Porodnice Brno - Bohunice

39
2.3.10 10:39

Porodnice Brno-Bohunice

Ahoj holky,
tak jsem právě zjistila, že v Bohunicích mají plno, tak všechny rodící posílají na Obilňák. Uvidíme jak to bude vypadat třeba za 2-3 týdny, kdy bych měla sama rodit, ale moc nevěřím tomu, že se to zlepší. Tak jen abyste věděli taky :)
Hodně jsem toho pročetla o Bohunicích, ale o Obilňáku nemám žádné zprávy ani to, co tam dávají a co si vzít sebou, tak kdybyste některá měla zkušenosti, tak budu jen ráda. pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17925
2.3.10 12:21

Ahojky.¨
Luci-Já jsem tam rodila už po třetí na Obilném trhu a nemohu si na ně stěžovat.
Ale vem si halvně věci pro sebe pro dítko dostaneš vše košilku zavinovačku plínky si vem svoje pro mimíska ty tam vubec nedostaneš třeba i čepičku když je zima a dupačky.
A třeba i ubrousky si vem sebou ty tam taky nedostaneš.
Pro sebe si vem to nejduležitější jako je župan košilku.
kalhotky vlošky do podprsenky.
Na porodním je to fajn a taky se to dá vydžet na oddělení šetinedělek těch pár dní.
Jen jedna sestřička z oddělení novoronencu je zlá ale všeci jsou náramně hodní.
Když máš problémy z kojením hodně ti poradí a taky si za něma mužeš se dojít i z miminkem ale musíš ho mít v té postýlce v náruči to nemájí rádi a hvně dudkíky nemámjí sestry rádi tak hned schovávej ju.
Kdybys chtěla napiš mně já ti pomužu.
 Staňa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
2.3.10 12:40

ahoj, můžu vědět, co je zdrojem tvých informací, že neberou? Jsem pár dní po termínu, rodit chci právě v Bohunicích, tak mne to dost zajímá. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
2.3.10 13:03

neplašte holky!
Já když rodila, tak jsem volala dopoledne, to měli plno. Sestřička se ptala, jak moc je to akutní, že třeba za hodinu za dvě budou mít volno…
Pak jsem volala odpoledne, kdy už jsem věděla, že fakt musíme jet - to už měli volno, dokonce na mě zbyl nadstandard…
Na porodním sále jsem byla celkem 4 hodiny (při prvním o pár hodin víc) - pak se to zákonitě musí prostřídat…

Jako je blbý, když se jede až na poslední chvíli - to když mají plno, tak holt pošlou jinam. Takhle kámošku vezla sanitka z Kameňáku na obilňák… Ale někdy se dá ještě chvíli chodit po Kampusu (což se stalo zase jiné mojí kamarádce) a pak už mohla naklusat na porodní sál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Resutz
2.3.10 13:26

Já zažila při svém porodu jen odmítnutí kvůli JIPce, to je místo, kde se vyvolávají porody, leží s prasknutou vodou a nic se neděje nebo hlídají maminky, co mají nějaké potíže. Ostatní mají svůj box. Ležela tam se mnou holka, která přijela přes Milosrdné, Obilňák až skončila v Bohunicích. Byla cca v 39 týdnu a velmi oteklá. Pokud mají box, tak vezmou, na šestinedělí to pak vždycky nějak udělají.. Se mnou na šestinedělí ležela maminka, co rodila na příjmové (takové té i běžné kontrolní) místnosti, jinde nebylo místo a ona porodila do 30 minut od příjezdu (druhé dítě). Takže se neboj, situace se mění podle mne každou hodinu… Resut

• Citovat
  • Upravit
39
2.3.10 14:49

Ahoj Stáni,
moc děkuju za vyčerpávající informace. Tak to jsi mě potěšila, ono něco málo jsem o Obilňáku četla a bylo tam hodně kritiky, tak se trošku bojím. Přece jenom jsem byla rozhodnutá pro ty Bohunice. Jinak co se týče tašky, tak jsem si na netu stáhla klasický seznam s věcmi do porodnice, takže to, co jsi mi vyjmenovala mám nachystaný. Jen pro malýho jsem si teda nabalila jen bodýčka, protože to někde doporučovali..tak to ještě přibalím ty dupačky, no a čepičku a zbytek určitě doveze manžel až budeme odcházet. Jinak o těch dudlících jsem hodně slyšela, že je nemají rádi nikde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
2.3.10 14:51

Ahojky,
dneska právě mi to říkal manžel, když se dozvěděl, že přítelkyně jeho kamaráda rodila. Chtěla taky do Bohunic, ale nakonec ji odvezli na Obilňák právě z toho důvodu, že je plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
2.3.10 14:53

Já myslím, že je to dost právě o náhodě, třeba se zrovna uvolní místo..těžko říct, jak to bude vypadat třeba za týden, dva nebo tři..uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
29.3.10 10:38

Ahojky.
Luci-Tak co už se ti to narodilo miminko a jak jsi byla v Bohunicích spokojená nebo kam jsi musela jed když to na tebe přišlo a nevzaly tě v Bohunicích.
Moc držím palečky a přeji malému nebo mélé hodně zdravíčka do života.
Přeje Staňa. :kytka: :kytka: :kytka: :srdce: .

Až sem nakoukneš tak napiš ju jak jsi dopadla.
A jak jsi byla spokojená. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
8.6.10 17:56

Ahoj všem,
já byla taky v Bohunicích a bála se jaký to bude, ale všechno moc super. Měsíc před termínem se začíná chodit na prohlídky přímo do nemocnice, každý týden. Jinak registrovat dopředu jsem se nemusela, i když tam nějaké těhulce říkali, že ale týden předtím měli plno a poslali by ju jinam, kdyby rodila, ale na tom by asi regisdtrace stejně nic nezměnila. Porodní boxy úžasný, soukromí, přítmí a klid, přítel tam byl se mnou, super porodní asistentka, protože všechno probíhalo v pohodě, doktorka se na mě byla jenom párkrát podívat, jinak porod s asistentkou. Byla moc příjemná, přesně mi říkala co bude dělat a co mám já dělat a povzbuzovala mě jak na zápase a chválila, což bylo takový srandovní ale nabudilo to. Jen sprchy měly trošku malý a přes celou chodbu, ale dalo se to. Páč bylo trošku plno, tak sem první noc byla na pokoji s paní na rizikovým, ale bylo to v poho a pak už na normálním šetinedělí. Akorát to měli na dvě patra a novorozenecký bylo to o patro níž, takže jsme s každou věcí musely chodit o patro níž. Ale byl tam výtah, takže taky dobrý. Na pokoji jsme byly tři, první noc jsem přemýšlela že bych si zaplatila dodatečně nadstandart, ale nakonec sem vydržela a byla ráda, protože jsem si navzájem pohlídaly dítka, když jsem chtěly jít do sprchy a navzájem si radily a bylo to moc fajn. Jen když se k nám nahrnuly návštěvy, tak tam bylo trochu těsno. Pokoj byl teda pro tři a měly jsme společnej záchod a koupelnu s dalším pokojem pro tři, ale žádná strkačka nebyla, krásně sme se domluvily. Sestřičky moc příjemný a ochotný, doktorky a doktoři taky, všichni usměvaví, jen měli většinou docela honičku, takže konkrétně u mě se žádný novomaminkovský vysvětlování co a jak s miminem moc nekonalo, na všechno sem se musela sama vyptat, zeptat, popř poradit se sousedkama. Ale zase maminkám co tam přišly později než já jedna sestřička udělala přdnášku co a jak a kde najdou a tak, takže je to asi zrovna o tom kdo má službu a čas. Jo a jídlo mi tam moc chutnalo:-))Takže Bohunice nezklamaly a šla bych znovu tam:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
5.8.10 16:46
Lucie1985 píše:
Ahoj holky,
tak jsem právě zjistila, že v Bohunicích mají plno, tak všechny rodící posílají na Obilňák. Uvidíme jak to bude vypadat třeba za 2-3 týdny, kdy bych měla sama rodit, ale moc nevěřím tomu, že se to zlepší. Tak jen abyste věděli taky :)
Hodně jsem toho pročetla o Bohunicích, ale o Obilňáku nemám žádné zprávy ani to, co tam dávají a co si vzít sebou, tak kdybyste některá měla zkušenosti, tak budu jen ráda. pa

Ahojky,

tak v Bohunkach dostanes plenky pro miminko (neber si svoje, neni treba, je jich dostatek ), dostanes erarni kosile, muzes si brat ciste jak budes potrebovat, sve si neber - znicis si je od krve. Zupan neni potreba, je tam vedro jak cyp :D, papuce si vem a vem si jedny do sprchy. Jinak dostanes masticky i olejicky, pro miminko. Obleceni pro mimi je taky zbytecny - dostanes jejich erarni.. sice me ty kosilky stvaly, ale mala byla porad zabalena v zavinovacce. Casopisy na cteni taky dostanes. Vem si hoooodne toaletaku, mydlo, rucniky ( vem si ji vic ) ted me nejak uz nic nenapada, ale pokud mas jeste nejaky dotaz,napis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková