Zase příkrmy...

92
30.1.05 15:14

Zase příkrmy...

Bylo to tu už mnohokrát, ale na tuhle otázku jsem se odpovědi nedobrala. Asi před deseti dny jsem začala dávat Janíkovi příkrm a on ho velice bojkotuje. Nenutím ho. Jen nabídnu a když nechce, nechce… Jen by mě zajímalo, kdy jste příkrm dávaly? Před kojením? Po kojení? Nějak mezi? Miminko jste držely? Nebo bylo v autosedačce? Vyzkoušeli jsme za těch pár dní několik variant a žádná nebyla tak úplně v pohodě. Nejlíp se osvědčilo dát malému do pusy lžičku s mrkví a pak hned šup k prsu a zapít mlíkem… ale nevím… jednak bylo všechno hrozně zmazané a jednak se mi to nezdá zrovna optimální, aby takhle jedl… Jakékoliv jiné pití, než moje mléko odmítá…
Dík za rady Klára + Janek 7,5 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
449
30.1.05 19:51

Ahoj,

přesně to samé jsem řešila zhruba před 2lety. Prcek taky všechno jiné kromě mami prsenka odmítal. Já už vlastně ani nevím jak jsem ho ty příkrmy naučila jíst, jediné co si pamatuju,že jsem se ptala úplně stejně snad každého(tehdy jsme ještě neměli net). Výsledek? Nějak to přišlo samo,prostě jsem to jen trpělivě :roll: zkoušela,když nechtěl dostal prsenko a po čase (asi měsíc) už snědl půl lahvičky a pak prsenko, no a po dalším čase už jenom hipp. Po dalším čase jsme se dostali jen k nočnímu kojení a přes den už tlačil pěkně zeleninku,ovoce :) postupně jogurtík atd. Co jsem prcka nikdy nenaučila bylo umělé mléko, tak jsem musela kojit 8O :D Asi jsem ti moc neporadila,chce to jen trpělivost,jednou na to mimi příjde :D , ale úplně ti rozumím :D Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
30.1.05 20:38

Ahoj Klárko,
taky dva týdny „bojujeme“ s příkrmy. Napřed v autosedačce, pak na klíně, teď opět vyhrává autosedačka (na klíně má pocit, že nastal čas kojení a cucá mi tričko :)). Pořád jsme byly maximálně na 3 lžičkách, dneska jsme dokonce zvládly jen půl. Neustále jsem řešila, jestli to není moc husté a dneska jsem přišla nato, že mi jídlo (to minimnožstvíčko) rychle vystydne a než se dostane do pusy, je to studené. Tak jsem to zkusila postupně asi třikrát ohřát v mikrovlnce a dohromady jsme zvládly přes 10 lžiček! Otvírala pusu jako kapřík až jsem z toho byla v šoku. Ta chladná zelenina fakt není nic moc. Zkus to dávat teplejší (možná, že už to tak děláte), nám to fakt pomohlo.

Jitka a Hanička (6,5m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.1.05 22:02

Ahoj Jitko,
ja mam jen poznamku k tomu stydnuti jidla: porid se talirek s dvojitym dnem, do ktereho se da nalit horka voda z konvice, ktera pak jidlo optimalne prihriva. Maji ho vsude mozne, znackove i neznackove, nedavno jsem ho videla v DM myslim za 90,– Kc.
Tak pevne nervy se zavadenim prikrmu :o)!
Ahoj Magda

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
31.1.05 02:41

Ahoj Klárko

Když dítě nechce příkrm, nenuť ho a zkus to zase druhý den. Když se vysloveně brání, bojuje, zkus to znova až za týden. Nelámej to přes koleno, má ještě čas. Příkrm se dává rozhodně PŘED kojením (když se napije od tebe tak ti ho bude odmítat tuplem) místo oběda nebo svačiny (nikdy první ráno ani poslední večer). Zkus různé chutě, když nebude chtít zeleninu, zkus třeba sladké - ovoce, mrkvičku. Ale stejně počítej s tím, že ze začátku bude poplivaná celá kuchyň.
Já mám holčičku už tříletou, příkrmy jsem jí zkusila dávat po ukončeném 7. měsíci a asi za měsíc je začala jíst. Kojila jsem přes 20 měsíců, koncem už jen jednou večer před spaním na zklidnění, nakonec se malá odstavila sama. Říká se, že když kojíš dítě dlouho, nechce se nechat odstavit, ale my jsme ten problém neměly. Je dobré kojit dlouho děti citlivé, přecitlivělé a děti, které bolívá bříško.

• Citovat
  • Upravit
92
31.1.05 08:39

Holky, díky moc za odpověď… takže hlavně trpělivost… Přihřát vyzkouším, studené by opravdu mohlo vadit… Dávat ale před kojením se nám nedaří. Malej je už moc hladovej a řve jak pardál. Uvidíme dneska… Budu teda odhodlaně patlat mrkev, špenát a dýni hokaido… jednou to klapnout musí… :-) Je moc hezké vědět, že v tom člověk není sám (ne že bych vám přála nejedlíky).

Klára + Janík (7,5 měs)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
31.1.05 11:55

Ahoj Klarko,
my ohříváme papáníčko ve skleničce od přesnídávky,a když je jídlo teplé,dám to i se skleničkou do keramického hrníčku-tak zůstane dýl teplé.Talířek s dvojítým dnem máme taky,ale to by jídlo letělo rychle do vzduchu a zbytek byl na oblečení.mě klučík zpočátku jedl hodně a trucuje zase teď (má skoro 10 měsíců).Prso až po jídle a to si dá po každém. :lol: Myslela jsem,že se má nějaké to kojení vynechat,ale on se dobývá pod tričko,takže :oops:
Mějte se a přeju pěkné papáníčko.Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky