Porod po operaci ploténky L5/S1

98
7.9.11 08:11

Porod po operaci ploténky L5/S1

mám po dvou operacích ploténky.Můžu rodit normálně(vaginálně) máte někdo podobný problém?děkuji za jakoukoli odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LENKACAR
7.9.11 08:22
lenasek235 píše:
mám po dvou operacích ploténky.Můžu rodit normálně(vaginálně) máte někdo podobný problém?děkuji za jakoukoli odpověd

já mám zatim výhřez té samé ploténky a mě řekli rovnou císaře ..tohle bych neriskovala,je tady dokonce holčinka co jí vyjela plotna při porodu ..další známá též po operaci plotny měla císaře.Můžu se zeptat ty čekáš miminko a nebo se teprve informuješ?

• Citovat
  • Upravit
98
7.9.11 08:40

mě právě po te první operaci když jsem měla rodit ujištovaly ijsem měla razítko od neuroložky že můžu rodit normálně a rok po porodu jsem byla znovu na sále ale to už jsem necítila nohu a od porodu jsem měla strašné bolesti a na neuroch. se mě ptaly které hovado mě nechalo rodit normálně.A ted jsem znovu těhotná a mám strach že zas všichni budou říkat že normálně a tak jsem chtěla vědět jestli na tom císaři trvat nebo to byla jen blbá shoda náhod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LENKACAR
7.9.11 08:55
lenasek235 píše:
mě právě po te první operaci když jsem měla rodit ujištovaly ijsem měla razítko od neuroložky že můžu rodit normálně a rok po porodu jsem byla znovu na sále ale to už jsem necítila nohu a od porodu jsem měla strašné bolesti a na neuroch. se mě ptaly které hovado mě nechalo rodit normálně.A ted jsem znovu těhotná a mám strach že zas všichni budou říkat že normálně a tak jsem chtěla vědět jestli na tom císaři trvat nebo to byla jen blbá shoda náhod

vůbec neriskuj,schválně se podívej na diskuzi o bolení zad ,mám jí v profilu kde diskutuju a tam si jedna holčina užívá peklo ..chudáček ..a to jí předtím nic nebylo ,já bych to v tvém případě vůbec neriskovala ..

• Citovat
  • Upravit
98
7.9.11 09:20

tak jsem tu diskuzi nenašla omlouvám nešel by sem dát odkaz děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
7.9.11 09:25

Tak ted jste mi holky teda moc radost neudělali. Výhřez na L12 mám loni odoperovaný a u dalších na L4 a L5 se čaká jak se budou vyvíjet. I když mám se zádama problémy už asi 9 let, tak mě nikdy žádný dr. neposlal na žádné vyšetření,zjistili mi to až loni. Takže jsem šla rodit normálně. Dr. na porodnici se ale nelíbilo, že malinko kulhám, tak mi zamítli epidural. Stejně to nakonec skončilo císařem pro nepostupující porod.U druhého jsem si myslela, že to opět zkusím normálně. Podle toho co píšete tak asi ne.
Lenkacar, chtěla jsem mrknout na tu diskusi, ale tvůj profil je uzamčený, nemohla by si mi prosím poslat odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
7.9.11 09:57

Jsem po operaci 2007, těhotenství mi doporučili nejdřív za rok a mohla jsem rodit vaginálně(i když to pak kvůli jiným problémům skončilo jinak). Nikdo v tom neviděl žádný problém. Dělali mi to nějakou tenkrát novou metodou Metrx(nebo taknějak),mikroskopem s minimálním zásahem do okolí, a už druhý den po operaci jsem si vstávala. Do roku a půl jsem byla těhotná, těhotenství jsem ustála naprosto s přehledem a neměla žádné problémy. Teď čekáme dvojčata a až na to, že mě pobolívá symfýza, což je normální, je vše ok. Pokud se mímové správně natočí a donosím je, chci tentokrát rodit spontánně, protože to ležení po sekci by mě zabilo.
Můj názor, moje zkušenost, nemusíte tu se mnou souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
7.9.11 09:59

Ještě jsem zapomněla dodat, že operovanou mám taky L5-S1 a na L4-L5 mám 8let výhřez, který naštěstí nikde netlačí(už to klepu na dřevo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LENKACAR
7.9.11 10:51

Bolest zad znova a znova, se to přesně jmenuje,já neumim dát odkaz :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
LENKACAR
7.9.11 10:52

zkusila jsem si odemknout profil..už to vidíte?

• Citovat
  • Upravit
LENKACAR
7.9.11 10:54

já jsem to byla konzultovat přímo na neurologii a tam mi řekla ,že se přiklání k císaři ..je to dost risk ,že to vyjede víc.Holky a byla jste třeba některá u léčitele před operací?

• Citovat
  • Upravit
98
7.9.11 11:10

tak mě operovali poprvé jsem se počůrala a odpoledne mě operovali jako akutku a měla jsem 7stehu obrovský hematom v okolí páteře (bylo to po nehodě srazio mě auto z kola)a druhá to jsem přestala cítit nohu a taky akutní a proto mám strach že po tomto porodu skončím znovu na sále ikyž musím zaklepat nic mě nebolí a cítím se jako vyměněná pravidelně cvičím a nechci to už zažít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LENKACAR
7.9.11 11:19
lenasek235 píše:
tak mě operovali poprvé jsem se počůrala a odpoledne mě operovali jako akutku a měla jsem 7stehu obrovský hematom v okolí páteře (bylo to po nehodě srazio mě auto z kola)a druhá to jsem přestala cítit nohu a taky akutní a proto mám strach že po tomto porodu skončím znovu na sále ikyž musím zaklepat nic mě nebolí a cítím se jako vyměněná pravidelně cvičím a nechci to už zažít

já taky za sebou rok tahala nohu a dal mě dokupy léčitel ,ale už zemřel ..což je škoda ,páč by mě tam měl znova ..mám od té doby bolesti ,ale už ne takové,noha mě brní často a ted mi to jde pro změnu do stehen až ke kolenům..nevim jestli je to s tim spojené ,ale dost často mám problém s inkontinencí ..musím mít furt vložku .. :-(

• Citovat
  • Upravit
1petule1
1.11.11 19:21

To by mě taky zajímalo, holky jestli jste už porodily dejte prosím vědět. Mám přesně po téhle operaci a neurolog se vyjádřil, že neví, tak se prý mám rozhodnout sama. Tak já nevím, já bych chtěla přirozený porod, ale jestli mi to vyhřezne znova, tak to snad nepřežiju, před operací jsem sotva tahala nohu a bolestí skoro nikam nedošlo, od té doby docela v poho, trochu noha brní, ale to si uvědomuju jen v leže, těhotenství taky ok. Teď začínám 38 tt a furt nevím, co zvolit.

• Citovat
  • Upravit
98
1.11.11 19:40

ahoj já se na to ptala a bylo mi řečeno že pokud je to v pořádku a nejsou bolesti tak se jde na přirozený porod ale zase po tom prvním se mi to zhoršilo tak že jsem šla na druhou operaci a ted mám obavy že to bude stejné a já půjdu na třetí ala snad ví co dělají zase mi gynekolog říkal že císař taky není nic moc po této operaci že je to další jizva ve stejné oblasti že bude osalbené i břicho a k tem zádům tak nevím bojím se toho i toho tak to nechám konovi tenmá větší hlavu :-) stejně nic jiného nesvedu já mám termín až v únoru tak potom dej vědět jak jsi dopadla budu držet palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí