? Mimino by snad mělo být venku do 42+0 ne? Nebo to jsem slyšela zase já..