Porod jako v mlze

2983
4.2.09 20:02

Porod jako v mlze

Ahoj holky, skoro každá píšete, jak si přesně pamatujete průběh porodu.
Vždycky všechny popisujete, v kolik hodin se stalo to a v kolik zas něco jiného a přesně víte jak co po sobě následovalo.
Nevím jestli má někdo stejnou zkušenost jako já, ale já jsem nevěděla ani těsně po porodu ani doposud, jak se co dělo přesně po sobě a už vůbec ne v kolik hodin.
Mám to v hlavě jakoby v mlze. Pamatuji si bolest, některé okamžiky a jak to +- probíhalo, ale mám to celkem časově rozházené. Pouze podle fotek (u kterých je datum a čas vzniku) nebo podle vyprávění manžela můžu soudit, v kolik se co dělo.
Měl to někdo podobné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7095
4.2.09 20:21

hups :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
4.2.09 20:22

Ahoj,

úplně stejně…manžel mi musel celé několikrát vyprávět :twisted:
A to ještě před pár měsíci jsem se rozčilila, když z něj vylezly nové podrobnosti z porodu, o nichž jsem neměla vůbec tušení :roll:
Pamatuju si, že kolem 12 přijel manžel, kolem 4 jsem škemrala o epidural a v 8 jsem mohla začít tlačit. A pak si pamatuju nejvíc to, co bych si vůbec pamatovat nechtěla :oops: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
4.2.09 20:22

Tak to jsme na tom stejně, konec vůbec, ani že se tam vyskytl nějaký doktor. :roll: Myslím že nejsi jediná. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
4.2.09 20:25

Jojo, manžel mi taky musel vyprávět některé úseky, něco si nepamatuju vůbec, od určitého okamžiku mám všechno zamlžené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
4.2.09 20:33

A můžu se zeptat, jestli jste měli něco proti bolesti, co by třeba s tím zamlžením mohlo souviset? Nebo to zkrátka bylo jen vyčerpání a tak?

Omlouvám se za blbý dotaz :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.2.09 20:43

Já si to pamatuju v obrysech i leckteré jednotlivé situace a že už to je let, ale třeba hned po porodu jsem zcela náhodou zjistila, že si pamatuju ty úseky, které se děly, ale mám zkresleno jak probíhaly a jak dlouho trvaly, takže to asi bude normální, prostě mozek si to přebere tak, jak mu to nejlíp vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
4.2.09 21:06

Ahoj,

ja si pamatuju taky jen nektere pasaze, treba ze sme prijeli kolem 20,45 a prvni MS blesti byly kolem 21,30 po 8min, vubec si nepamatuju nektere monitory a jen z vypraveni manzela, ze kolem pulnoci to zacinalo byt docela vyzivny. Malej se narodil 2,17.

Na bolest jsem nemela nic, ona to ma podle me priroda tak zarizeny, ze si to zenska nepamatuje, jinak by do toho vetsina podruhe nesla. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
4.2.09 21:17

Tak to jsem ráda, že to má víc lidí takhle.
Právě jsem podezřívala, jestli mi nedali nějakého oblbováka, aniž bych o tom věděla, ale bolest si pamatuju celkem slušně, takže asi jsem nic proti bolesti nedostala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
4.2.09 21:19

Pamatuji si do dneška oba porody takřka do minuty a vám co to tak nemáte strašně moc závidím. Nejraděj bych taky zapomněla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
4.2.09 21:22

Přesně jak píše Stazi, příroda to s námi myslí dobře. :lol:

První porod trval 13,5 hodiny a některé úseky si vůbec nepamatuju. Druhý porod byl daleko kratší a bohužel si pamatuju všechno. :( Asi když ty bolesti byly scvrknuté do daleko kratšího časového úseku, byly o to intenzivnější… Nu, uvidíme, jak to bude probíhat do třetice. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
4.2.09 21:36

Ahoj, tak já si porody pamatuju celkem do detailu, jen jsem si třeba vůbec nepamatovala, že mi dávali Věrku na břicho, na jisté úseky mám taky výpadky…Proti bolesti jsem nedostala nic. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
4.2.09 21:49

ja jsem mela zamlzeny ten prvni, kdyz jsem si to pak chtela vsechno sepsat, tak mi to musel manzel prevypravet a nekterejma vecma me docela prekvapil. Tesne pred druhym porodem jsem si az sama vzpomnela, ze jsem pri kazdy kontrakci musela pit vodu…
Myslela jsem si, ze to bylo kvuli tomu, ze jsem pak musela do narkozy a presivali me, pak jsem si rikala, ze to bylo mozna proto, ze porod probihal v noci a rano, tak jsem byla unavena a pospavala jsem u toho…

Ted jsem rodila podruhy a pamatuju si vsechno uplne presne, bolest pri tlaceni a siti byla uplne jina, mnohem vetsi, takze jsem zjistila, ze jsem pri prvnim porodu mela naky oblbovaky, ktery to tlumily (a jaksi jsem nezaregistrovala, ze jsem naky dostala, nebo mi to bylo jedno) a patrne trochu tlumily i vedomi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
4.2.09 22:26
Lendula píše:
Přesně jak píše Stazi, příroda to s námi myslí dobře. :lol:První porod trval 13,5 hodiny a některé úseky si vůbec nepamatuju. Druhý porod byl daleko kratší a bohužel si pamatuju všechno. :( Asi když ty bolesti byly scvrknuté do daleko kratšího časového úseku, byly o to intenzivnější… Nu, uvidíme, jak to bude probíhat do třetice. :wink:

No tak já jsem tedy rozhodně krátký porody neměla první 34hodin a druhý 19hod. A stejně si pamatuji každou sprchu, každé vyšetření, každý monitor, z prvního porodu si pamatuji i písničky co hráli v rádiu!!! (No z druhýho vlastně taky akorát se zabil Svoboda, tak toho bylo plné vysílání) Děs, už teď je mě špatně, když si pomyslím, že tohle všechno mě čeká za „chvilku“ zas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
5.2.09 01:15

Ahoj, to by mě taky moc zajímalo, jak může někdo vědět, kolik minut přesně tlačil (myslím takové to info typu 25minut) nebo kolik mu udělali stehů 8O .
Ale mám za sebou porody dva, tak ti můžu říct, že je to fakt rozdíl. U toho prvního jsem po celém dni byla fakt vyčerpaná, postupovalo to špatně a i jsem pak upadala v pauzách (míň než půlminutových :twisted: ) do mikrospánku, pamatuju si ke konci jen to utrpení, třesavku, krokování chodby. Co šlo přesně po čem ani ne. Tlačení (a hopkání po břiše) si pamatuju, ale jak dlouho jsem tlačila, netuším, kdy se tam seběhli lidi, taky netuším, co přesně se na sále dělo, se mi taky mlží (ono ke konci jsem nějaký oblbovák dostala - proti bolesti, co si pamatuju, nepomohl, ale motala jsem se jak ožralá, a navíc po porodu jsem fest omdlívala, tak taky proto).
Druhý porod byl krásný a v jiné porodnici (viděla jsem na hodiny :lol: ) a tam to vím docela přesně, i když i tak se mi pořadí některých kroků trošku motá. Kde se tam vzal pediatr a dětská sestra, a vůbec kdo všechno tam byl, opět nevím, soustředila jsem se na něco jiného.
Opravdu se to jinak sleduje, když jsi ztělesněná nekončící bolest, anebo když máš čas se mezi stahy vzpamatovat a porod dobře postupuje.
Tu tlačící fázi si ale jinak vybavuju dobře u obou porodů a speciálně ten pocit z druhého porodu, kdy dítě vyjde na dvě zatlačení, bych si zopakovala denně! :lol:

čičinko - ty to nečti! Přeju fajný porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí