Porodnice Apolinář/Motol?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
79
15.5.18 10:28

Porodnice Apolinář/Motol?

Ahoj holky,

mám dilema, jestli porodnice Apolinář nebo Motol? Už toto téma tu je, ale je to z roku 2014 a určitě se lecos změnilo.
U Apolináře máme známé, Motol zase mi přijde líp vybavený nebo proste na jiné úrovni.
Co myslíte vy? Kde jste (v poslední době), rodily vy?

Děkuju moc za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20121
15.5.18 11:05

Ahoj, já rodila dvakrát v Motole, oba porody sekcí, zde mi vadí, že nějak extra neporadí s kojením, nejde to, dítě neprospívá šup a dáme um..ale nějaká snaha..jinak s péčí, vybaveností sem byla spokojená, kdyby se nám ještě zadařilo, opět to bude sekcí, chtěla bych zkusit Podolí..ale uvidíme, ještě jsem uvažovala o Hořovicích, ale to už je přeci jen dál, jo a v Motole je, nebo byl, zákaz návštěv malých dětí, myslím do 12 let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.18 12:46

Asi bych šla do Motola, rodila tam kamarádka a pochvalovala si, že zatímco u Apolináře měla společnou hekárnu, v Motole od začátku dostala samostatný pokoj, kde byla od prvního heknutí až do asi dvou hodin po porodu. Personálně a přístupem k maminkám bych řekla, že je to podobné, velcí profíci a zároveň velké továrny na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
16.5.18 12:09

Ahoj, řeším uplně stejné dilema, mám zhruba týden na to vybrat porodnici a registrovat se, a nemůžu se rozhodnout mezi Apolinářem a Motolem…Co se týče lékařské péče, je prý na srovnatelné úrovni, takže člověk pak řeší spíš takové ty detaily.
Na Motole se mi líbí WC a koupelna přímo na pokoji, ač společné pro dva pokoje, nemusíte přes celou chodbu, Apolinář má prý lepší péči na oddělení šestinedělí, což je taky důležité, no mám v tom zmatek, za jakékoli zkušenosti z těchto porodnic z poslední doby budu moc ráda:-)
Ještě by mě zajímalo, jak je to s doprovodem u porodu, jestli s vámi může být celou dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
17.5.18 07:31

@Mrkv1čka
Ahoj, já se tedy nakonec rozhodla pro Apolináře a jsem zaregistrovaná :).. Známá tam rodila nedávno a říkala, že bomba a nemůže vůbec nic vytknout. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
18.5.18 19:37

@Terez095
Ahoj, moc díky za info, já se taky posledních pár dní přikláním k Apolináři, i když minulý týden to byl ještě spíš ten Motol:-) Tak snad se mi povede registrace, a budem nakonec obě spokojené s výběrem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
21.5.18 07:50

@Mrkv1čka Určitě jo, držím palce :) Kdy máš termín? Nesejdeme se tam? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
22.5.18 17:08

@Terez095 Já mám termín 24.11., co ty? Možná se potkáme:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
23.5.18 07:48

@Mrkv1čka Jee, tak to jsi dřív.. Já mám termín 1.1.2019 :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.5.18 11:35

@Terez095 Tak to se bohužel nesetkáme..a ty už jsi zaregistrovaná? To tě systém pustil?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.5.18 01:13
@Terez095 píše:
Ahoj holky,

mám dilema, jestli porodnice Apolinář nebo Motol? Už toto téma tu je, ale je to z roku 2014 a určitě se lecos změnilo.
U Apolináře máme známé, Motol zase mi přijde líp vybavený nebo proste na jiné úrovni.
Co myslíte vy? Kde jste (v poslední době), rodily vy?

Děkuju moc za rady :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.5.18 01:32

Zkusenost s Apolinarem

Ahoj holky, jelikoz jsem sama hledala pred porodem radu s výběrem porodnice, snad vam pomůže moje zkušenost…U Apolinare jsem rodila dvakrát, bohuzel jsem se poprve nepoucila a sla tam znovu…:-( Popisu ve zkratce: porodni sal - temer vse vporadku, ale mejte doprovod, sestry maji tendenci na vas pri 1.dobe porodni kaslat…, oddeleni Jip - vse vporadku, ale nektere sestry HRUZA (neempaticke, po cisari vas nemilosrdne nuti chodit a ve sprse moc nepomohou)…sestinedeli-oddeleni P6: naprosta KATASTROFA, priserne hygienické podminky (smrad ve sprchach, lihnou se tam musky, netece skoro vubec tepla voda, u WC na chodbe neni umyvadlo, takze ruce musite umyt bud ve sprse nebo az v koupelne na pokoji), sestry bud otresne (stare sekernice) nebo miloucke (pouze ty mlade), nulova podpora kojeni (jedna el. odsavacka na cele oddeleni, kojeni moc nevysvetli, nacpou radeji UM, dite mi privezli po 13hodinach…VSE ŠPATNĚ!!!)…Mozna je lepsi oddeleni s nadstandartem, kde je koupelna s wc na pokoji, tam asi rodi ty celebrity…oddeleni P1 (recepce, kyticky na stolecku…trochu komedie ve srovnani se standartním sestinedeli). Nechtela jsem nadstandard, radeji sdilim zkušenosti s maminkami, ale mam dojem, ze u apolinare se vyplati, jinak nechapu, kde se berou ty pozitivni hodnoceni :-( A POZOR, radeji rodte ve vsedni dny, o víkendech je to personalni KATASTROFA (strasne sestry a je jich malo, temer ZADNI doktori :-(…Snad nekomu pomuzu. Priste bych volila KRC!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.5.18 10:37

@Mrkv1čka Já jsem tam zaregistrovaná přes známou a registrace probíhají DO 12tt, tak pozor. To je ve většině porodnic.

@fcelka1 to mě mrzí, že jsi měla takové zkušenosti.. Ode mě tam rodily tři kamarádky a nemohly si absolutně na nic stěžovat. Já osobně bych si chtěla zaplatit nadstandard, podle mě se to vyplatí, většina porodnic jsou staré a já mám od mala panickou hrůzu ze starých záchodů a koupelen (asi nějaká fobie :D), takže bych chtěla mít aspoň svou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
24.5.18 12:32

@Terez095 no prave vsude na strankach u Apolinare maji ze registraci nelze provest drive nez ve 14+0 ale pokud to mas pres znamou tak to potom jo;)
@fcelka1 No, ono vsude je asi neco…a nejvic beztak zalezi jakou clovek vychyta smenu, jinak ja bych taky rada nadstandart, tak uvidime jestli bude k dispozici…a kdyz ne, svet se nezbori, jak rika kamaradka, nejedem se rekreovat, ale rodit;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.5.18 12:34

@Mrkv1čka aha, tak jiná porodnice to má do 12+0tt. Vím, že jsem to někde četla, když jsem ty porodnice projížděla :).
a přesně, pokud nebude nadstandard, nic se nestane, holt to přečkáme :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková