Nárok na porodné v insolvenci

Anonymní
7.2.19 12:38

Porodné insolvence

Dobrý den, za chvilku se mi má narodit miminko, je neplánovaně brala jsem prášky pravidelně ale asi ztratili účinek nebo nevím.. otěhotněla jsem ale přítel má do července insolvenci chtěli jsme dítě až po tom ale neměla jsem srdce na to abych šla na potrat. Mám na porodné nárok nebo ne? Když já měla příjem cca 18000kč v čistém.
Děkuji a blbé komentáře si nechte.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Forest_Gump1
7.2.19 12:47

Zeptejte se insolvenčního správce, a neboj se, sociálka si strhne to co má..

• Citovat
  • Upravit
12330
7.2.19 12:50

a přítel má jaký příjem? když budete mít více jak cca 20800, tak nárok není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
7.2.19 12:54

Tak pro posouzení nárok na porodné se započítává i příjem otce dítěte, takže spíš ne, když ty sama jsi měla 18.000 a porodné je jen při příjmech rodiny do necelých 21.000.

A pozor, příjem přítele se bere částka PŘED srážkou splátky, nikoliv to, co mu zbyde.

@Forest_Gump1 Proč sociálka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.19 13:09

@histep děkuji

• Citovat
  • Upravit
677
7.2.19 13:12
@Forest_Gump1 píše:
Zeptejte se insolvenčního správce, a neboj se, sociálka si strhne to co má..

Proč by si měla socialka strhávat? Zas další člověk kterýmu vadí insolvence? Stejně s tím nic nenadelate a můžete si tady psát vo chcete ha :mrgreen: taky.mám insolvenci a co.má být ? A ted na ni dosáhne každý to je pruser co???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Forest_Gump1
7.2.19 13:13
@nestarejtese píše:
Proč by si měla socialka strhávat? Zas další člověk kterýmu vadí insolvence? Stejně s tím nic nenadelate a můžete si tady psát vo chcete ha :mrgreen: taky.mám insolvenci a co.má být ? A ted na ni dosáhne každý to je pruser co???

hehe, tebe to nějak vzalo co ? stejně si se do toho dostal vlastní blbostí :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2922
7.2.19 13:27

@nestarejtese no to se máš vážně čím chlubit . :roll: hele ale to sem ještě neviděla, že se tu někdo chlubí profilkovkou, kolik má děti, že kojí nebo naopak nekoji ale chlubit se insolvenci, to už chce fakt odvahu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Forest_Gump1
7.2.19 13:30
@Netopýr1 píše:
@nestarejtese no to se máš vážně čím chlubit . :roll: hele ale to sem ještě neviděla, že se tu někdo chlubí profilkovkou, kolik má děti, že kojí nebo naopak nekoji ale chlubit se insolvenci, to už chce fakt odvahu :dance:

nebo silnej žaludek.. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
5178
7.2.19 13:34
@Forest_Gump1 píše:
hehe, tebe to nějak vzalo co ? stejně si se do toho dostal vlastní blbostí :mavam:

Mě by ale taky zajímalo, jak jsi to s tou sociálkou myslel.
Proč by si měla něco strhávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Forest_Gump1
7.2.19 13:42
@histep píše:
Mě by ale taky zajímalo, jak jsi to s tou sociálkou myslel.
Proč by si měla něco strhávat?

protože se strhává ze všech příjmů dlužníka, pokud jsi ovšem spoludlužník, na to jsem zapomněl

• Citovat
  • Upravit
5178
7.2.19 13:55
@Forest_Gump1 píše:
protože se strhává ze všech příjmů dlužníka, pokud jsi ovšem spoludlužník, na to jsem zapomněl

Jednak porodné nevyplácí sociálka, ale úřad práce.
Druhak i kdyby byla spoludlužník, tak z jednorázových sociálních dávek (mj. porodné) se srážka nestrhává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Forest_Gump1
7.2.19 14:06
@histep píše:
Jednak porodné nevyplácí sociálka, ale úřad práce.
Druhak i kdyby byla spoludlužník, tak z jednorázových sociálních dávek (mj. porodné) se srážka nestrhává.

no vidíš :-) šikovná(ý)

• Citovat
  • Upravit
677
7.2.19 15:49

@Netopýr1 @Forest_Gump1 oboje já mám :mrgreen: nechlubim se tím,jen to může někomu usnadnit život a dát druhou šanci ;) jenomže takoví lidi,jako jste vy, by člověku přáli to nejhorší a to se vám vrátí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Forest_Gump1
7.2.19 16:19
@nestarejtese píše:
@Netopýr1 @Forest_Gump1 oboje já mám :mrgreen: nechlubim se tím,jen to může někomu usnadnit život a dát druhou šanci ;) jenomže takoví lidi,jako jste vy, by člověku přáli to nejhorší a to se vám vrátí :palec:

ty máš dost. vezmi si čípek a vychladni..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex