Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, změnila se nějak porodnice za posledních skoro 5 let? Před 5 lety bylo všechno vpořádku, byla jsem spokojená, ležela jsem na pokoji pro dvě maminky a měly jsme společnou koupelnu i s druhým pokojem…
Tehdy se hodně rodilo a jedna moc milá sestřička říkala že se snaží dávat romskou komunitu k sobě na pokoj třeba po 4-5 ..... porod také proběhl dobře, akorát mi bylo líto, že miminko hned po narození nedostanete na břic ho ani vám ho nedají k prsu aby se zkusilo přisát… nebo je to dneska už jinak?Co se týká jídelníčku, tak podle mého asi skoro žádná nemocnice nevaří zvlášť pro porodnici… také jsme dostaly čočku, čerstvé pečivo..... prostě nadýmavé pro kojicí matku nevhodné jídlo.....
Děkuji za zkušenosti…
Ahoj,
osobní ukušenost nemám, ale před cca 6-ti týdny v CV rodila kamarádka. Sice měla nadstandart, takže k pokojům ti nic nepovím, jen vím, že dceru na břicho a k prsu po porodu dostala… snad někdo písne víc.
Přeji pohodový porod ![]()
Ahoj, já jsem v Chomutově rodila před dvěma lety, pokoje přesně jak píšeš, včetně té romské komunity, na břicho jsem malou teda nedostala, až po vážení, měření, zabalení, přisátí jsem zkoušeli hned potom. Dneska už bych taky pár věcí vyžadovala jinak, třeba to, že mi malou dali až druhý den…
Ahoj maminky.. já hodlám taky rodit v porodnici v Chomutově.. narodila jsem se tam i já i můj bratr, tak proč ne můj syn/moje dcera… jinak co bych vše měla mít do porodnice? na průkazce je něco málo napsaný ale bohužel čtu na internetu že každá amminka píše něco jinýho… a co mě čeká.. a kdy bych měla nastoupit do porodnice? protože bydlím sama a nemám nikoho kdo by mě odvezl do porodnice.. díky za odpovědi… je to moje první tehu
ahoj, taky se chystám rodit v CV. Tak píšou, že pracují s porodními plány, takže podle mě můžeš požadovat to přiložení (mimochodem, myslela jsem, že je to už automatický). Slyšela jsem na Chomutov v poslední době celkem chválu, prý dost doktorů z Kadaně přešlo sem k nám a kvalita této nemocnce šla nahoru, tak snad nebudeme zklamaný. Kdy rodíte?
já mám termín 9.3.2011 a jako je to mémprvní dítě.. vím že když mi bylo těchj těch 14-15 let let tak všichni na nemocnici nadávali.. ale koukám že se nemusím ničeho bát… jsem jen vystrašená aby dítě bylo v pořádku.. ve středu jdu na kontrolu a poslech srdíčka
Tak to já ti pak napíšu jaké to bylo, protože termín vylodění máme v prosinci. Ale nějaké bližší info by se mi teda taky hodilo…
tak to jo.. já totži nchci nic zanedbat.. mám to trošku složitější.. otec dítět pochybuje o tom že opravdu otec a já už mám nový život z mým partnerem… dokonce si už pomalu zvyká na rto že bude sem tam vozit kočárek.. a prej budu první u koho si pchová dítě.. chce abychom měli malou Nelinku… a dokonce si chce sehnat SPZ na kočárek… a bude mi poomáhat ikdyž bydlet spolu nebudem, protže bych jinak přišla o peníze.. a věř mi že já mám variantu na 4 roky.. takže po dobu 9 měsíců budu brát 7600 a pak od 10 měsíce budu brát 3800 a přítel nechce baycho,m zybtečně přišli o peníze.. sice se bude finančně podíle na výchově i jako jako otec.. a halvně pro mě jsou důležitý ty testy… pak snad bude pak lípú
Já budu mít taky tu 4letou. Nemam nárok na mateřskou. Jsem studentka (dělám VŠ - denní studium, takže nepracuju). Takže náš stát
perfektně myslí na vzdělávání a zároveň podporu rodin, ale škoda mluvit. Ale mam manžela, který vydělává. Jenže v dnešní době se hodí každá korunka, že jo? Kdyby si potřebovala jakékoliv info, tak písni. Neni problém. Jsem takový čtecí typ, takže toho mám dost načteno
. Emimino je super, dá se tady najít skoro všechno. A držím palečky, ať testy vyjdou.
Ty SPZky na kočárek mají v Globusu. Dneska jsme tam na ně koukali.
ty jsi z chomutova?? jinak já mu o nich řeknu.. já manžela nemám,a le máj skoro to samý.. a jde om to že budu vypadat před státtem jako samoživitelka, protže do tý doby než mi udělaj testy dna tak je to dost nákladný na psychiku a taky na finance.. nemám 15 000 jen tak.. a musím koukat at mám zaplacený nájem a hlavně jídlo.. ještě žže mám kamarádky.. jinak jako ty alepson stihneš vše v pohodě.. ale já to čekám v březnu a to už budou ty změny a porodný budejen pro sociálně slabé rodiny… a jako budu na vše sama…
Neboj, třeba jim to neprojde schválit. Uvidíme. Je pravda, že jsem ráda, že to stihnu, protože bych neměla nárok ani na porodný. (protože manžel vydělá víc než je ta podmínka, aby si ho dostala)
Jj, jsem z Chomutova.
Testy DNA stojí 15tisíc? No, jo.. je to pálka, ale zase pak bude jistota čí ten prďolka je. A to se asi dělá až po narození, že jo?
Kolik Ti vlastně je? Jestli teda nevadí, že se ptám.
nee nevadí.. já jsem ráda že jsem našla nějakou mamaku která bude mít starší mimčo jen o pár měsíců...... můžem pak jezdit s kočárkem..... je mi 19 let… no uvidíme co a jak zatím jen scháním věci co potřebuju pak si sepíšu seznam věcí a cca částku co jsme za to dala… a pokud to mimčo bude bejvalýho tak mi musí zpltatit půlku z mých výdajů a taky bude mi muset platit alimenty.. co děláš ve středu? jinak já jsem Týna
Mě je 24. Ve středu mám volno.
No, to schánění je sice hezký, ale hrozně drahý. My měli štěstí, že skoro všechno oblečení mám od švagrový, která má 20měsíčního chlapečka. Něco jsem si taky samozřejmě nakoupila, ale dost peněz nám to ušetřilo. Včera jsem objednávala drogerii a kosmetiku z lékárny (sice přes 1000, ale už bych snad měla mít téměř všechno), tak si to jdu dneska vyzvednout.
Jinak já jsem Ilonka.
tak já mám spostu věcí jako oblečení od jední kámošky, a taky kočár, no a za kosmetiku to mi je jedno.. v prosincijí budu nakupovat.. taky si musím v prosinci koupit věci pro sebe a zbytek věcí… jinak co budeš dělat zítra?
asi udělám uklízecí den, protože jsme teď 3 dny lítali po obchodech a trošku jsem to tady zanedbala
. A ty? Až budeš nakupovat věci v lékárně, tak pro tebe mám dobrý tip. Maximální spokojenost. To je dobré, že Ti věci půjčí kámoška. Každá ušetřená korunka je dobrá a ze začátku mimísek roste moc rychle, takže to má vždycky jen na chviličku.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.