Porod, co byste udělaly jinak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
26.7.19 11:25

Druhý porod jsem měla pohádkový a dle svých představ, tam bych neměnila nic. První byl taky fajn, i když jsem se mohla víc prát za změnu polohy místo oxytocinu v závěru, ale tehdy mě to ani nenapadlo. A víc bych si toho dopředu načetla o kojení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
26.7.19 11:26

Myslím, ze jsem vyjela akorát, za 2,5 hodiny byl malý venku… porodnice byla super, PA taky, bohužel se rodil vzprimenou rukou, takže velká komplikace a nešel vytlačit. Měla jsem velký veeeelky nastrih a tahali ho zvonem… ale to bohužel nemohl ovlivnit nikdo. Nikdy bych nerodila doma… porod jsem měla relativně rychlý, rajský plyn se mi moc líbil :lol: jinak jsem neměla nic dalšího. I když ten konec byl drsný, tak se mi to vlastně líbilo :) mrzí mě, ze pokud bude další, tak nemůžu rodit ve stejné porodnici… budeme se stěhovat, měla bych to moc daleko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
26.7.19 11:29

@Janli To jsem asi ani nemela na mysli, ze by existoval návod, jak to udělat co nejvíc příjemné. Spíš mě zajímají ty příběhy, právě kvůli jejich různorodosti a že to nelze paušalizovat. U mě prostě proběhla plánovaná operace a basta. Tam nebylo co srovnavat a porovnávat. A diky za ní. Malá, kromě toho, že byla KP, tam byla ještě rozkrocena v neporoditelné poloze, jak paša. :mrgreen: Což mi tedy doktor sdělil až ex post, to nemohli vědět… :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
26.7.19 11:31

@unuděná A ten druhy byl méně bolestivý? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.7.19 11:33
@Tiffany1 píše:
@unuděná A ten druhy byl méně bolestivý? :)

To asi ani ne, tak nastejno. Druhý byl intenzivnější, protože byl rychlejší, první mě logicky víc vysílil, protože to trvalo déle (asi 7 hodin v porodnici, předtím 7 doma) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
26.7.19 11:39

Tak ja mám z vyprávění od mé mamky zážitek. Má sestru, která otěhotněla pul roku po mé mamce. A protože moje máma byla strašně naštvaná, že šla do porodnice brzy (tenkrát žádný partner, jen hekárna, na lezato a basta), tak, kdyz začaly stahy tete, byla mama u ni. Bydleli 30 metru od vjezdu do nemocnice, vlastně jejich vchod navazoval na zed nemocnice. A moje mati zavelela, ze se nikam nepojede dokud to nebude strasne bolet a nebude aspon po 4 minutach, ze se tam bude trapit.
No a teta sportovkyně, jiné konstituce úplně nez moje mama, furt jsko, ze to teda boli, ale ne silene a porad a porad… az najednou vylezla ze zachodu s rika:”Hele, ja krvacim a trochu to tlačí.” A moje mama prý vytrestila oci a rika:”Ty woleeee, jdeme.” No, závěr byl, nez mama stihla dojit těch 10 min z porodnice k tete domu, tak byla moje sestrenice na svete. :lol:
Tak to jen pro pobaveni :mrgreen:. Ma matka porodní asistentka amatér :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
26.7.19 11:40

V podstatě asi nic. U prvního bych zůstala déle doma (nojo, vyjevená prvorodička a hysterický tatínek). Druhý byl perfektní, 20 min od příchodu do porodnice. Fakt bych byla schopná sbalit sebe i mimčo a rovnou kráčet domů :mrgreen:. Takže bych příště asi zvažovala ambulantní porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
26.7.19 11:41

Změnila bych jediné a to že bych chtěla mít nadstandard abych nemusela být na pokoji s další ženskou, pro mě jako introverta, bylo velmi nekomfortní mít společnost (ještě cizí) když mi není dobře. Bohužel u obou porodů se nadstandard uvolnil až v den mého odchodu domů. Naštěstí má Jablonecká porodnice jenom dvoulůžkové pokoje. Nejhorší to bylo když mi u prvního porod vyvolávali (4dny bolestí než jsem se začala otevírat) tak bylo místo jen na pokoji s paní jistého etnika, která tam byla na udržení těhotenství, která místo aby ležela tak pořád běhala kouřit, nebo opravdu velmi hlasitě telefonovala, pro mě naštěstí jí druhý den převáželi jinam, protože to vypadalo že porod neoddálí tak jí posílali někam s lepší neonatologií a to těm doktorům stihla dost nevybíravě nadávat že se dost nesnažili jen kvůli tomu že není bílá. :roll:

Jinak nelituji ani toho vyvolávané ho porodu, protože syn měl opravdu velkou hlavu a kdyby ještě trochu povyrostla mohl ten porod dopadnout úplně jinak. Takhle jsem sice byla zpruzelá a vyčerpaná (po epidurálu jsem na férovku usínala), ale syn se narodil úplně zdravý a já měla mini nástřih, který se po dvou týdnech zhojil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
26.7.19 11:58

Asi nic, jen bych ocenila milejší porodní asistentku. :roll: byla sem doma do doby než byli kontrakce po 5 minutach, do porodnice mame půl hodiny cesty. To už sem měla po 4 minutách a do 3 hodin malá venku ;) a teda taky péče na šestinedělí byla nic moc, ale to spíš záleží na lidech než na konkrétní nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
26.7.19 11:59

Změnila bych toho dost. Hlavně teda porodnici, kdybych věděla, jak to tam doopravdy chodí, rodila bych určitě jinde. Realita byla opravdu hodně vzdálená od toho, co slibovali před porodem. Nenechala bych se natlačit do vyvolávání porodu a celkově bych se víc bránila proti zásahům, které dělali proti mé vůli, resp bych instruovala líp manžela, aby mě bránil. Abych pravdu řekla, po tomto zážitku z porodnice mi není myšlenka domácího porodu vůbec proti srsti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
26.7.19 12:00

Asi bych nezměnila nic, jen bych chtěla nadstandard. Nejlépe bych chtěla ambulatní porod, ale po akutní sekci těžko a na příští porody mám velmi silné doporučení rodit plánovaným CS. Takže taky těžko. Určitě půjdu příště do stejné porodnice, a hrozně se těším že už nebudu vyjukaná prvorodička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
26.7.19 12:00

První porod vyvolávaný, malá 2kg. Nic se změnit nedalo. Druhý po 12hod skončil císařem a jediné co bych změnila, že bych tam chtěla manžela. Uprosila jsem ho, ať je doma s první dcerou, že to sama zvládnu, ale díky neustálým otázkám, kde máte tatínka jsem to nezvládla 😔 a probulela 7 hodin ve sprše 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
26.7.19 12:06

Já bych neměnila nic. Možná bych jen chtěla muže u druhého porodu. Holky máme 14m od sebe a prostě to nevyšlo (časově).
První porod se mi rozjel v nemocnici. Celý den mě bylo divně, vysoký tlak (220/130) a večer v 19h se mi rozjely stahy a začala jsem krvácet. Před 23h byla malá na světě. Rodila jsem na posteli, bez mediace, bez pomůcek.
Druhy porod se mi rozjel ve dvě v noci, resp. začala jsem krvácet, nic mě nebolelo. Tak jsem šla spát. Muž měl ráno odjíždět na celý den na jednání a tak jsem mu říkala (nic mě nebolelo, i když jsem cítila břicho, jako bych měla dostat měsíčky) ať jede, ale že krvácím. Nejel, místo toho mě na popud naší známé (vrchní sestra na dětským) odvezl do porodnice. Díky sněhové/ledové kalamitě mě přijali v 9 na porodní a malá se narodila 10:23. Druhý porod mě nebolel vůbec, první byl o něco horší, ale to asi jen proto, že jsem šla do neznámého.
Porodnici Boskovice bych neměnila. Jsou tam úžasní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.7.19 12:10
@Tiffany1 píše:
Dobrý den,Vím, že diskuzí na téma porod je tu hodně, ale toto typicky jsem nenašla, jen kouskovaně.
Ráda bych se zeptala Vás maminek, co jste už rodily, jaký jste měly průběh porodu, a tím navazující hlavní dotaz, jestli byste dnes udělaly něco jinak. Měly nebo naopak neměly porodní plán. Zda Vám vyhovoval přístup personálu? Jestli byste rodily dnes jinde. Nebo zda byste byly déle doma, než byste vyjely. Případně, zda byste šly po porodu domu a zvolily porod ambulantní. Jestli byste si naplánovaly na porod něco, co vám chyběl (teď úplně hloupě, třeba větrák, protože tam bylo horko :mrgreen: ), nebo byste vše nechaly, jak bylo. Či byste zvolily dnes nějaký extrém - rodit doma (nechci se nikoho dotknout, pro mě to trochu extrém je), ale tato diskuze je spíš pro mě taková anketa a zážitky z porodu.
Když přispějete, budu ráda a děkuji za Váš čas. :kytka:

Nezměnila bych vůbec nic, přála bych si víc anestezie, ale co už, porod bolí. V porodnici jsem si vyžádala den navíc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.7.19 12:10

Ahoj, ohledne porodu jsem tu sepsala denicek Maminkou v Holandsku 3 dil, ale ve zkratce - chtela jsem rodit doma, prvnich 24h jsem si tedy odbyla doma, nakonec se jelo na moje prani a i doporuceni PA do porodnice aby mi podali oxytocin nebot jsem se velmi pomalu otvirala, po 24h kontrakci to bylo na nejakych 7-8 cm a PA mela obavy abych pak nebyla moc vycerpana kdyby jsme to nechali jit vlastnim tempem (mohla bych tak rodit treba dalsich 12h a spanek neprichazel v uvahu :lol: PA mela obavy ze bych nezvladla tlaceni po takove dobe). Po prijezdu do nemocnice a podani oxytocinu + morfinu bylo za 3,5 h odrozeno. Pustili me domu cca za dalsich 6h po porodu.

Co bych udelala jinak - asi bych nepristoupila na ten oxytocin a prejezd do porodnice, duverovala bych vlastnimu telu, ze porod probiha presne takovym tempem, jakym probihat ma. Zpetne si myslim, ze bych v sobe tu silu nasla a zvladla to. Porodni plan jsem mela, ale behem porodu mi byl uplne ukradenej :lol:

• zkusila bych rodit do vody priste
  • podstoupila bych kurz hypnoporodu a poradne se naucila techniky dychani (rikala jsem si, ze porod je prece prirozeny a ze to nejak zvladnu udychat)

Co se mi libilo - ze jsem brzy po porodu mohla jit domu. Urcite bych nechtela zustavat v nemocnici dalsich X dnu.

• ze me nikdo do niceho nenutil ani netlacil, vsechno byly pouze navrhy, na ktere jsem pristoupila
  • ze na pokoji kde jsem rodila byla navic postel i pro pritele, po porodu jsme se vsichni tri prospali
  • nikdo mi miminko ani na minutu neodnesl z dohledu, vazeni a mereni a oblekani probehlo az po bondingu a probihalo asi metr ode me za asistence pritele
  • nikdo nevysiloval s kojenim, miminko se behem bondingu neprisalo a ja ho poprve nakojila cca 12h po porodu, prvni den dostalo par lzicek kolostra, nikdo me neprudil s prevazovanim miminka a nikdo mi nenutil UM, ta podpora kojeni tu byla obrovska (brzy mi vyjde 4. dil denicku kde to popisuji)

Uff to jsem se rozepsala :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky