Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, rodila jsem v BN v červnu 2010, byl to plánovaný císař pro neúspěšné vyvolávání. Po vyndání malé mi ji hned ukázali, pak teprve šli měřit, vážit a následně potom ji vezli na novorozenecké odd. Tatínek ji viděl hned po cestě když tam jela (čekal na chodbě, to je krom toho jediné co mě mrzí, že tam nemohl být se mnou). Po dokončení - zašití, drenáži mě odvezli na horní oddělení patro nad porodnicí, kde jsem byla do druhého dne, vyměňovali mi dren, dávali inj. proti bolesti. Malou jsem viděla cca po hodině od převozu na pokoj, sestra mi ji přinesla na přisátí, což se zrovna moc nepovedlo, neměla by jsi po spinálce zvedat hlavu ( kvůli migrénám ), toho dne jsem ji viděla jsště jednou. Ono máš celkově dost starostí sama se sebou, takže péči mimču stějně nemůžeš zajistit. Druhý den přišla nekompromisní sestra že musím vstát, vyndala mi dren ( uff, mám husinu jen na to pomyslím ) a pak se mě snažila motivovat abych si sedla. Upřímně, bolí to dost. Jelikož jsem měla slíbený nadstandart jednolůžko (nemocnice praskala ve švech), tak jsem musela začít chodit a asi po hodině a půl slz
jsem se přesunula na dolní patro na pokoj a tam mi dali už malou. Na noc mi ji chtěli vzít, ale nechala jsem si ji u sebe. Může tam s tebou být tatínek za příplatek přes noc, to mi jsme první noc využili, bylo to super!
tak to je hrůza a to ani si ho tatínek nepochová ??? Nebo za ním může na to dětské oddělení ??? Ptala jsem se sestry jen tak trochu a říkala,že si ho pochová,musím nějak zařídit,aby nám ji vyfotila hned po porodu,alespoň jednu fotku
Na ten pooperační pokoj ho za tebou taky dr.nepustila ??? Jinak moc děkuji,že jsi mi napsala ![]()
JJ, asi jsem to napsala špatně, mohl tam kdykoliv i mimo návštěvní hodiny, vůbec s tím nebyl problém. Jen večer musel odejít, pokud tam nespí, budova se uzavírá. Jinak i na tom ženském oddělení za mnou byly návštěvy ( no, resp. můj otec co v nemocnici pracuje a kamarádka co tam taktéž pracuje ) Druhý den na odd. šestinedělí už chodili normálně návštěvy. Zkus se zeptat jestli tatínka pustí na sál. Můj chlap tam nebyl protože on to byl plánovaný císař z minuty na minutu, porodník se rozhodl že vyvolávat již nemá smysl, že nijak nerearuju a za půl hodiny mě již vezli na sál. Tatínek se ovšem musel ještě doma vysprchovat
takže nestíhal dojed včas. Vše závisí na domluvě a zmé zkušenosti jsou v BN ochotní. Jediné co mi vadilo byl přístup některých dětských sester. Jinak na odd. šestinedělí byly sestřičky báječné a hrozně ochotné a jsem opravdu moc ráda že jsem „rodila“ tam a pokud ještě někdy budu, tak určitě zase v BN.
Anonymní píše:
Máš překrásnou holčičku,taky máme mít křivochcalku
a jak se bude jmenovat a kdy bude ten velký den?
PS: na odd. ti dají ty jejich super vložky, až půjdeš dolu ta je zbal
dole ti už nic nedají ( měla by jsi mit svoje ) a ty co mají v porodnicích jsou nejlepší.
jé, krásné jméno! Tak ti držím pěsti ať je všechno podle tvých představ a ať jste obě v pořádku ![]()
Ahoj maminky, to je skvělé že jste si tady začali psát děkuji vám za to
my budeme taky rodit v Benešovské porodnici
slyšela jsem na ní samou chválu tak jsem zvědavá
Má z toho veliký strach
doktor mi říkal že to zkusíme přirozeně ale možná bude nutný císař
máme ještě 2 týdny do termínu ale už mívám poslíčky
Taky čekáme holčičku bude to Maruška.
Anonym, krásné jméno jen mi holky napište to bude Bára? Jaký máte naplánovaný porod vy?
Rybkabezvody,napsala jsi to moc krásně děkuji
já mám z toho císaře veliký strach
trochu mě to uklidnilo že to nebude tak hrozný, doufám že to zvládneme normálně
jedna maminka tady psala v jedné diskuzi že je tam opravdu moc příjemný personál a velmi ochotní doktoři
moc se na to naše štěstíčko těším
doufám že mě to přenese přes všechny ty obavy ![]()
Zdravím, já jsem rodila v BN před 3 měsíci akutním císařem v 39tt.Měli jsme naplánovaný přirozený porod, prošli jsme předporodním kurzem, zaplatili si nadstandart a otce u porodu. Ale všechno bylo jinak
V 1:00hodin v noci mě probudili hrozné bolesti myslela jsem,že jsou to poslíčci a tak jsem byla stále v klidu bolesti se dali zvládnout jen jsem cítila hrozné pnutí na břiše a měla jsem pocit jako když je malej hned pod kůží v 6:00 jsme dorazili do porodnice a doktor mi řekl že se mi rozvolnilo břišní svalstvo a musím na císaře!
Chtěla jsem jen epi. aby mi mohli dát malého hned.Měla jsem strach abych mohla kojit. Bohužel jsem nakonec musela dostat celkovou anestesii. Tím,že to nebylo plánované jsem si předtím užila pořádné kontrakce uffff. Ani pořádně nevím co se semnou dělo bylo toho na mě moc a měla jsem opravdu veliké bolesti.Manžel mohl malého hned vyfotit a pochovat nechali mu ho asi 10min a sestra mu prý vysvvětlovala co se stalo
mě převezli a malého jsem viděla až druhý den. Bylo mi hodně zle tak jsem stejně neměla sílu na nic jen mi manžel přišel říct,že je Michálek v pořádku a abych byla v klidu a odpočívala. Personál byl úžasný a dotoři také
Když mi druhý den dovezli malého tak přišla i laktační poradkyně aby mi pomohla s kojením trvalo nám 3dny než jsem se rozkojila.
Největí problém bylo rozvolněné svalstvo a to,že jsem v těhotenství přibrala 28kg
Naštěstí se svaly umoudřily a dost se stáhli ufff už 2× jsem byla na kontrole přímo v Laderma a dostala jsem jen takový pás na stahování bříška a cca za rok se na mě pan doktor vyřádí a udělá mi plastiku.
Na bolest a to co bylo kolem porodu jsem už zapoměla Michálek mi to vynahrazuje aždý den
Jen má psychika trpí než, jesm otěhotněla vážila jsem 63kg když jsem šla rodit tak jsem měla 94kg a teď mám 87kg a příšerné vysící břicho
Ale za toho našeho šmudlíka to stálo
nikdy bych ho neviměnila ani za postavu modelky
a za pár měsíců to bude zase v pořádku ![]()
Doufám, že jsem vá nevyděsila ale věřte,že ta miminka jsou úžasný lék na všechnu bolest ![]()
PS: s těma vložkama souhlasím ![]()
tak laktační poradkyni teda upřímně závidím, mě dětská sestra brutálně zmáčkla bradavku, narvala jí malé do pusy a to bylo všechno od vysvětlení kojení
To bylo jediné co mi na celém pobytu vadilo. Bruklin, já měla navrch 25
a dodnes s 8 bojuju, ne a ne je dostat pryč ![]()
Anonymní, vůbec se neboj! Určitě to bude fajn a pokud by to něco vadilo, tak se neboj si říct jak to chceš!!!Držím ti pěsti a až budeš mít malinkou u sebe tak napiš, jak to probíhalo a jak jsi spokojená!
Rbybabezvody, já jsem přes všechno opravdu moc spokojená .-)Když jsme byli asi tak týden doma tak začal být Michálek hrozně neklidný a nechtěl vůbec papat a jen stále plakal a tak jsem si zavolala laktační poradkyni i domů. Byla velmi ochotná ale nějak to nepomáhalo a tak mi doporučila jednu doktorku že by nám mohla pomoci. Paní doktorka byla velmi příjemná ale divná a řekla nám že Mišánek trpí poporodním stresem který u něj vyvolal císař byl prý náslilně přiveden na svět
doporučila mi další divnou paní a ta nám poradla jak si Míšou zacházet a jednat aby se cítil dobře. Nechtěla jsem tomu věřit ale byla jsem zouflá a skusila to a je to báječné Míša byl po týdnu uplně jiné klidné a hladové miminko
Jak tvá holčička u vás bylo vše ok?
tak to je super, já na tyto šarlatány moc nevěřím, ale je fakt že kdybych byla zoufalá tak zkusím cokoliv
My jsme už bohužel odcházeli z porodnice na dokrmu a po 4 týdnech jsme byly plně na UM, strašně mě to mrzí a vím, že jsem proto neudělala vše co jsem mohla, ale zpět už to nevrátím
Malá byla hodná první měsíc, naprosto pohodové mimi, pak dostala Frejkovu peřinku na kyčle a bylo vše v háji
ne, nevím jestli to bylo tím
Každopádně teď je z ní už „velká“ ženská a jen kvete ![]()
Ani já jsem na šarlatány nevěřila a stále nevěřím. Vše je jen o tom že Mišánkovi říkáme co se bude dít a co se děje a on je potom klidnější. Nakonec jsem zjistila,že je to vše jen běžná praxe u nelidných miminek
Absolvovali jsme kurz psychoprofylaktické přípravy sice to má být přeřd porodem,ale to nám vůbec nevadí
nejdůležitější je náš maličký ![]()
Trochu jsem se zapoměla, ale moc hezky se tu svámi povídá tak abych se vrátila k tématu ![]()
V tašce sebou jsem měla všechny věci co mi kdo poradil,některé byli úplně zbytečné např. kniha a časopis, na to jsem neměla náladua
věci na mimino jsem taky nesla zbytečně stačilo by je připravit tatínkovi aby je vzal až pro nás pojede. Místo ručníků mi manžel nesl 4den osušky 3kusy byli akorát stále jsem byla ve sprše co to šlo sice se to sestrám moc nelíbilo,ale sprchovala jsem si jen spodek byla jsem pološílená. Vždy jsem používala jenom tampony a ty vložky
strašný měla jsem stále pocit,že jsem opatlaná ![]()
Moc se mi ulevilo po klistýru nejdřív jsem se toho bála, ale není to tak hrozné a ulevíse
jizva se mi hojila dlouho 3den mi vyndali dren a ještě mi tam něco čistili a tak se to prý protáhlo ale mám pocit,že po 2týdnech už jsem to ani moc nevnímala jen ta péče o jizvu. přes to vytahané břicho jsem si na ní ani pořádně neviděla
pomáhal manžel ![]()
Měli jsme zaplacený nadstandardní pokoj tak jsem potom byla sama a byla jsem spokojená,žádné omezení na návštěvy a manžel u mě byl skoro pořád
Moc mi to pomohlo byl úžasný ![]()
Anonym, kdyby Tě ještě něco zajímalo tak se klidně zeptej
a určitě napiš jak jste na tom, držíme palečky aby jste byli i s Barunkou v pořádku a spoojené ![]()
Ahoj Všem,
Chtěla bych se zeptat,jestli je tady nějaká maminka co rodila CŘ v Benešovské porodnici ???? Moc by mne zajímalo,jak porod probíhá,kdy a na jak dlouho tatínek dostane miminko,kam po porodu,na jaký pokoj,kdy za Vámi mohou návštěvy ,kdy Vám dají broučka atd. Prostě vše jaké máte zkušenosti ???
Moc a moc děkuji za případné odpovědi