Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky mate nekdo podobný prblém mít strach druhé dítě?Nebo nevzpamatovaly ste se z prvního porodu..
![]()
ahoj, tak to jsme na tom podobně. z porodu jsem se jakžtakž vzpomatovala, ale nějak nechci mít druhé dítě, nebo aspoň ne hnedka. S malým je to super, ale mám takový pocit, jestli se budu moct druhému dítěti věnovat stejně jako Vojtíškovi.
Ty jsi měla špatný porod?
Strach nemám, jen mám možná strach z toho jak to jednou zvládnem spíš s prací, školkou a školou, hlídání žádné nemáme, ale zvládne se to. U mě je to spíš o organizaci času mého a manžela.
Nevím jak máš staré dítě, ale pokud si kladeš takové otázky, tak si myslím, že ještě nejsi úplně připravená na to mít druhé dítě. Hlavně se nenechej do ničeho natáhnout, že nejlepší je mít děti hned po sobě atd......Vůbec to tak není, podle mě si děti můžu rozumět stejně jestli jsou od sebe 2 roky nebo 5 let. Mysli na sebe a až ty budeš cítit, že je ta chvíle kdy chceš mít druhé dít, tak to prostě přijde.
Dančí píše:
ahoj, tak to jsme na tom podobně. z porodu jsem se jakžtakž vzpomatovala, ale nějak nechci mít druhé dítě, nebo aspoň ne hnedka. S malým je to super, ale mám takový pocit, jestli se budu moct druhému dítěti věnovat stejně jako Vojtíškovi.
j.borufka píše:
Ahoj jo měla mame založenou skupinu nechceš se přidat?a trošku to probratDančí píše:tak jo. jak se skupina jmenuje?
Bavorov píše:
Strach nemám, jen mám možná strach z toho jak to jednou zvládnem spíš s prací, školkou a školou, hlídání žádné nemáme, ale zvládne se to. U mě je to spíš o organizaci času mého a manžela.
Nevím jak máš staré dítě, ale pokud si kladeš takové otázky, tak si myslím, že ještě nejsi úplně připravená na to mít druhé dítě. Hlavně se nenechej do ničeho natáhnout, že nejlepší je mít děti hned po sobě atd......Vůbec to tak není, podle mě si děti můžu rozumět stejně jestli jsou od sebe 2 roky nebo 5 let. Mysli na sebe a až ty budeš cítit, že je ta chvíle kdy chceš mít druhé dít, tak to prostě přijde.
Já mám strach z druhého porodu hrozný, sice ještě nejsem těhotná ale už se o druhé miminko snažíme a až to vyjde tak vím že se budu hrozně bát. Ale touha po druhém mimču je vetší. Měla jsem hodně dlouhý porod s komplikacemi.takže se bojím. Uklidnuju se tím že druhý porod je rychlejší. ![]()
Tak to jsme na tom stejně, mě je 31 a malá má 2 roky. Ale hrotit to nebudu. Byla bych ráda, kdyby to vyšlo zhruba s věkovým rozdílem 4-5 let, aby bylo i první víc samostatné. Pak to nebude takový záhul ani pro mě. Zdravotně jsem na tom nebyla po 1 dítěti nejlíp, tak i proto se chci víc dát do pořádku.
j.borufka píše:
je uzavřena a je to strach mít druhé dítě
už jsem ti tam písla ![]()
Jestli ti to pomůže, tak druhý porod jsem měla úplně boží. Trochu jsem se toho taky bála, první šel kleštěma, strašná bolest, drahý trauma…
A druhý jak ze žurnálu, pohodička - na 3 zatlačení byla venku a to při tom prvním si ještě chystali věci okolo ![]()
Tak mě to trvalo 4 roky než jsem chtěla druhe. Pak se nam nedařilo dvakrat potrat a kydž se zadarilo to hrozny strach z porodu. Druhy porod byl cisařem a nemužu si to vynachvalit jsem za to moc rada ,že to mame za sebou. Tak po 6,5letech mame konečně doma to male zlatíčko. tak se nebojte ono to příjde touha po dalším a zvladnete i ten porod
Bavorov píše:
Tak to jsme na tom stejně, mě je 31 a malá má 2 roky. Ale hrotit to nebudu. Byla bych ráda, kdyby to vyšlo zhruba s věkovým rozdílem 4-5 let, aby bylo i první víc samostatné. Pak to nebude takový záhul ani pro mě. Zdravotně jsem na tom nebyla po 1 dítěti nejlíp, tak i proto se chci víc dát do pořádku.
j.borufka píše:
Ahojky mate nekdo podobný prblém mít strach druhé dítě?Nebo nevzpamatovaly ste se z prvního porodu..![]()
Ahojky, mam dva prcky od sebe 15 mesicu. Strasne jsem se bala jak budu vlastne dve miminka zvladat a hlavne jsem se bala po porodu, protoze po prvnim porodu me musela odvezt zachranka kvuli silnemu krvaceni a tak jsem se bska, ze me to potka znovu. A taky ze jo
i po druhem porodu hsem musela na kyretaz. Ale ted uz je to dobry. Myslin ze decka zvladam zatim dobre, akorat musim uznat ze malymu Kubikovi se nevenuju tolik jako prvorozeny Andulce, coz me dost mrzi, ale kdyz ta vetsi spinka tak se to snazim s malym dohanet.