Porodnice Hořovice

2390
28.3.08 19:14

porodnice Hořovice

Jaké máte zkušenosti s porodnicí Hořovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
664
28.3.08 19:44

Moc dobré, rodila jsem zde první dítko. Druhé pro zdravotní potíže (+ 2 měsíce před termínem v nemocnici) v Plzni na Locháči a už nikdy více. . .Bližší info ráda dodám. . . V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
28.3.08 20:17

Slyšela jsem že je to tam dobré,tak schánim informace.Četla jsem že se tam dá rodit i do vody,je to pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
28.3.08 20:36

Nevím jak teď, ale v tom roce 2005 to možný bylo, ale na přednášse sami přiznávali, že s tím zatím nemají velkou zkušenost, musí být přítomen nějaký konkrétní dr (primář?), nevím, já toto nevyužila, dcerka se narodila asi 5 minut po vylezení z vany, tj. byla jsem tam do samého konce první doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
29.3.08 12:36

Ahoj!
Já tam byla před 4-ma měsícema a docela dobrý.Porodní sály jsou nově zrekonstruované.Mají tam asi 4? pokoje,kde se odbyde vlastně celý porod,od začátku do konce.Pokud ovšem nemáš to štěstí a všechny jsou obsazené,tak musíš počkat…Některé pokoje jsou vybavené i TV.Jsou tam křesla pro doprovod,vlastní sprcha a WC.Pokud budeš chtít mají tam i vanu,ale je to za příplatek.Čaj je k dispozici.Já tam měla míč a někde jsou snad i žebřiny.Mají tam vyhřívací lůžko pro mimi.Sály fakt dobrý.PA taky.Chodila občas kontrolovat,jak to jde dál,tak tam měl člověk docela soukromí.Měl by tam, být i pokoj pro tatínka,pokud to trvá dlouho a přes noc,aby se mohl prospat.
Na odd. jsou pokoje po 2.Taky docela dobré.Nově zařízené.S příslušenstvím to je horší.Sprchy společné v počtu 4 a WC tragické 2.(ve smyslu staré). Pokud je plné odd.,na sprchu musíš někdy číhat,ale dá se to.
Sestřičky na novorozen. fajn.Každý den se chodily ptát,jestli něco nepotřebujem s dětma.Akorát ti ukážou koupání jednou s více maminkama a pak dělej jak umíš.Ale byly jsme na pokoji 2 a tak jsme si vypomohly.Na šestinedělí sestry taky dobré.S kojením pomáhaly.Ale musíš se ptát.Dr. taky dobrý.
Jídlo si vybereš ze dvou nabídek,ale ber v potaz,že je to norm.dieta a tak se tam objeví zelí,luštěniny… 8O :roll: ale vaří dobře. …ALE těch pár dnů se to tam dá vydržet.Většinou po 4-5 dnech pouští domů a to pak začne frmol. :lol:
a celkový dojem?? Byla jsem tam po druhé a kdyby náhodou,po třetí tam půjdu zase. :wink:
A kdy máš termín??
Přeju dobrý porod a krásné a zdravé mimi. …stejně je to to nejhezčí na světě,co budeš mít… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
29.3.08 12:37

Jo a ten porod do vody,to fakt nevím.Ale pokud si tam zavoláš určitě ti řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
29.3.08 16:34

MarciM - Popsala jsi to moc pěkně.TP mám 2.10.Ještě čas,ale v některých porodnicích se musí zaregistrovat docela brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
29.3.08 17:29

Vero-Tak to máš ještě docela čas.Tady se nemusíš dopředu hlásit.Asi až v 36-37tt jsem tam začala chodit na monitor 1× za týden až do porodu.Ale pokud budeš chtít mají tam dole také gynekol.ambulanci,ale pokud nechceš měnit gynekologa není to nutné.
Pokud vím,tak v Praze se musíš hlásit už asi od 16 tt a zaregistrovat se do porodnice,kam by jsi chtěla,ale nikdy stejně nemáš jistotu,jestli bude zrovna místo.To mě docela odradilo.
Hořovice jsou fajn.Pokud nemáš veliké nároky typu vlastní sprcha,WC.. a snad ani nadstandart tam nemají.To víš,je to stará budova.Ale snaží se to tam rekonstruovat.Nemocnice je až na konci města a z okna tam koukáš na pole a jednu silnici v dáli.Tak je tam alespoň klid.
Když se podíváš na „vysvědčení pro porodnice“,jsou tam i Hořovice.Taky jsem se tam nechala inspirovat.Můj první porod byl v r.2001 a tak jsem byla překvapena,co je tam všechno nové…a k lepšímu.I ten přístup personálu byl lepší,než jsem si pamatovala.Jenom se musíš pořád ptát a nebát se.
Držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
21.5.08 18:35

ahoj, v Hořovicích jsem porodila obě děti. První před 2,5r., druhé teď čerstvě před týdnem. Z prvního porodu mám průměrné zážitky. Kontrakce jsem si „odhekala“ doma na míči a ve vaně a do porodnice přijela až při frekvenci kontrakcí po 4min. Do 40min od příjezdu byl náš prvorozený syn na světě. Vlastně si nemám na co stěžovat, ale tak nějak to nebylo ono. Porodní asistentka Máňa byla přesluhující důchodkyně a měla jasnou představu, jak má vypadat porod a jak ne. My jsme jí do jejích představ nějak nesedli a naše představy ji rozhodně nezajímaly:-( Dobrá zpráva: tato asistentka už v porodnici neslouží!!!
Druhý porod byl nádherný. Kontrakce začali pozdě odpoledne na rozkvetlé zahradě a poměrně rychle se stupňovaly, ale byly snesitelné a rozdýchatelné. Po krátkém intermezzu ve vaně, která mi udělala moc dobře, jsme jeli do porodnice. Cesta cca 15min. Po příjezdu do porodnice nás tam čekal anděl - příjemná a empatická porodní asistentka Blanka, která bleskově zjistila vše potřebné a po konstatování pana doktora, že už jsme připraveni k porodu, nás vlastně i porodila. Během 5minut byl náš druhorozený syn na světě. Porodní asistentka byla opravdu báječná. Ruce a mysl vždy připravené pomoci. Poprvé v životě jsem viděla s její pomocí hlavičku svého syna, jak se dere na svět. Byl to takový nášup hormonů, že na další kontrakci jsem porodila i celé tělíčko, které jsme tak, jak jsme si moc přáli, dostali na hned po narození na bříško. Opravdu nezapomenutelný zážitek, na který budeme celý život rádi vzpomínat.
Jinak k porodu do vody v Hořovicích: mají zde vany s masážními tryskami, ale využívají je v 1.době porodní, při samotném porodu ne. Porodní sály jsou moderně vybavené, oddělené, poskytující pocit soukromí. Hned vedle porodního lůžka je vyhřívaný „box“ pro ošetření miminka, takže maminka hned po porodu může pozorovat ten svůj maličký uzlíček, aniž by ho někam odnášeli.Každý porodní pokoj má svoji sprchu a wc.
Oddělení šestinedělí je zastaralejší. Převládají dvoulůžkové pokoje s přebalovacími stoly, vaničkou na koupání, digitální váhou, možností kojících polštářů apod. Jídlo pro maminku je volitelné ze dvou běžných chodů a donáší je personál přímo na pokoj. SPrchy (4)a wc (2) jsou však společné pro celé oddělení (max. cca 15maminek) :-( ale jde to bez problémů přežít. K dispozici jsou plíny, jednorázové podložky i oblečení na mimi, košile i vložky pro maminky, což je moc fajn. Trochu „opruz“ jsou doby vizit a kontrol, ale s tím se člověk setká asi v každé porodnici.
MOje hodnocení: druhý porod na jedničku s hvězdičkou!!!
Jediné co považuji za minus je chybějící dětská JIP, což znamená, že narodí-li se miminko s velmi nízkou porodní váhou nebo jakýmikoliv komplikaci, je na rozdíl od maminky převáženo do jiné nemocnice (Příbram, Kladno, Praha). Takže mít z prenatálních kontrol podezření na problémy s mrňouskem, asi bych raději volila porodnici s neonatologickou specializací. Držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
11.12.08 18:36

koukám, že s porodnicí jsou dobré zkušenosti, takže se v červenci příštího roku těším, a napíšu i vlastní zkušenosti. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.1.09 15:55

JIP

Ahoj, rodila jsem tam před 3 měsíci, naprosto spokojená se vším. Píši jen kvůli tomu, že od ledna už tam mají i inkubátor, takže malá mimi už nikam vozit nemusí :D Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
28.1.09 18:17

Nám na kurzu říkala PA, že v Hořovicích je moc příjemná porodnice. Vanu tam prý na porodním sále mají, ale netuším jestli tě nechají porodit do vody, nebo tam je jen místo sprchy na tlumení bolesti.

Asi bych si tuhle porodnici vybrala, mít jí o něco blíž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
8.2.09 19:30

nedavno se tam ještě do vody rodit nedalo. Ale třeba udělají změnu. Myslím že zájem o tuhle verzi porodu se zvyšuje :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
22.4.09 07:07

Ahoj holky, pokud jde o porod do vody, jsou v Hořovicích dost odtažití. Ale nevylučují ho, to ne. Spíše ho považují za nepřirozený a tak se do něho prostě pouštět nechtějí. Mám stejný dojem, ale kdo chce kam pomozme mu tam :wink: .
Jináč porod možný je, akorát si rodiče musí zajistit asistenci dětského lékaře a tu si samozřejmě zaplatit. Tu totiž pojišťovna nehradí :? . To jsem se prosím dozvěděla na předporodním kurzu, který pořádá nemocnice. Kdy jsou to už si nepamatuji, ale určitě termín zjistíte telefonicky na ambulanci. Akorát vím, že bývaly 2× do měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
10.5.09 11:23

ahojky,

rodila jsem v Hořovicích letos v březnu, tak píšu pár aktuálních info. Porod do vody není možný, ty vany co mají jsou masážní a ne na porod, tak nám to aspoň říkali na kurzu ( je dvakrát do měsíce i s prohlídkou porodních sálů). Personál byl příjemný, i když v porodnici bylo tak narváno, že pár maminek muselo ležet na gyndě. Strava klasická nemocniční, výběr ze dvou jídel ve všední dny. Od ledna 09 je zrekonstruované šestinedělí, pokoje po 2-3 s vlastní sociálku. Porodní sály jsou 3, každý má vlastní sociálku, dva z nich vanu, jsou tam různé pomůcky, míče…Jsou zvyklí pracovat s porodními plány, ale mají své hranice, které neradi překračují. Cekově jsem byla moc spokojená, takže tuhle porodnici můžu jen doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková