Přenášení u čtvrtého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4275
28.4.12 12:50

@LUCIPERKA-ddub já vždycky měla dojem, že nechají max. dva týdny (v extrému, podle zvyklostí dané porodnice), ale pak jsem se někde dočetla příběh, když přenášela tři týdny 8o a nějak mě to vyděsilo… právě jsem původně myslela, že i kdyby se prcek na svět nedral, bude to tak do 20týho nejpozdějc a tak jsem to neřešila. no hlavně že je mi to zas jasný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
28.4.12 13:59
@LUCIPERKA-ddub píše:
Vyznačené sem si musela přečíst několikrát po sobě… 8o 8o 8o :mrgreen:
Přenášet můžeš tak maximálně 5 - 8 dní. Pak ti porod vyvolají uměle, dle toho která porodnice.
Ale do září opravdu přenášet nebudeš, to by ani mimčo nesouhlasilo a bude se cpát na svět. :)

Neni pravda, zalezi na pordnici, u nas se nechava 10 dni a nekde i 14 dni. Zalezi na porodnici.

• Citovat
  • Upravit
4275
28.4.12 14:01

@Billi ale i dva týdny mi vyjdou do 25týho srpna, tak to bude ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.12 14:30
@Billi píše:
Neni pravda, zalezi na pordnici, u nas se nechava 10 dni a nekde i 14 dni. Zalezi na porodnici.

A napsala sem snad něco jiného? Ano záleží na na dané porodnici, jak dlouho nechá přenášet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.4.12 14:38

První dítě jsem podle poslední MS rodila přesně 42 + 0 a stejně si myslím,že to vyvolání bylo zbytečné, kdyby mně nechali být,porodím sama druhý,max. třetí den a bez těch šílených bolestí a trápení při vyvolání :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
1.5.12 11:37

Přenášení Třebíč

taky bych se chtěla zeptat na přenášení - nevíte některá jak dlouho nechávají v Třebíči??Určitě nejsem zastáncem dlouhého přenášení a chtěla bych porod kdyžtak 40 plus 5 vyvolat…myslíte, že se dá nějak domluvit? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
5.6.12 21:20
@CokeLady píše:
Tak co holky, je tu aktuálně nějaká máma-slonice, který mimčo nechce ven? Jak se cítíte? Já mám pocit, že já snad ani neporodím. :nevim:

Mám 6 dní po termínu dle UTZ a 3 dny po trmínu dle MS. Dle včerejší kontroly, kdy jsem měla poprvé pár bolestí jsem otevřená na 2-3 prsty, ale vůbec nic se neděje. Fakt nevěřím tomu, že by mi praskla voda nebo začaly bolesti a já odjela akutně do porodnice porodit. Už jsem tak nějak smířená s tím, že za týden jdu na vyvolání. :roll:

Prcek je OK, placenta jede, ozvy v pořádku, tak aspoň tak. Celé těhotenství jsem všem říkala, že koncem května je venku, prostě jsem to cítila, i byl „udělanej“ dřív, odpovídá tomu květnovýmu termínu.

Od 31. tt jsem nebyla na UTZ, tak nevím, jak je veliký - veliké váhy se ani nějak nebojím, spíš aby nebyl maličký, prý mi ho ve čt v porodnici na další poradně změří. Herdek :cert:

I když celkově je asi pravděpodobnost vyšší váhy u přenášených těhotenství, že?

Ja sice „neprenasim“, ale chtela jsem ti jen rict, ze prenaset budes az od ukonceneho 42 tt :mrgreen: . Ja jsem rodila ve 42 tt a jsem rada, ze jsem si pockala.I kdyz jsem taky nadavala a myslela, ze snad v zivote neporodima budu tehotna do smrti. :lol:
Preju hodne sil a aby mimco vylezlo co nejdriv a prirozene. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
5.6.12 21:23
@CokeLady píše:
@WeruDíky za info, ale já mám informaci z porodnice, ve které budu rodit, ne od Jedné Paní, co Povídala :D

Tak to ti predava asi spatne informace :lol: , mozna ze kazdej doktor se uci neco jineho :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
5.6.12 21:29

Já už teda nejsem těhotná, ale taky jsem přenášela.Termíny 1.a 19.srpna a malá se narodila 26. s porodní váhou 3850g a stejně mi přišla jako hubeňourek.
Ono to vyvolání je v pohodě a hlavně jsem byla už tak natěšená, že malou konečně uvidím, že to bylo hned.

• Citovat
  • Upravit
4275
5.6.12 21:35
@CokeLady píše:
Nerozumím, co tím chceš říct… že Tebe nechali přenášet do 42+0, tak to to přece není dogma, který se děje všude. I bez komplikací někde vyvolávají prostě dřív, někde později, nevím co je na tom k řešení, že U VÁS TOBĚ to nechali na 42+0 a je to jediná správná pravda a postup. :roll:

myslím, že se tím snažila říct, že za porod „v termínu“ se považuje dl.těhu 40+-2 týdny, tzn. od 38+0 do 42+0 je dítě narozené „v termínu“. takže tvrdit, že ve 40+6 „přenášíš“ neodpovídá terminologii…nicméně je to tak běžně doktory nazýváno, aby maminy na vyvolání kývly co nejdřív :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
5.6.12 21:36
@CokeLady píše:
Nerozumím, co tím chceš říct… že Tebe nechali přenášet do 42+0, tak to to přece není dogma, který se děje všude. I bez komplikací někde vyvolávají prostě dřív, někde později, nevím co je na tom k řešení, že U VÁS TOBĚ to nechali na 42+0 a je to jediná správná pravda a postup. :roll:

Nebud vztahovacna. Nikde jsem o me jedine pravde nepsala :lol: :lol: .
Papa a hodne stesti s porodem po terminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
5.6.12 21:37
@PjckjsANEBjája píše:
myslím, že se tím snažila říct, že za porod „v termínu“ se považuje dl.těhu 40+-2 týdny, tzn. od 38+0 do 42+0 je dítě narozené „v termínu“. takže tvrdit, že ve 40+6 „přenášíš“ neodpovídá terminologii…nicméně je to tak běžně doktory nazýváno, aby maminy na vyvolání kývly co nejdřív :roll:
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101542
5.6.12 21:38
@CokeLady píše:

Weru tím chce říct, že správně je jakékoliv narození od 38+1 do 42+0 v termínu a nemělo by se tomu říkat přenášení, protože podle terminologie je to tak.
Což nic nemění na tom, že mnohde nechtějí nechat „přenášet“ ani ty 2 týdny, což v některých případech je samozřejmě správně, ale jindy (dost často) je to vyvolání jen protože „jsou tak zvyklý“ než že by to mělo nějaký medicínský důvod.

Na druhou stranu, pokud si otevřená na 2-3 prsty, tak se na jednu stranu nemusí i několik dní nic dít, na druhou stranu může být dítko klidně za hodinu na světě, nikdy se to nedá říct dopředu… a voda může klidně prasknout až úplně nakonec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
5.6.12 21:39
@CokeLady píše:
a který termín byl dle UTZ a který dle MS? Teda 3,9 kg už je docela veliký, to byla i dlouhá? ;)

Podle UTZ myslím ten druhý :think: Ono už to bude dva roky, tak ani pomalu nevím :mrgreen: Malá měla 51cm.

• Citovat
  • Upravit
101542
5.6.12 21:41
@CokeLady píše:
o normě délky těhotenství vím, ale už od ukončeného 40 tt. se to nazývá přenášení, protože pak by nepřenášel nikdo. :D opravdu je veliká výjimka porod ve 43. tt. ;)

Právě že to přenášení není, jen se to tak nesprávně nazývá a veliká vyjímka porod později opravdu je, protože každého honí na vyvolávání, dřív to nebylo nic neobvyklého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí