Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
jelikož mi asi budou muset mimi v 37-38tt vyvolat (můj ischiasův nerv je velmi agresivní, řvala bych bolestí), zajímalo by mě, do čeho půjdu. ![]()
Předem moc děkuju za odpovědi
Iva a Michael 35tt ![]()
Merlinka,
to je těžko říct, každý to prožívá individuálně, často se říká, že vyvolávaný porod provázejí od začátku intenzivnější bolesti, aspoň u mě to tak bylo.
Ahojky,
je to asi opravdu individuální. Já jsem měla vyvolávaný porod ve 42 týdnu. Zavedli mi tři tabletky po čtyřech hodinách. Třetí mi zavedli ve dvě odpoledne, v 17,45 mi začaly stahy rovnou po 2-3 minutách a v 19,10 už byla malá na světě. Bolesti srovnat nemůžu, protože jsem prvorodička.
Takže držím palečky, abys to měla rychle za sebou.
Lenka + Adélka (5 m)
Ahoj,
Bát se rozhodně nemusíš,mně stačila tabletka jedna.A pak už to šlo rázem.Bylo to hrozně rychle a v pohodě.
Ahoj Vlaďka
Ahoj Merlinko:)
I mě porod vyvolávali - hned po zavedení tablety byl šrumec a šlo to rychle (i když asi bolesti byly fakt větší, než kdyby se to rozběhlo zvolna a přirozeně. Takže - u mě docela pohoda.
Hodně štěstí a co nejmíň bolesti přejí
Baghira a Eliška (9,5 m.)
Ahojky
me porod taky vyvolavali.Rano jsem dostala tabletku do pochvy a ve 14.00 se mala narodila.Porod boli tak jako tak.Kamaradka rodila prirozene 13 hodin.Rikala,ze tech 6 poslednich hodin bylo taky pekelnejch.Takze si asi clovek nevybere.
Ve 12.00 jsem si nechala pichnout epidural,protoze jsem myslela,ze vyskocim z kuze.
Nakonec si mala chvatla. ![]()
Takze preji co nejkratsi porod a zdraveho prcka !!! ![]()
Sasa
Ahoj holky,
moc Vám děkuju za zkušenosti a povzbuzení!!!
Uvidím, zkusím být statečná a epidurál si nedát. Na jednu stranu mám z něj strach, když vidím v televizi, jak ho pichají a holky u toho jen syčí!! Na druhou stranu bych ráda rodila ve vodě, což s epidurálem nejde, zároveň ale nevím, jestli při vyvolaném porodu vůbec do vody můžu. Že by mi měli mimi vyvolávat, mě vůbec nenapadlo, tak jsem se na tuhle variantu ještě nikde neptala(vyvolání+vana).
Hezký den a hodně radosti z Vašich děťulátek přejí
Iva a Michael 35tt ![]()
Ahojky,
jestli jak rikas mas nizky prah citlivosti,tak je lepsi si ten epidural dat.Ja jsem taky chtela byt statecna,ale kdyz to prijde,tak jsem za nej byla mooooooc rada. ![]()
Je pravda,ze nektere maminky maji prah citlivosti posunuty vys a co treba me nebo tobe prijde jako strasna bolest,jim to pripada jako lechtani. ![]()
Take jsem chtela rodit ve vode,ale v porodnici mi rekli,zr kdyz trochu krvacim,tak me do vody dat nemuzou.Tedy musim rici,ze vetsina maminek pri porodu krvaci… ![]()
Sasa
Ahoj Merlinko,
já měla taky vyvolávaný porod, ale ve 42 týdnu.
V 9 ráno mi zavedli tabletu, asi od 10:30 slabé bolesti po 5-6 minutách, pak se to začalo stupňovat, od 13:00 bolesti po 2-3 minutách a Nikolka se nám narodila v 16:35. Žádná extra hrůza to nebyla, dalo se to zvládnout (ale to vidím až teď po 2,5 měsících). Nejhůř mi bylo až tak od 14:30 a to už jsem pak ale šupajdila na sál.
Takže se vůbec neboj, myslím že vyvolávaný porody jsou obecně o něco rychlejší.
Pa Vichy a Niky 2.5 měsíce
Ahoj Merlinko,
Ničeho se neboj. Měla jsem vyvolávaný porod ve 40tt. Vložili mi 2 tablety po 3 hodinách. Nakonec jsem dostala po 4 hodinách od 1. tablety epidurál a bylo to naprosto v pohodě. (bylo to asi tak, jako když máš bolesti na ledvinách a najednou nic - zkrátka mohla jsem jít na panáka a vůbec jsem neměla pocit, že budu za pár hodin rodit.) V 18:48 byl maldej na světě a jinak než s epidurálem bych už nerodila. Je to veliká úleva. Tak držím palce ať to zvládneš.
Vlasta
Ahoj merlinka!
Tak ja by som o epidurále neváhala ani na chvíľu.
mne pôrod vyvolávali v 38. týždni z rovnakých dôvodov ako tebe.
Najprv tablety lokálne o 6:00 ráno, to som bola do desiatej frajerka, ešte to nič nebolo, o 10:00 pichli infúziu, o 11:00, by som dala za epidurál aj život, ale pre alergie na anestetiká, sa to nedalo, o 16:00 som myslela, že odídem domov a neotvárala som sa , po mnohých injekciách na uvolnenie svalstva som o 22:00, bola otvorená tak na 5 cm a keby mi niekto povedal,že ešte ďalších 12 hodín budem trpieť, bola by som schopná ho asi zabiť, keď som sa neotvorila ani po Dolsine, urobili mi sekciu.
rozhodne nabudúce chcem epidurál, ale mohlo to byť aj tým, že pokiaľ človek aktívne športuje celý život, má to panvové dno tak tuhé, že to nejde otvoriť a okrem toho vek, mám 30 rokov, takže viac faktorov…
Ale držím palce, epidurálu sa neboj, skôr by som bola vďačná, za každú úľavu, nech by to bolo čokoľvek.drž sa!
Ahoj Oxano,
píšeš, že sportováním natolik ztuhne pánevní dno, že se špatně otevírá. To jako fakt
![]()
Já jsem to neslyšela, tak jsem teď dost vylekaná. Doufala jsem, že díky sportování se mi bude rodit lépe. ![]()
Bojim bojim. ![]()
Máte o tom někdo nějaké informace? ![]()
Lucka 29tt
Souhlasim s Oxanou,taky mi to lekar rikal. ![]()
Kdyz jsem ja skemrala v porodnici o epidural,ze bolesti asi skocim z okna,tak mi sestra jeste rekla,ze jako co jsem si myslela,ze porod je snad prochazka ruzovym
em??? ![]()
Takze,jestli ti muzu radit,tak doporucuji epidural.At te bude porod bolet vice ci mene,tak je to bolest pekelne neprijemna,co jsi budem povidat,ze? .Ja osobne bych uz jinak rodit nesla.Ta prvni doba oteviraci je hodne bolestiva a epidural to hoooodne usnadni.Jak rikala Vlasta,tak muzes jit potom v klidu na panaka. ![]()
Tak se ale niceho neboj,sice to fakt boli,ale zvladly jsme to vsechny.Hlavne se jeste poradne vyspi,protoze po porodu se fakt dlouhoooooooooo nevyspis.
Ted myslim,mluvim za vsechny mamky co uz maji prcky.
![]()
Mej se hezky a at to oba zvladnete bez problemu.
Sona
![]()
No nazdar!
S tím epidurálem nevím. Mám od sportu tak zpevněné vazy na zádech, že mi to na neurologii nedoporučili. Ale jestli to nebudu moci vydržet, tak se na doporučení asi vykašlu ![]()
Každopádně díky za zprávu Soňo.