Porod v Motole

172
5.2.05 15:48

Porod v Motole

ahoj vsem maminkam, stavajicim, budoucim, a vsem ostatnim, zajimalo by mne, kdo ma jakou zkusenost s touto porodnici, ja rodila v lednu, a mam smisene pocity, porod byl v pohode i personal, ale nasledna pece na 6nedeli byla docela hrozna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2480
5.2.05 16:47

Ahoj!
Já tam rodila v květnu minulého roku, nakonec to tedy skončilo císařem. Doktoři i sestřičky byly docela vpohodě, ale jak píšeš, tak na šestinedělí tedy nic-moc. Císaře mi prováděl doktor Horák, který sice smr… kouřem, ale jinak byl moc milý. Pak mu asistovala ještě jedna mladá doktorka, ale jména fakt nevím. Nějak jsem se na vizitky nedívala a jestli se mi představily, tak si to fakt nepamatuji.
Na šestinedělí jsem strávila skoro týden a necítila jsem se tam zrovna nejlíp. Sestřičky moc ochotné nebyly. Když mě přivezli druhý den z JIP, tak mi nikdo nepomohl vybalit ani základní věci. Kdo byl na sekci, tak ví, že otočit se jen na bok je docela záhul, natož se sehnout. Pomohla mi jedna vedle ležící mamina (taky po sekci), která rodila den přede mnou. Na novorozeneckém taky některé sestřičky vypadaly, že je spíš otravujeme svou přítomností.
Nebudu rozebírat všechny detaily, to by bylo na dlouho. Nechci, aby to vypadalo, že si jen stěžuji. Nebylo to nejhorší, ale příště bych raději rodila jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
5.2.05 18:40

Ja rodila v cervnu a neprijde mi,ze by sestricky na sestinedeli byly protivne a neochotne. Potkala jsem tam jenom jednu protivnejsi,ale takove riziko je vsude. Nemuzou byt vsichni stejny.

Anny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
5.2.05 22:00

souhlasim, ze to riziko je vsude, ale je to muj pocit a verte, ze po nekolikamesicni hospitalizaci pred porodem mam s cim srovnavat…uz jen s kojenim, jedna sestra rekla at kojim behem jednoho koj.z obou stran, dalsi, ze to mam stridat-jedno kojeni jedna strana a naopak, kdyz jsem odsavala mleko a nesla ho do lednicky, tak jednou jsem smela nadepsat lahvicku cas, datum, pokoj, jindy mi sestra rekla, ze to delat nesmim, pouze oni, kdyz se vymenily smeny a ja je sla pozadat o nadepsani lahvicky, tak na mne koukaly, jak na blazna a poslaly mne at si nadepisu sama, a takovych neshod mezi nimi bylo vice, ze zacatku, kdyz jsem potrebovala pomoc s kojenim, tak to bylo tak, ze mi donesly syna, at si to zkusim, kdyz to nepujde, at si pro ne zajdu, mozna by bylo lepsi pockat 2min jestli se prisaje a odejit a ne ze po 2min musim letet pres celou chodbu, zbytecne ukladat mimi do postylky, a pak vyrusit sestry, ktere brouzdaji na netu, to mi neprijde efektivni pro nikoho. Zkratka si myslim, ze by mely davat stejne instrukce a pracovat efektivneji, plytvaji cas svuj i jinych. Nerikam, ze vsechny, ale vetsina… Ale jak jsem jiz psala, samotny porod byl vynikajici, PA vyborna, mila, ochotna, neni co vytknout, to same lekarka. Priste budu volit take asi motol, protoze uz budu chytrejsi a nebudu uz tak odkazana na pomoc-nepomoc sester na 6nedeli. Dulezity je porod a 6nedeli mi sice dojem pokazilo, ale treba budu mit vetsi stesti na sestry a jejich nalady… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.12.05 12:07

Ahoj holky,
já musím Motol velmi pochválit. Především díky úžasnému panu doktorovi, který mi zachránil dceru, a to dokonce 2× - jednou na začátku těhotenství (v Podoli mi chtěli pod narkózou udělat laparoskopii, že mám mimoděložní těhotenství, které jsem neměla, mé tětotenství bylo pouze mladší než podle menstruace) a pak při komplikovaném porodu. Patří mu můj celoživotní dík a kdykoliv jedu kolem Motola, tak na něj vzpomínám. Ale i porodní asistentka byla moc milá, sestry na šestinedělí také (některé sice méně, ale většina ano, a to jsem díky delšímu pobytu zažila všechny směny).
Bára (rodila jsem v říjnu 2005)

• Citovat
  • Upravit
7584
8.12.05 19:33

Ahoj, rodila jsem v Motole 11/04. Na porodnici jsem zazila 3 smeny a vsichni byli bajecni. Az teda na studentku - budouci porodni asistentku. Ta chudak nevedela, ktera bije a pani ucitelka ji zkousela a ja uz nevedela, jak ji poradit:-)
Na sestinedeli to bylo krapatek narocnejsi. Ale pravda je, ze zena po porodu je precitlivela a nemusi to byt vzdy objektivni hodnoceni. Detske sestry sice tvrdily kazda neco jineho, ale zase prisly poradit vzdy, kdy jsem potrebovala. A kojime dobre dodnes. A dneska vim, ze to zas tak protichudna tvrzeni nebyla.
Spis me stvaly zenske sestry. Jednu jsem prosila o pomoc a normalne prisla - a to jsem za ni byla nekolikrat - az po celem dni. Ja bych ji to vratila, kdyby za mnou prisla na rehabilitaci:-)
Pokoje normalni standartni se mi moc libily. Proti tem dvema, trema jinym porodnicim, co znam, byly super.
Ale priserne je, ze tam clovek nema nikdy klid. V pet rano volaji rozhlasem, ze maminky zmerte si teplotu a vysledky chteji vedet treba az v osm. Porad tam lezou uklizecky. Jedna smudla jeden stolek, druha druhy. Leze tam mraky lidi a porad. Ale to muze byt vsude. No me to moc obtezovalo. I kdyz proto, ze delam v Motole. Tak tam za mnou chodila spousta kolegyn na navstevu a taky me to rusilo.
No ale za chvili se stehujeme na sever a ja stejne budu me druhe dite rodit v Motole. Nejak si rikam, ze kdyby neco, jsou tam oddeleni a lidi, co by umeli mimcu, pri nejakem problemu pomoct nejlip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
8.12.05 20:51

Ahoj,
já jsem v Motole rodit musela. Dostala jsem se tam hned na začátku těhotenství do rizikové poradny a chtěli si mě ohlídat i s porodem. Celé těhotenství jsem si každý den píchala injekce do břicha a trnula, jak to ten mrňousek zvládne se zdravíčkem. Nakonec jsem šla v 37tt na indukci porodu a byla jsem ráda, že jsem právě v Motole. Porod super, sestřičky taky příjemný (duben 2005). Možná jsem byla trochu víc překvapená z toho, jak se všechno změnilo od mého prvního porodu před třinácti lety.
Ale každý je zvyklý na jiný přístup, na jiné podmínky a je pak třeba zklamaný.

pa pa
Ivina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
4.1.06 11:21

Jestli dovolite tak bych se rada taky pochlubila:-) svymi zkusenostmi s touto porodnici. Cele tehotenstvi jsem byla na rizikovym (s dvojcaty), tudiz doma. Od 28. tydne jsem mela tvrdnuti bricha a v 33. tydnu uz to bylo tak caste, ze jsem jela do Motola a uz si me tam nechali. K tomu tvrdnuti bricha se mi pridal vysoky tlak(preeklampsie) a neustale mi vyhrozovali cisarskym rezem. Ackoli jsem byla nekolikrat nemile prekvapena nekterymi reakcemi sester, dopadlo to nad ocekavani dobre. Holky se narodily prirozenou cestou 34+5 a uz jsme vsechny doma :D .Neprijemny personal se zrejme najde vsude, takze si clovek nevybere. Ale na druhou stranu se uzasne starali o holky (byly na jipce) - ta pece byla nesrovnatelna. Po porodu jsem se vracela na rizikovy oddeleni a tam mi bylo celkem bez okolku receno ze uz pro ne nejsem zajimava a ze je zajimaly pouze ty miminka. Takze tak… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
4.1.06 12:19

tak já jsem v Motole rodila letos v září a jsem úplně spokojena neli nadšena. Rodila jsem celkem 17 hodin a předtím jsem strávila dva dny na čekatelském pokoji takže můžu říct, že personál se u mně vystřídal celej a byli úplně super. Moc jim děkuji. To samé platí i o šestinedělí. Jediné co bych snad vytkla byli uklízející myslím ukrajinky, které za sebou neuměli zavírat dvěře, občas svévolně otevřeli v pokoji okno a zapoměli ho zavřít a tak … Ale jinak je Motol SUPER a až budu čekat další mimi tak opět jedině MOTOL :lol: Opravdu jsou tam všichni super.
Tina a Davídek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
4.1.06 13:29

ahojky,

já jsem rodila v červenci v Motole císařem pro polohu mimča KP, doktoři byli fantastičtí, ženské sestry v pohodě, dětské sestry jak která, (přesně tak, jak psala Aladina - každá někdy tvrdila něco jinýho a mívala jsem občas pocit, že je svými dotazy obtěžuji) tak jsem se, pokud to šlo, radši ptala ženských sester, které byly ochotnější. Uplně šílený mi přišlo jídlo, ale holt nemocniční strava je nemocniční strava. Ale jinak jsem byla spokojená a šla bych tam rodit znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
6.1.06 13:23

Ahoj,
já jsem také rodila v Motole, v červnu 2004.
Protože nejsem z Prahy a počítala jsem s tím, že budu rodit v porodnici v našem městě byla jsem trochu vystrašená. Dozvěděla jsem se to téměř až na konci těhotenství, protože byly pochybnosti ohledně funkčnosti jedné z ledvin mimíska.
Ale vše proběhlo bez problémů, porod byl bezvadný, miminko v pořádku a ani na poporodní péči si stěžovat nemohu.
Bodlinka a Veru 18m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2697
13.5.17 15:32

Ahojky holky. Oteviram znovu toto téma. Za pár týdnů mě čeká porod v Motole. Není tady nějaká maminka která nedávno zde rodila? Nejlépe plánovaným císařem?

Zajímalo by mě co vše si mám sbalit pro sebe i miminko a popřípadě jak to tam funguje. Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí