Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, jsem 38. tt a čekám druhé dítko. První šlo vyvolávaným porodem 2 dny ukončený sekcí. Nyní mám relativně silné bolesti po 15 minutách - pravidelné. Mám zároveň předpoklad, že budu rodit cs kvůli špatné jizvě. A já nevím kdy jet do porodnice? Máme ji cca 20 min autem, ale ještě předtím potřebuji odvést dítě k babičce. Samozřejmě že dítě spí.
Jestli máš špatnou, tenkou jizvu, tak jeď.. Nemusela by postupující kontrakce vydržet a rupnout a to je pak průser.. Takže já bych moc nečekala.. Ad dítě, co varianta, že babičku přiveze manžel k vám, ať děcko zbytečně netaháte uprostřed noci a neplašíte pro případ, že půjde jen o planý poplach..
@Vermun A nešlo by přivézt babičku k dítěti?
Jinak pokud je předpoklad k CS, tak bych radši asi jela, pokud by šlo rodit normálně, tak bych čekala ![]()
@Vermun zavolala bych si do porodnice
Už třeba jen proto, ať vědí, že možná rodíš a že jim tam třeba přijedeša bude akutní císař. Pak bych hodinu počkala, porodní kontrakce by se měli prodlužovat a intervaly zkracovat. I poslíčky mohou být pravidelné
Nebylo by lepší dnes na noc dovézt babičku k vám a malou nebudit? A kvuli té jizvě bych asi jela co nejdŕív
ať ti to dobŕe dopadne! ![]()
A myslíte, že je moc troufalé ted volat do porodky? a ještě navíc přes vrátnici? že bych se zeptala jich přímo.
@Vermun jen tam zavolej a zeptej se jich
určitě ti nadávat nebudou ![]()
@Vermun klidne volej. Na vratnici jsou i pres noc, maji to placeny, stejne jak doktor/ka, co slouzi nocni. Alespon kdyztak budou predem vedet, ze jsi na ceste ![]()
Zavolala bych do porodky, nikoho tim nevyrusis. Babicku bych privezla k vam a klidne bych jela i plane. Ja jsem u porodu volala na gyndu a rekli mi, ze se do porodky jede pri bolestech po 15 min. nebo odtekle vode nebo krvi. A to u me tenkrat v tom tydnu nic nenasvedcovalo predcasnemu porodu. Nakonec, nez jsem dobalila, tak jsem vyrazela uz pri kontrakcich ne po 15, ale po 5 min. a na monitoru mi to stejne neverili… no a porodila jsem.
DRZIM PALCE.
Ak jsem tam volala, řekla mi, že neví, co mám dělat, že to klidně může být planý poplach. ale pokud mám strach, at dojedu. jdu se projít, zkusím to ještě vydržet.
Jasně že ti nic jiného říct nemohli, žádný doktor si nelajsne hodnotit stav pacienta po telefonu, to je pro něj o ústa. Ať to dobře dopadne, hlavně při minimálních pochybnostech jeď.