Porod ve vodě. Jaké jsou vaše zkušenosti, maminky?

27
26.8.25 16:32

Porod ve vodě

Zdravím, nějaké zkušenosti s porodem do vody? Jak do funguje, jaké musí být podmínky, aby se to mohlo apod.? Slyšela jsem, že to je příjemnější ve všech ohledech, tak mě jen zajímá názor a vaše zkušenosti:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.8.25 16:41

Pokud vim, rodi se tak na Bulovce. Jako podminku maji nerizikovost a klistyr.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.25 17:45

Rodila jsem ve Vrchlabi, byla ta moznost, v bazenu jsem byla, ale na tlaceni mi nevyhovoval, chybela mi tam opora, o kterou bych se zaprela. Nakonec jsem porodila na stolicce. Klystyr nevyzadovali.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.25 19:03

Na Bulovce mám kolegyni lékařku - nechci specifikovat - a co mi říkala, tak tam plave všechno, problém je i počítat krevní ztráty.. zvaž to.

• Citovat
  • Upravit
829
26.8.25 22:03

Jeden jsem zažila, v zahraničí a přišlo mi to příjemné. U druhého jsem litovala, že to nebylo možné (na Bulovce, tam by mohla být max. 1. doba porodní, ale třeba už to změnili). Nepřipadalo mi, že by voda byla nějak špinavá, ale taky jsem to moc nezkoumala, že. Kdyby to bylo zdravotně závadné, tak by to nebylo dovolené. Za mě to bylo bezva a šla bych do toto klidně znovu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
26.8.25 22:31

Ve Vyškově to taky jde, teď po rekonstrukci, už myslím na všech sálech, ale radši si to ověř. Nechtělo se mi do toho, takže zkušenost nemám. Matně si pamatuji, že tam nějaké omezení bylo, ale už nevím co přesně. Jednou za měsíc je den otevřených dveří, tam vše vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
10.9.25 15:44
@klkakla píše: Více

To jsi mela prvni porod vevods? To se ale nemuze pouzit PDA, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
10.9.25 15:56

Vím, že to jde i v Kolíně například. Musíš mít bezproblémové těhotenství a negativního streptokoka bez preeklampise. Teplá voda pomáhá uvolňovat a říká se že se lépe rodí jelikož se svaly pěkně uvolní. Já bych to radši neriskovala nedá se přesně spočítat krevní ztráty a v případě nutnosti rychlého zásahu se to celé komplikuje. Koukni na nějaká videa jak to vypadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
10.9.25 19:42
@LucieKLuc píše: Více

První byl ve vodě. PDA jsem neměla, to nevim, jestli se to s tím smí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí