Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Krásný den,
podle všeho to zatím vypadá, že budu mít plánovaného císaře kvůli nevýhodné poloze miminka. Přála jsem si přirozený porod a vybrala si pro to chrudimskou porodnici a teď bych se ráda zeptala, zda s touto nemocnicí někdo máte zkušenosti co se týče plánovaného císaře?
Pořád doufám v nějaký akrobatický kousek, ale protože jsem s touto variantou nepočítala, o SC jsem si prakticky nic nezjišťovala ![]()
Zajímá mě vše, co se kolem toho točí, ale hlavně z prostředí této nemocnice, obecné věci si mohu přečíst na internetu ![]()
Děkuji a přeji všem příjemný rok 2018!
Hezké odpoledne,
doporučuji přečíst si osobní hodnocení uživatelek zde.
Hlavně, ať vše dobře dopadne. ![]()
Pěkný den,
adminka Zuzi
@myina Ahoj, já jsem v Chrudimi rodila císařem v roce 2016. Ležela jsem pár dní na sálech, ale porod nepostupoval a navíc dcera měla poměrně vysoký odhad váhy, tak mi primář nabídl císaře. Předtím než se šlo na věc, tak mě sestřička vycevkovala, aby vyloučily, jestli nemám bílkovinu v moči, ta se potvrdila.
Potom mi donesli podepsat papíry se souhlasem operace. Přišla i anestezioložka, aby jsme se dohodly na anestezii. Zvolila jsem si celkovou.
Než jsem šla na sál, tak udelala sestřička monitor a nandala mi punčochy a zavedla cévku a kanylu. A šlo se na sal, tam jsem šla po svých. Pamatuji si jen, že mi primář mazal břicho ![]()
Malá byla za 15 minut na světě já se potom probudila na Jipce, kde mě chodila každou chvíli kontrolovat sestřička.
Ráno už jsem měla pomalu vstát a jít do sprchy, ale nešlo to, tak mě musely dvě sestřičky pomáhat. Ale na to jsou zvyklé, potom mi privezly ukázat poprvé dceru. A okoko 9-10h už jsem byla na normálním pokoji. Malá byla 2 dny u sestřiček. Byla jsem pořád unavená a jen spala.
Jinak v kolikatem týdnu jsi? Je možné, že se mimco ještě otočí. Jinak prostředí v nemocnici je fajn. Sprcha a wc je na pokoji. Pokoje jsou většinou po dvou luzkach. Personál taky fajn jak na sálech tak na novor. oddělení. Jen primář na mě působil z mého prvního dojdu přísně, ale zdání klamalo a byl fakt super.
Kdyby tě cokoliv zajímalo, tak se klidně zeptej, ráda odpovím. ![]()
Jinak musím říct, že jídlo bylo výborný. A to jsem co se týče jídla, tak náročná. Dva dny po sc byla teda dieta, tak jen presnidavky, jogurty a polevka jen voda nebo hl. jidlo jen bram. kaše, ale potom už jsem jedla normálně a dávají vybrat ze dvou jídel. Večeře byly studené, třeba jen chleba a pomazanka, sýr nebo salám. Ale to se dalo přežít ![]()
Kojící čaj byl dobrý a byl vždy k dispozici do termosky. Jídlo nosí až na pokoj, tak bylo super, že když člověk neměl čas, tak se mohl najíst později. Dávali i na výběr, jestli nechci něco na bolest. Druhý den už jsem nic na bolest nepotřebovala, ale na noc jsem si dala cipek a hodně ulevil. ![]()
Personál byl maximálně vstřícný a vždy se snažil vše vysvětlit a pomoct.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.