Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Opravdu se nemusim v Hradci bat rodit?Poradte prosim dekuju!
Nevim ceho by se mela bat
boli to vsude stejne. Pokud bude tvuj porod v terminu a nebudes mit nejake zasadni komplikace, doporucuji ti Hradec pred Ceskymi Budejovicemi. Pokud bys zacala rodit pred ukoncenym 36. tt, ci mela pravdepodobnost komplikaci, ci planovany CS, sla bych do CB. Preci jen je to perinatologicke centrum s peci o miminka od 24.tt. hradec je tusim od 32.tt.
Jednoznacne mas vetsi soukromi a peci v JH, neni to tam jak na bezicim pase. Je to logicke - CB shromazduji vsechny komplikovane tehotne ci drive rodici z celeho jihoceskeho kraje.
Ja rodila v Hradci a maji ode mne velkou jednicku s hvezdickou za vse. Ale muj porod byl v den terminu a nekomplikovany, trval asi 5 hodin.
Hele, všechno je o lidech, bohužel. Já rodila v JH 2× (císař) a bylo to prima, personál příjemný, pokoje nové, mimčo jsem si k sobě vydupala hned druhý den. Sice prskali, ale měli smůlu. ![]()
Takže za mne taky ano.
taky jsem rodila v JH a naprosto si nestěžuju - snad jen to jídlo by mohli zlepšit… Ale jinak opravdu super, perfektní personál a po přestavbě myslím dost luxus mezi porodnicemi ![]()
Nikdy nikdy nikdy… šestinedělí děs běs.sestry na tebe mají čas a stejně ti nic okolo mimča nevysvětlí
…Jo ono se to asi rodí když není komlikovaný porod,ale jakmile je komplikace tak hrůůůůza…doporučuji Pelhřimov.Malá ,nová porodnice a personál na 1+
ahojky nevim,jak ktera maminka ma zkusenosti.Ale zalezi na tom,jak se k tomu postavis.Pokud si budes myslet,ze v JH je vsechno spatne,tak z toho nakonec budes takovy dojem mit. Ja o jine porodnici neuvazovala.Proste jsem chtela byt co nejblize k rodine - manzelovi,rodicku,aby za mnou mohli kdykoliv prijit a ne byt odriznuta nekde mimo JH. Ja ale brala cele tehu pozitivne a stejne tak i porod.Nakonec nebyl tak uzasny -vyvolavany, 13 hod. krizovych bolestí a nakonec akutní sekce.Ale vsichni dr.,sestry!!! byly skveli. Jen jsem si trochu stezovala na detske sestry ohledne kojeni.Rok,kdy jsem rodila,bylo hodne deti,sestry nestihali,ale snazili se. PRiste pujdu urcite do JH rodit zase. ![]()
Do Pelhřimova jsem chtěla jet taky rodit
, po telefonické domluvě, že se máme přijet podívat, jsme jeli a když jsem zaklepala na dveře, vylezla nějaká starší sestra, koukla na mě a řekla, že teď nemá čas mi natáčet monitor a ať přijdu ráno. Buch a zabouchla dveře.
Tak jsme se otočili a jeli domů. ![]()
Hradec jak na koho padneš,ale když nebudeš mít problémy tak to tam bude snad ok,já znám hodně lídí co jezdí rodit mimo JH.Dačice sem jezdí minimálně.Tam jezdí všichni Jihlava -Třebíč a to to máj dál
…Ono můžeš brát těhu pozitivně jak chceš a porod taky ,ale jen o tom to tay není…
dekuji holky za rady vazne…porodu jsem se bala…njn prvni miminko
opravdu dekuji mots
Já jsme zase neslyšela nic dobrého na Jihlavu, on si člověk nepomůže, vždy může narazit na blba a bude nespokojený, nebo narazí na dobré doktory a bude je chválit do nebe. Mimochodem až budu jednou těhu taky se chystám rodit v JH. A trošku mě zlobí, že anonymní nejsou schopni napsat svůj názor pod jménem, ráda bych si s nimi popovídala podrobněji co se jim tam nelíbilo. Znám jednu paní co šla rodit do Tábora, protože tam dávali na výběr ze dvou čajů.
michalo (nejsem nejak schopna si zapamatovat presne tvuj nick, promin ![]()
fakt se neboj, ja byla v JH opravdu velmi spokojena. nejenom, ze jse tam krasne a skutecne family friendly prostredi (v podstate neomezene navstevy, tatinek u porodu od zacatku, prestrihava pupecnik, kdyz chce, neodnasi dite nikam pryc na umyti a zvazeni, ale vsechno probiha u rodici kozy), maji tam masazni vanu, mice k porodu, sprcha neomezene (ja v ni byla nekolik hodin)…i detske sestry jsou mile a ochotne, jen musis otevrit pusu a ptat se, ptat se. Diteti delaji UTZ kcyli i ledvin, coz taky neni vsude samozrejmosti. Ja mela nadstandartni pokoj (600 na den, otec mohl prespat a dostal i jidlo) a bylo to fakt skvele. Jsem narocna a jen tak me neco neuspokoji, ale opravdu nemohu porodnici v JH vytknout nic. Snad jen to nemocnicni jidlo, ale to prezijes a pokud chces muzou ti nosit vlastni.
Jak jiz nekdo psal vyse, nezavdeci se samozrejme vsem, ale pokud mas rozumne pozadavky a ne nesmyslne (viz ty dva druhy caju od Aspery), verim, ze se s nimi domluvis. Jestli budu rodit nekdy priste a vsechno bude probihat jak jsem psala ve svem prvnim prispevku, pojedu znovu o JH.
Podivej se na jejich stranky: http://www.hospitaljh.cz/…i/gynpor.asp?…
ja zasik tak narocna nejsem,ale bojim zeze me bude histerka vis…
ale doufam ze nebudu jako ty v tech americkejch filmech.....
Hele, ja tam hystercila, az mi detska sestra rikala, ze me slyseli o dve patra vys. A nikomu to nevadilo - no mozna jo, ale nedali to na sobe znat. ![]()
Nikomu jsem teda nenadavala (je tady hezka diskuze o hysterceni, zkus pohledat), ale rvala jsem jak silena, no vsak to bolelo, ne?
Ahoj mě čeká porod v srpen/záři a doufám,že do JH nebudu muset a stihnu to někem jinam.Jenže u mě je to tím,že porodní asistentku tam dělá moje švagrová,která ani nevím proč,nemůže přenýst přes srdce že čekáme mimi asi protože se nebude všechno točit jen kolem ní
Tak mám strach aby mě náhodou nerodila.Na porodnici v hradci od maminek s poho porodem slyším jen chválu,ale když je nějakej problém tak moc porodnici nechválí.Po císaři prej dávaj mimi až 2 nebo 3 den na pokoj a prvorodičkam dětský sestry toho moc nevysvětlej,ale to nemůžu říct za sebe protože s tím nemám zkušenost… Ono je taky pravda,že na blbce narazíš všude a můžeš jet rodit do ČB a nemusíš být taky spokojená.Velkou chválu slýcháván na Jihlavu.Znám hodně maminek co tam rodily a zatím mi žádná neříkala nic negativního,ale zase můžeš tam jet ty a narazit na blbce.
Přeji v pohodě porod ![]()
dekuji mots…
myslim ze az to na meijde…asik mi bude jedno kam pojedu…hlavne ze bude vsechno v pohode:-)
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.