Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Bruklin píše:
Ahojky, Lennulle jako bych to psala já před pár měsíciVšichni psali jak si těhotenství užvaj a jak je to krásné a blablabla! Říkala jsem si že jsem asi jiná že to taky tak necítím(až jsem z toho byla špatná)
nakonec jsem zjistila že nejsem jediná
jen to málokdo řekne
Neboj už se ti to krátí a budeš mít mimíska u sebe
Jo,máš úplnou pravdu,začínají nám prořezávat zoubky a do toho prdíky,super kombinaceZačínám ti závidět že ho máš ještě v bříšku .-)
Nazdarek
Nu jsem jeste v jedne skupine a tam si snad stezuje kazdy
…Me tehonstvi nedelalo zadny problem…nezvracela jsem ani nic jineho…nooo a ted ke konci si to prdolka vybira nu
Bud rada,ze uz ho mas u sebe a jste spolu uz szitiii
Jinak prdiky a zoubky…to je vrazedna kombinace
tak snad to bude brzy lepsi ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj Všem,Chtěla bych se zeptat,jestli je tady nějaká maminka co rodila CŘ v Benešovské porodnici ???? Moc by mne zajímalo,jak porod probíhá,kdy a na jak dlouho tatínek dostane miminko,kam po porodu,na jaký pokoj,kdy za Vámi mohou návštěvy ,kdy Vám dají broučka atd. Prostě vše jaké máte zkušenosti ???
Moc a moc děkuji za případné odpovědi
Ahoj maminky, ráda bych obnovila tuto diskuzi. Čeká mě to samé co zakladatelku Anonimní, a mám stejné otázky, ráda bych se zeptala i jí jaké to tedy doopravdy bylo a co a jak? přeci jenom tam byla letos a mě to čeká za týden mám z toho šílený strach ozvěte se mi prosím ![]()
Ahoj,
nejsem zakladatelka, ale CS jsem v Benešovské nemocnici měla před měsícem, tak snad ti pomůžu. Příjem do nemocnice je ráno den předem. Mě dali rovnou na dvoulůžkový pokoj, který slouží jako před- i pooperační (není to ale JIP). Večer proběhne normální příprava (vyprázdnění - yal nebo čípek, oholení). Ráno před odvezením na sál tě zacévkují. Nevím jakou budeš mít anestezii, já měla celkovou, tak to popíšu podle toho. Tatínek viděl miminko asi za půl hodiny, přinesla ho sestřička ze sálu. Ukazují je u dveří, tam kde se starají o miminka. Nechají ho chvilku pochovat, pomůžou vyfotit atd. a pak zase na chvilku odnesou. Asi za další půl hodinou přivezou maminku na pooperační pokoj. Tam na tebe už může čekat muž, až se probereš. Sestry tě hlídají, kontrolují a když přijdeš k sobě a vidí, že to jde, tak ti hned přivezou miminko. Můžete tam pak spolu všichni pobýt. Nikdo nikoho neruší, sestry jsou milé, diskrétní a je to v rámci možností (bolest, omámení) fajn.
Později (podle narkózy) ti sestra pomůže poprvé vstát z postele a dojít do koupelny a umýt se. Když pak jdeš podruhé, tak už musíš bez pomoci, sestra jen sleduje.
Jestli se ptáš na bolest a tak, tak vstát poprvé je mazec. Jizva bolí, k tomu máš vedle jizvy přišité asi na jeden den takové „kabelky“, které odvádí krev a vodu. Nevěděla jsem co držet dřív
. Druhé vstávání a bez těch kabelek už je daleko lepší. Třetí den jsem už docela chodila po chodbě a zvládla se celý den starat o miminko. Jinak se často ptají jestli nechceš něco na bolest, takže pokud budeš mít pocit, že to potřebuješ, tak bez problému dají.
Sestřičky a doktoři jsou tam opravdu hodní, slušní, mají pochopení a i při běhu porodnice diskrétní a lidský. O miminka se starají s láskou a vše ti ochotně vysvětlí. Nemusíš mít vůbec obavu, je to tam opravdu hezký.
Jestli tě ještě něco konkrétního zajímá, tak se ozvi.
Ahoj, jaký je prosím rozdíl mezi standardními a nadstandardními pokoji. Je rozdíl jen v přítomnosti TV a lednice? U jednolůžkového nadstandardu rozdíl chápu, ale u dvoulůžkového standardu a nadstandardu rozdíl nevidím.
A jak to je s návštěvama mimo návštěvní dobu? Manžel to z práce stihne nejdřív v 6, tak jestli tam bude moct být každý den i dvě hodiny.
Rozdil je v te lednici a TV. S navstevou zalezi jak se domluvite, se spolubydlici maminkou, personal navstevy akceptuje cca do 20hod, nez se zamyka vchod.