Porod = hrdinství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9859
8.9.11 19:37

No tak pro chlapa, kterej tě miluje prostě hrdinka budeš a to v plném významu tohoto slova, protože který viděl ten masakr a neuzná, že jsme prostě dobrý a nenosí nás pak na rukách, je pro mě debil. :pankac:

A já „kupodivu“ porod vidím jinak než ostatní ženy…nepřijde mi přirozený…nejsem v tomhle asi až tak úplně ženská. Vlastně jsem celý ten proces nikdy nepochopila(v jednom deníčku o tom píšu). Takže jestli nejsem hrdinka, když jsem dokázala něco, co nechápu a čemu až tak u sebe zrovna nevěřím, tak kdo teda? :mrgreen:

Jsem v tomhle hold jiná. Ale zase že bych se prsila, chodila a vyprávěla jak jsem výjimečná, že jsem dokázala odnosit a porodit dítě tak to zas neee :lol: Jen jsem sama u sebe stoupla…zní to divně? No taky JSEM divná :lol: :lol: :lol: Kdo mě zná, ví. Viď, Monny89:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
8.9.11 19:39

A ve vedlejším boxu hrozně křičela a nadávala nějaká rodička, takže jsem si říkala, že to opravdu musí být strašné rodit (když to člověk slyší, jak ji má opravdu za hrdinku)… v tu dobu jsem se opravdu začla bát, jestli to zvládnu (měla jsem dvouminutovky)… nakonec to ale dopadlo jinak, tak nevím, jestli bych to zvládla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
8.9.11 19:41
Aknyt píše:
A byl známý u porodu? On na to možná kouká z pohledu diváka a ono to asi vypadá dost drsně… Chlapi spoustu věcí prožívají jinak. Vím, jak byl na nervy chlap, když jsem začla v 8.tt hodně krvácet. Pak říkal, že to bylo hrozné, že to nemohl nijak ovlivnit a pomoci… Naopak při porodu, když jsem se neotvírala, tak to cítil jako moje selhání, že se dost nesnažím a že nedělám dost pro to, abych malou sama porodila a že spoléhám na císaře… Myslím, že většina toho zmizela, když mohl být i u císaře a byl první, kdo malou viděl a choval…

8-o Žjooova, tak to by mi můj chlap řek jednou, že je MOJE selhání to, že se neotvírám, nebo že jsme nakonec museli na císaře…ten by jel takovým fofrem, že by si ani ponožky nestih dooblíct!!!!!!!!!!!!! :pocitac: To ti jako fakt řek? Dělá si pr*el? Já jsem asi vážně z jiného světa. No, my oba s manželem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.9.11 19:50
MirušeProdigy píše:
No tak pro chlapa, kterej tě miluje prostě hrdinka budeš a to v plném významu tohoto slova, protože který viděl ten masakr a neuzná, že jsme prostě dobrý a nenosí nás pak na rukách, je pro mě debil. :pankac:

A já „kupodivu“ porod vidím jinak než ostatní ženy…nepřijde mi přirozený…nejsem v tomhle asi až tak úplně ženská. Vlastně jsem celý ten proces nikdy nepochopila(v jednom deníčku o tom píšu). Takže jestli nejsem hrdinka, když jsem dokázala něco, co nechápu a čemu až tak u sebe zrovna nevěřím, tak kdo teda? :mrgreen:

Jsem v tomhle hold jiná. Ale zase že bych se prsila, chodila a vyprávěla jak jsem výjimečná, že jsem dokázala odnosit a porodit dítě tak to zas neee :lol: Jen jsem sama u sebe stoupla…zní to divně? No taky JSEM divná :lol: :lol: :lol: Kdo mě zná, ví. Viď, Monny89? :lol:

Jsi naprosto úžasná :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
8.9.11 19:55

Ahoj, já si zase jako hrdinka docela připadám :lol: :lol:
Jsem na sebe hrdá, že jsem to zvládla, vždycky jsem se porodu bála a teď můžu říct, že to mám za sebou :kytka:
Navíc se mi posunul práh bolesti někam mnohem níž, už mi ani nevadí injekce, nebo tak něco. 4 měsíce jsem v těhotenství ležela, z toho 2 měsíce v nemocnici, což bylo strašné, ale zase mě to posílilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.9.11 19:57

Miruš.
Nejsi divná. Jen si to zatím nedokážeš při své povaze logicky někam zaškatulkovat a srovnat.
Až jednou porodíš přirozeně,se vším všudy,tak,jak to příroda nám ženskejm naprogramovala,pochopíš.
Věř tomu. :wink:

Za hrdinku se nepovažuju.
Je to zákon přírody,normální rozmnožovací proces,halt nerodíme vejce,mně to tak vyhovuje,aspoń hned po výkonu vidím výsledek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
8.9.11 19:58

:lol: ja porod vidim take jako prirozeny konec. Osobne jsem ho zvladla na to, ze mi do nej furt nekdo fusoval, dobre, pysna na sebe nejsem :lol: nejak jsem neotevrela hubu i kdyz jsem neco pred tim nechtela - rodit na zadech atd… priste budu chytrejsi co a jak :-)
ale chlap byl u toho a pak mi tchyne vypravela jak o me hezky mluvil, ze hrdinka jsem :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
8.9.11 20:00
8-o Žjooova, tak to by mi můj chlap řek jednou, že je MOJE selhání to, že se neotvírám, nebo že jsme nakonec museli na císaře…ten by jel takovým fofrem, že by si ani ponožky nestih dooblíct!!!!!!!!!!!!! :pocitac: To ti jako fakt řek? Dělá si pr*el? Já jsem asi vážně z jiného světa. No, my oba s manželem :mrgreen:

On to neřekl takto, ale něco takového, jako že se mám ještě chvíli snažit a že je škoda, že malou neporodím sama… Ale fakt to nebylo nedostatkem snahy, po vyvolávání jsem měla 8 hodin kontrakce 2 minuty a kratší a celou dobu jsem byla jen na dva prsty… Při císaři se ukázalo, že malá měla omotanou pupeční šňůru kolem těla, takže nešla dolů a byla tam jak na pérku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.9.11 20:01

Rodila jsem sekcí, „hrdinka“ nejsem. Pyšná jsem ale na sebe, že jsem zvládla šestinedělí, pobyt s malou v nemocnici na JIP s těžkým zápalem plic a OPRAVDU pyšná budu, když ji dovedu do dospělosti jako slušnou, rozumnou a pracovitou ženskou.

EDIT: Na přirozený porod jsem se ale hodně těšila - byl by to pro mě takový přirozený konec - a protože jsem srágora, obdivuju ženské, co to zvládly - kór po tom, co jsem slyšela za zvuky z porodních boxů, když jsem ležela na pooperačním pokoji, to mi vstávaly vlasy. Do smrti mě ale bude mrzet, že vlastně nevím, jaké to je, cítím se taková ošizená a „míň ženská“ - nevím, jestli to někdo dovede pochopit.

Příspěvek upraven 08.09.11 v 20:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
8.9.11 20:01

Taky jsem na sebe pyšná, že jsem ten porod dokázala dovést ke zdárnému konci a nakonec nemusela na císaře. Je to asi ta nejúžasnější věc, kterou jsem v životě dokázala. Jasně že porodit bych musela tak jako tak, ale porod mi trochu zvednul moje mizerný sebevědomí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
8.9.11 20:16

Nic exra z toho nedělám ale hrdá na sebe jsem zvládla jsem dva porody plánuji ještě jeden a už ted se na něj těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Vichrice
8.9.11 20:18

Já ještě nerodila a každá, která to zvládla u mě hrdinka je :-)
Vím, že ven to musí, ale zase to není, jako když si jdete koupit půlku chleba :)

• Citovat
  • Upravit
29436
8.9.11 20:19
Wiolla píše:
Tak dělat ze sebe něco extra asi ne, ale vnitřní hrdý pocit, že jsem to zvládla mám. :mrgreen: :oops: 8-)

Takhle to mám taky. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
8.9.11 20:21

mě porod jako hrdinství nepříde,fuška to je ,to uznávám…vychovat to,dát do života to pěkné,postarat se,vychovat slušného člověka..to je na metál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.9.11 20:33

Jako hrdinka né, ale spíš se dmu někdy ,že mám dvě děti..ale porod jako takový považuji za něco nevyhnutelného..jakoby snad někdo neporodil :nevim: Prostě musí..

Ale když se nad tím zamyslím, tak ta holka toho pána to nemá blbě vymyšlený..Takhle ho utvrzovat ve vyjímečnosti porodu..Možná na tom něco je..Možná to ještě přehodnotím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí