Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminy,
chystám se rodit v JH cca za měsíc, už jsem asistovala u porodu svojí sestře a musím říct, že vše proběhlo v pořádku a většina personálu byla skvělá
. Je pravda, že když natrefíte na blba, je úplně jedno kde rodíte. Co se týče ČB, je sice pravda, že tam mají lepší vybavení, ale je to tam strašně deprimující. Kamarádka tam nedávno rodila císařem a malou chodila pouze kojit a dostala jí až když odjížděly domů, což si myslím, že je dost divný…
!!!!
Ahoj Holky jsem segra Michalinky uz porodila krasnou holcicku mela 3200g 49cm mela dlouhej porod rodila 14 hodin ja osobne jsem byla sni u porodu a chudinka trpela
Ahoj holky me to čeká koncem března a mám stoho takovej strach bude to po prvé ale chtela bych rodit v JH poradte mi jake to tam je dekuju všem
Ahoj, chtěla bych se zeptat hlavně maminek, které rodily nedávno… je v JH porodnici epidural na přání a platí se? Někde jsem našla, že za hydromasážní vanu je poplatek 200Kč, je to možné? A nerodila jste některá na tom pokoji s dvoulůžkem, nebo netrávila tam 1. dobu porodní s partnerem? Moc děkuji.
@Nicky-jh mám info skoro 2 roky staré, tak snad se toho moc nezměnilo. Epidurál je možný za 1500Kč, já ho nevyužila, ale viděla jsem ceník. Vanu mi nabízeli, ale nestihla jsem jí, už jsem začala rodit, takže nevím, ale o penězích nikdo nic neříkal. A byli jsme s manželem na tom pokoji s dvojlůžkem asi 4 hodiny. Manžel si sledoval televizi a pak mě začal hlídat, abych sebou nesekla.
@Aspera Díky, snad se najde ještě něco aktuálnějšího. Já slyšela o 3000 za epidural, tak i tohle je pěkné. Já ho vyloženě neplánuji, ale chci být připravená na všechno, i že bych si o něj řekla.
Ten pokoj se mi líbí, je tam sprcha? A pak jsi rodila normálně na sále?
@Nicky-jh u pokoje je sprcha a záchod a na porod mě poslali na vedlejší pokoj, kde bylo porodnické křeslo. Ale přišlo mi to, že kdyby náhodou běžely dva porody současně, tak se může rodit i na tom pokoji.
Rodila jsem tam v srpnu ale bez epiduralu (misto epiduralu doporucuji zainvestovat do epina). Byla jsem s porodnici maximalne spokojena. Je tam novy primar a vsichni jsou tam moc mili a nemuzu si na nic stezovat. Vana je zdarma pokud sestricky uznaji ze ti pomuze k uryhleni porodu (takze asi vzdy zdarma))). Mne teda vana pomohla a po vylezeni z ni byl maly na svete do 3 minut, byl to fofr ale za to vdecim prave tomu epinu. Predporodni pokoj pro partnery je uzasny a je tam skvele soukromi.
Rodila jsem v JH 2×, 2011, 2013 a chystám se 2014 asi zase v JH. Oba porody jsem byla na tom předporodním boxe s dvoulůžkem, potvrzuju, sprcha tam je, strávila jsem v ní dohromady cca 5-6 hodin:-). Porodní sály (s křeslama) jsou asi 3 nebo 4, když jsem rodila v 2013, byl to porodní fofr a narváno (změna počasí:-D), kdyby nestihli sál uklidit nebo kdyby si synátor trošku pohl, asi bych rodila na pokoji, je tam i taková rodící stolička:-) Oba porody jsem měla hydromasážní vanu, neplatila jsem nic, u prvního porodu pomohla maximálně jakože moc, u druhého jsem v ní vydržela asi tak 3 minuty. U prvního porodu mi byl epidurál nabídnut a já samože nabídku neodmítla
neplatila jsem nic. U druhého jsem pak už taky o epidurál bez zbytků sebeúcty škemrala
, ale prý už bylo pozdě, no asi PA nekecaly. U třetího porodu už seru na hrdinství a o epidurál žádám co 10 minut, počínaje příjmem, ať to stojí, co to stojí, tak pak taky ocením čerstvé info ![]()
Hradec doporučuju
rodila jsem tam 18.3. A byla jsem maximálně spokojena
myslím ale na novorozeneckym
sestřičky ochotny hodný usměvavý takové domácí prostředí
jen teda to jídlo i přes znefu kuchaře nic moc ale zase nebyla sem na dovolené a měla po císaři dietu
jinak o patro níž kde jsem rodila byla jedna sestra silně nesympaticka! Asi toho měla holka moc ze se neuměla ani usmát
a pořád jen buzerovala. Jméno nevím
Ale byla jsem opravdu spokojena na 100%
![]()
Ahojky holky
Čekáme naše první mimnko
První termín máme 25.12.
Proto koukám, co si mám s sebou všechno vzít do porodnice.
Myslím, že pro mimnko tam mají psané jen plínky, ubrousky na zadeček a oblečení na odjezd domu.
Proto jsem se chtěla zeptat, jestli nemám vzít ještě nějaké oblečení pro malého, dudlík a tak? ![]()
@Niiika88 Ahoj,to máte krásný dárek pod stromeček
Oblečení na malého si brát nemusíš, jen kdybys ho chtěla mít oblečeného podle sebe
ale oblečků tam mají dost i velkých látkových plen, které potřebuješ pod hlavičku a při koupání. Dudlík má každé miminko v postýlce nachystaný, klasickou kytičku, tak jen kdybys pro něj chtěla svůj tak můžeš. Já jsem byla ráda, že jsem sebou měla i klouboučky na kojení a odsávačku.
@mikinka18 Jojo, je to takový dáreček
Uvidíme, kdy se za námi nakonec podívá. Tak to je super, aspoň se s tím nemusíme zbytečně tahat. A to oblečení jim tam pak necháme viď? Je fajn, že tam pro miminka mají všechno ![]()
Ale dudlík asi přeci jen vezmu, bude se hodit, až pojedeme domu ![]()
Doufám, že kloboučky nebudu potřebovat, zatím vše vypadá dobře. A odsávačku jsem dostala od ségry, takže jí povezu taky ![]()
@Niiika88 opravdu ti pro mimčo stačí plenky a ubrousky. Na cestu domů pak přiveze manžel.
Já jsem využila ještě nůžky na nehty, obě děti měly hned dlouhé nehty a škrábaly se.
To oblečení jim tam necháš, máš ho na pokoji ve skříňce a špinavé ihned hážeš do koše na prádlo.
Odsávačka by se mi u prvního hodila, neměla jsem svou sebou, tak jsem si jí půjčila od sestřiček.
A budete mít teda krásný dáreček.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.