Porod, co byste udělaly jinak?

4627
26.7.19 10:46

BTW: Já rodila pro KP sekcí, moc variant jsem tedy na výběr neměla, ale vždy jsem chtěla rodit přirozeně, co nejdéle být doma, a v případě, že by nebyly komplikace, možná bych šla domů i dříve, než za 72 hodin.
Což je ale pouze sen, praxe je jistě jiná, a v mém případě, jsem prostě věděla, ze se 13.9., narodi má dcera sekci a v nemocnici budu 6-7dni.
Vše super. Jen na oddělení šestinedělí jsem byla trochu hysterka, že chci domu, ale nikdo mi neublizoval, ani dceři, jen ty hormony jsem nejak nedokázala ovládat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12007
26.7.19 10:50

Nerodila bych vubec :lol: :lol: :lol:

Bylo to hrozny, ale nic bych asi jinal nechtela. Bylo mi to jedno, hlavne, abych to uz mela za sebou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
26.7.19 10:53

2×SP, 1×forceps… Nu. Asi bych si před porodem víc odpočinula a víc myslela na sebe: dala si dobré jídlo, čaj, četla si a odpočívala. Než se honit za vším možným, zvlášť před prvním. Manžel by víc pracoval, aby si já mohla odpočinout a já bych nedělala hrdinku :-)
Do porodnice - přišlo mi to fajn, možná bych si vzala víc sebevědomí - že dítě porodím a dobře! A že mi milí zlatí porodníci k tomu mají pomoct. Tuhle mantru bych si asi dala do hlavy - před druhým jsem to tak udělala a bylo to lepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.7.19 10:53

@Tiffany1
Asi bych chtěla počkat a nevyvolávat porod. Ale měla jsem těhucukrovku a doktorka trvala na nepřenášení. Pak to trvalo 2 dny a kluk šel stejně sekcí. Kdybych si mohla vybrat, rodila bych o pár let dřív. Doma nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
26.7.19 10:54

U prvniho porodu bych si nenechavala predtim delat Hamiltona, ale pockala bych, az to zacne samo (a mala by treba dorotovala uz predtim a porod by byl kratsi a snesitelnejsi. I kdyz kdo vi…) U druheho bych se nesnazila za kazdou cenu jeste spat a odpocivat „nez se to rozjede“, ale chodila a trochu to tim popohnala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.19 10:55

Dva porody první strašné modlila se ať už je to za mnou myslela jsme že se rozletím na milion kousků :mrgreen: druhý docela pohoda ale vyvolávaný ale nemůžu říct ani půl slova špatného ale věděla jsem do čeho už jdu tak se připravovala na bolesti :jazyk: ale malý měl silnou žloutenku tak něco podobného jsem měla jak ty na šestinedělí chtěla jsem už domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
26.7.19 10:56

Kdybych si mohla vybrat, tak bych si přála, aby mi nepraskla předčasně voda :lol: jinak bych ale nic neměnila, byla jsem spokojená. Já ale neměla žádná očekávání a přání kromě zdravého dítěte. Jsem taková nenáročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.19 10:58

Rodila jsem 3×. Jeden z mých porodů byl už předem trochu rizikový a komplikovanější, tam bych o ničem nepolemizovala a ani zpětně u něj nemám pocit, že by na jeho průběhu bylo vhodné cokoliv měnit. Nechala jsem to u něj čistě na zkušenostech porodníků a zpětně to vnímám jako to nejlepší možné rozhodnutí.
U dalších dvou (oba nekomplikované rychlovky), jsem měla po porodu pocit, že bych to zvládla i doma. :lol: Případně, že bych nejraději hned odešla. No, zůstala jsem, i proto, že jsem neměla domluveného pediatra na převzetí dítěte po ambulantním porodu.

• Citovat
  • Upravit
4511
26.7.19 10:58

První porod před 10 lety jsem měla vyvolavany narvali do mě oxytocin a nevím co všechno dalšího, skákali mi po břiše a dceru vzali a dostala jsem jí až oblečenou a to jen na 30 minut pak mi ji na víc jak hodinu odnesli a já trubka vyjukaná prvorodicka jsem je nechala :zed: na druhý porod před 2 lety jsem byla líp připravená a měla jsem porodní plán :lol: žádný zásahy pokud to nebude nezbytně nutný, bonding atd atd. :lol: no nakonec plán ani nebyl potřeba porod byl prekotny a dcera byla venku 40 minut od první kontrakce a bez zásahů neměli ani šanci stihnout do toho zasahovat :lol: a to se rozhodovali že mě pošlou domů ze to porod určitě není :roll: no nestihli se ani dohodnout a dcera byla venku :lol: než doběhli z vedlejší místnosti tak jsem na dvě zatlaceni měla dceru u sebe, na zvážení jsem jim jí půjčila když jsem šla do sprchy a na pokoj jsem si jí odnasela sebou :srdce: a nikdo ani nenaznacil že by to mělo být jinak a to to byla stejná porodnice jako před 10 lety když se narodila první
Takže první tam bych změnila asi všechno u druhý nic vlastně jsem si jí porodila v porodnici ale úplně sama :D

Příspěvek upraven 26.07.19 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
26.7.19 10:59

@Tiffany1 co to je? :lol: dneska na vážno, jo? Dobře. První je postižené, tam bych změnila všechno. Hlavně porodnici. Druhé je zdravé, tam bych změnila jen, aby mu nerozřízli při sekci hlavu a neřekli, že je hluchej, když není, že se překoukli :roll: To byly teda horký chvilky, než přišli, že se spletli, a že slyší. :cert: A třetí mě čeká za cca 2 týdny a tam se těším, že se dohodneme na datu a že už nebudou žádná překvapení :pankac: A hlavně na zdravé miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
26.7.19 11:02

To me taky zajima. Ja mela prvni akutni sekce a bylo to cele v silenem stresu. Ja nepripravena, manzel taky ne, myslim, ze se kluk zacal dusit i kvuli tomu, nechtela jsem ho pustit. Mela jsem dlouho silene vycitky, ze jsem to nezvladla. Tentokrat- pokud pujde vse normalne, tak chlapa u porodu vynecham, vezmu si dulu, urcite komfortnejsi porodnice (abych mohla „odpocivat“ i jinde nez na te porodni koze nebo na zachode :mrgreen: ). Ale urcite jsem rada, ze byl blizko operacni sal. Jo a jeste: ty testy na tlumice bolesti si necham udelat zavcasu a ne, az ty bolesti budou nesnesitelné…

• Citovat
  • Upravit
4627
26.7.19 11:04

@mau-mau Ahoooj Kocko, tak ja uz si rikala, ze jsi snad v porodnici, kdyz te nikde nevidim :). No, me to zajima. Ta sekce byla proste, jak plánovana operace, nic přirozeného… tak me zajima, kdo si to prirozene odzil, jestli by proste neco u dalsiho udelal jinak… a to vubec ne ve vztahu k doktorum. I kdyz, chapu, ze přístup personalu muze radikálně zmenit pohled na samotny porod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
26.7.19 11:05

@mau-mau jezisi, tak to je mazec 8o drzim palce ted

• Citovat
  • Upravit
4627
26.7.19 11:08

@mau-mau Ten prvni porod… při porodu se to stalo nebo VVV?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.7.19 11:22

Zažila jsem tři porody a každý byl tak jiný a něcím specifický, že fakt nemůžu říct, co bych udělala jinak. Co platilo u jednoho porodu, to bylo u dalšího úplně jinak. Zažila jsem porod, který i lékaři označili za extrémní a dlouho po něm jsem nesměla otěhotnět a pak takový, kde jsem prakticky necítila bolest a v jeho průběhu jsem spala. Kdyby existoval univerzální návod na snadný a rychlý porod, bylo by to krásný…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100