Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravim, moje čerstvá zkušenost rodila jsem 1.3.2018.na porodnim to šlo…ale až se stanicni sestrou Stankovou..ty mladé žádná slava. horor začal až na novorozeneckem kde je naprosto neprofesionální pristup. Prozila jsem si tam noc plny urážek, ponižování a opovrhovani…jen proto že jsem malemu odmitla dat prikrm..nutrilon…doktorka me zastrasovala hroznymi nasledky když dite hned nenakrmim pořádně..i vyhruzky padly..ze ho nakrmi bez meho svoleni…musim rict že tak neco suilenrho jsem nezažila…maly zhubl ale nehladovel..snazila jsem se rozkojit..nikdo se o me kojeni nezajimal…jen nacpat dite nutrilonem…pres noc jsem se sama rozkojila a druhy den už byl pribytek a sla jsem domů. Ale ta noc kdy mě sestry a doktorka ponizili jako matku na to nezapomenu…přemýšlím o stížností..msji naprosto zastarale techniky pri kojeni..nerespektují potreby ditete jen chtějí mit tabulky v norme…hnus..hnus..krávy největšího kalibru…pokud chcete opravdu začít kojit tak jedine laktacni poradkyní…v nemocnici vam dítě nacpou nutrilonem a doma už se rozkojuje hůř..holky držím palce kdo tam pujde..a hlavně nedejte se..vy jste matky a je to vaše dite..tak za nej bojujte…nenechte si kecat do vasi mateřské lasky. kojeni zdar, zdar, zdar.
@bohyně Gratuluji k miminku a uspesnemu rozkojeni
Jinak jsi me teda vydesila!!! Mam termin za cca 3 tydny. Uz jsem zde rodila dvakrat, naposled pred 3 lety a vse bylo v cajku. Teda u prvni dcery mi taky sestra rekla, at jsi prijdu pro dokrm, ale ja nesla, nastesti mi nikdo nenadaval a mliko bylo az treti den, mala pribirala hezky. U druhe jsem mela mliko hned pi porodu, takze to uz me nikdo neotravoval s dokrmama. Ale ted se uplne bojim, co je tam ted ta personal. Pracuje tam moc sikovna laktacni poradkyne Edita Korytarova, na tu jsi nenarazila???
@bohyně Prosim te, plati se v Boskovicich jeste za otce pri porodu??? ![]()
@bohyně: hm, chápu tě. Mně dali taky po 24 hodinách dokrm a doma jsem se rozkojila tak max napůl a vydržela jen do konce 10. měsíce (v té době už jsem měla jen minimum MM). Tvrdili mi, že po 24 hodinách už dítě nemůže být bez jídla, že je to pro něj vyloženě nebezpečné. Kde je pravda, nevím
U nás tedy dcera brečela hlady po těch 24 hodinách naprosto neskutečně a neumím si představit, že bych ji nechala hlady (do teď je to velký hladovec), ale i tak přístup většiny personálu na novorozeneckém byl prapodivný, zmatený a neprofesionální, fakt podivná skvadra tam ![]()
@Michalka80 neplati..nesmi se vybirat v zadnych nemocnicich..je to protizakonný…pokud to nejaka nemocnice chce…odmitnout..nic vam nemuzou:))
@Anonymní píše:
@bohyně: hm, chápu tě. Mně dali taky po 24 hodinách dokrm a doma jsem se rozkojila tak max napůl a vydržela jen do konce 10. měsíce (v té době už jsem měla jen minimum MM). Tvrdili mi, že po 24 hodinách už dítě nemůže být bez jídla, že je to pro něj vyloženě nebezpečné. Kde je pravda, nevímU nás tedy dcera brečela hlady po těch 24 hodinách naprosto neskutečně a neumím si představit, že bych ji nechala hlady (do teď je to velký hladovec), ale i tak přístup většiny personálu na novorozeneckém byl prapodivný, zmatený a neprofesionální, fakt podivná skvadra tam
Dítě po porodu ma zasobu na tri dny..hlady netrpela..to mi věř..mela zaludek velky jak třešeň..par kapek mleziva ji staci..ale prikladat neustale…ne po trech hodinach..jak tam preferuji…ano, mě taky zastrasovali..že mam dítě v ohrožení zivota..hrozi otok mozku…hruza…vše bylo jen zastrašování..dite bylo v bezpeci u mě..u prsa..a pilo malo ale furt..porodni vaha 4,610g. takze to byl macek…a nemela jsem strach že to zneuzivim..co me pořád tvrdili..ze je veljy a ja nemam dost mleka…ano zhubl ale klasika 10 procent porodni vahy:).jak mi rekla moje laktacni poradkyně..mimochodem ma krouzek v bozaku. kdyby ti příroda neverila že ho uzivis tak by ti ho nedala
![]()
@Michalka80 píše:
@bohyně Gratuluji k miminku a uspesnemu rozkojeni![]()
Jinak jsi me teda vydesila!!! Mam termin za cca 3 tydny. Uz jsem zde rodila dvakrat, naposled pred 3 lety a vse bylo v cajku. Teda u prvni dcery mi taky sestra rekla, at jsi prijdu pro dokrm, ale ja nesla, nastesti mi nikdo nenadaval a mliko bylo az treti den, mala pribirala hezky. U druhe jsem mela mliko hned pi porodu, takze to uz me nikdo neotravoval s dokrmama. Ale ted se uplne bojim, co je tam ted ta personal. Pracuje tam moc sikovna laktacni poradkyne Edita Korytarova, na tu jsi nenarazila???
Moc děkuju:).nechtěla jsem te vyděsit, jen varovat sby jste popřípadě byli připravené..neříkám že jsou všechny hrozný ale ale většina..co se týče kojeni..nikdo mě neporadil..myslim že jsem jim nepadla hned od začátku do oka…protože jsem tam před porodem prisla s porodnim plánem..a už to se na mě divali divně..že nechci hned mimi koupat..mszek je velmi důležitý pro další vyvoj imunity… a že si mimino preji myt jen u sebe..a jejich péči jen na me požádání..prostě mama co si chce miminko piplat sama…jedna mi řekla že to jsem rovnou mohla rodit doma…no chápete to?…ja to nepobiram do teď:)))).misto toho aby byli radi že neotravuju..
Do diskusí se moc nezapojuji, spíš si přečtu postřehy jiných. Zde napíši svoji nepříjemnou zkušenost. Na novorozeneckém oddělení opravdu katastrofa, nepříjemný, neochotný sestřičky, rozkojit nepomůžou ani náhodou, neprofesionální přístup, za mě děs běs a hrozný nervy. Po porodu jsem měla komplikace, po šití se mi udělal hematom, tak jsem musela znovu na sál, starost o mě byla naopak perfektní, milé, mladé holky, ale to novorozenecké
nedoporučuji, raději jinam.
No, nevim, podle toho co v posledni dobe slysim, tak se nejak zhorsili
V patek mi vypravela jedna maminka, co tam rodila v unoru, ze teda na ni byli neprijemni, ze je prosila, at ji nastrihnou, ze nechteli a pak se roztrhla strasne… Na sestinedeli ze taky neprijemne, vynadali ji, ze jedla pred porodem citrusy, mimi bylo trochu osypane… No, jsem teda v soku, ptz ja jsem mela vzdycky vsechny strasne hodne sestricky i lekare, krome te neprijemne ORL doktorky, co vysetrovala sluch…
vsude jsem vzdy boskovickou porodnici chvalila… ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.