Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
takže holky co si vše mám sepsat? a co si mám vzít sebou.. jsme nějaká mimo… no jinak poslech srdíčka dobrý.. a doktro řekl že to vypadá na holku… takýže bude malá Nelinka
Tak gratuluji k Nelince,taky jednu doma máme ![]()
S sebou ty věci,co jsem tu psala ![]()
Pro sebe kalhotky,vložky,noční košile,župan,kojící podprsenky,vložky do podprsenky,ponožky,pantofle,ručníky,sprcháč,šampon,toal. papír,pastu atp. a dost vody bez bublinek,ten nemocniční čaj není nic moc ![]()
Pro prcka jsem měla
Body,košilky,dupačky,čepičku,rukavičky,ponožky,věci na cestu domů mi přivezl manžel.Pak osušku,pár látkových plen,plínky,ubrousky,mastičku,pár přebalovacích podložek,měla jsem s sebou i vyvařený dudlík..zatím si na nic jiného nevzpomínám ![]()
Jo a vlastně příbor musíte mít svůj
+ doklady,těhu průkazku,zprávy z vyšetření,oddací list,prohlášení o jméně dítěte.A to je snad už všechno ![]()
Tak já to máím ohledně otce dítěte složitější… no jinak si vše napíšu… at vím.. já to mám v tý průkazce vlastně napsaný…
Děkujeme ti za info. Začnu si to pomalu balit. Trošku mě 3 dny trápí poslíčci. Máme čas, ale ať jsem připravená na všechno.
Tak bud v pohodě.. dneska jsme byla v němocnici s maminkou příztele a jeho babička umřela chváíli předtím než jmse přijeli… no takže maminka přítele z toho špatná, strejda přítele špatnej a co se tedka odehrává v prítelovo hlavně nevím… ![]()
Tak to mě mrzí. Hlavně musíš být ty v psychické pohodě. I když se budeš přítele asi snažit psychicky podržet.
Neboj jsem v pořádku.. a jsem pro přítele tedka oporou.. až sám bude chtít za mnou přijít tak budu tady pro něj.. ale musí sám chtít mluvit o tom
Je možné, že je pro něj těžké o tom mluvit a čeká, že s ním budeš mluvit první… je těžké odhadnout. Každý člověk to zvládá jinak.
Jenže když nechce mluvit o problémech a nebo věcech co ho trápí sám tak ho nutit nemůžu, ví že za mnou může přijít a že ve mě oporu.. je takovej prostě musí to vyřešit v sobě a pak může přijít za mnou.. a hlavně bere ohledy na mě a na malou
pokud o tom sám nechce mluvit, tak to je jasný. Někdy ale ten druhý čeká, až třeba začneš první…
No, radši se budeme bavit o veselejších tématech, ne? Já jsem dneska začala balit do porodnice (vlastně už jsem začala včera, když jsem si probírala, co mu zabalím). Jsem zvědavá, jestli se mi to vůbec vejde do tašky, když je toho tolik. Předpokládám, že nepůjčí ani zavinovačku, takže tu jsem připravila taky.
Pak sem můžu nafotit seznámek, kterej jsem si udělala ![]()
Toje dobrej nápad mě sice termín čeká až v březnu ale chci mít vše připravený.. no nelinka mi dává pokoj.. takže vlastně ani se necítím těhotná až na tu únavu a blest zad vše dobrý.. dokonce jsem udělala menší změnu ve jméně bude se jmenovat Nella rptože je to originální jméno a zase je v kalendáří
tweetydee,ano,zavinovačku ti také nepůjčí
Ale mě malou balili do pleny,aby neplakala,takže alespoň něco ![]()
angelika - No,my jsme také uvažovali,že dáme Nelince dvě L,ale pak nám to přišlo zbytečné,protože vyslovovat ty dvě L stejně nebude a na papíře to nikoho neohromí ![]()
no jde o to že moje skoro sestra známe se totiž od mýho narození tak jí napadala a ubližovala jedna holka jménem Nela a tak to jméno chci trošku pozměnitnaby se na mě nezlobila..
Tetra plenky beru taky, ale na to osušení, takže si myslím, že rychlozavinovačka bude pro něj pohodlnější. Nemůže mi to tam někdo vyměnit nebo ukrást? Třeba, když si malýho budou brát k sobě (omlouvám se za blbé dotazy, ale nerada bych o něco přišla, protože navíc některé věci mám půjčené od švagrový, tak proto ty obavy).
Nella nebo Nela… spíš záleží na příjmení, jak to bude vypadat napsané. Pokud typicky české, tak si myslím, že je hezčí jedno L, pokud je spíš cizí, tak by se k němu hodily ty dvě L
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.