Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, u mě chtěli papír od neurologa, ale ten to napsal tak, že tam vlastně nenapsal nic a nechal to na gynekologovi, tak jsem pak psala ještě mail přímo neurochirurgovi a ten mi odpověděl a moc hezky. No ale stejně to pak někam zašantročila PA a když jsem tam skučela ještě po 16 hodinách, že už to fakt nedám, že mám slíbenýho císaře, tak se hrozně divili, že kdo mi to jako slíbil
No ale nakonec jsem toho našeho obřika teda vyprdla ![]()
Já rodila před osmy měsíci přirozeně. Po dvou operacích. Neurolog mi napsal, že není problém, že prý když je to už odoperované tak se to bere jako zdravá záda. Já měla štěstí na super personál v porodnici strašně mi pomáhaly. Paní doktorka o tom věděla a slíbila mi že mě nebudou trápit a jak uvidí náznak nějakých komplikací půjdu na CS a nakonec jsem přijela do porodnice ve 23:55 a malý byl ve 2:55 na světě. Jak jsem tlačila bolela mě záda a právě ta PA byli tam dvě. Mi říkala, že jestli to nepůjde nenechají mě trápit a na jedno zatlačení uviděli hlavičku a na druhé mi pomohla jemným tlakem na břicho(já to ani nevím, říkal mi potom manžel)a malej byl na světě. Já dostala názor od neurochirurga, že pokud nemám problémy je lepší rodit přirozeně. Protože po CS je jizva ve stejné oblasti jako na zádech a oslabí se břišní svaly které by měly být pevné já tomu věřím dává to logiku ale samozdřejmě pokud tě záda bolí asi není něco v pořádku. Já mám pokoj tedy musím to zaklepat ![]()
Dobrý den, mate nekdo zkušenost s tehotenstvim po operaci plotenky? Jsou to teprve 3mesice co jsem operovana a otehotnela jsem. Zada nemam jeste v pohode a nohy jsem mela trochu ochrnute, ale ted uz se to pomalu lepsi. Doktorka mi rekla ze to neni dobre pro ty zada, ze je ještě brzo.