Porodnice Krč - Thomayerova nemocnice

1244
17.3.08 10:06

Porodnice Krc, Thomayerova nemocnice

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat, zda-li nemate nektera cerstve zkusenosti s porodem v Krci. Mam tam rodit zhruba za dva a pul mesice, tak bych chtela vedet na co se mam pripravit. Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
463
17.3.08 11:15

Ahoj Jeni,
já tam rodila loni v červenci a byla jsem moc spokojená. Měla jsem teda rychlý porod, ale porodní asistentky byly výborný, lékař taky. Povedlo se jim navodit takovou rodinnou atmosféru. Měli jsme kliku, že jsme tam byli uplně sami, tak manžela pustili i do sprch :D .
Na šestinedělí byly sestry taky fajn ženské i dětské. Ohledně kojení mi dost pomáhaly, ale musela jsem je o to poprosit, ale to se dá pochopit, protože byly2-3 na cca 30 mamin. Jediný, co bylo strašný, bylo jídlo a to nejsem vybíravá. Studený bylo v pohodě, ale ty obědy 8O . Celkový dojem byl fajn, tak pokud Ti nevadí starší vybavení porodnice a přežiješ jídlo tak Krč doporučuju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.3.08 12:14

Já jsem rodila teda už před dvěma lety, ale ono to asi bude stejné. Na předporodním to bylo dobré. Porod mi vyvolávali, ale měla jsem pocit, že se o mě opravdu staraj. Pořád se mě někdo ptal, jak mi je - včetně uklízečky :-) Samotný porod pak byl taky v pohodě. Nechali mě tam s manželem samotnou s tím, že byli hned za rohem a kdyby něco, máme jen zavolat, občas to přišli jen zkontrolovat a až na samotný závěr - na tlačení - už tam byli všichni a byli milí. Možná to zní, jako že se o nás nikdo nestaral, ale ono to vážně bylo spíš příjemný.
Na šestinedělí už to bylo horší. Nevěnovali se nám téměř vůbec a aby mě naučili kojit, jsem je musela sama požádat. Měli málo času a stejné to bude i teď, tak se neboj a na všechno se ptej.
Taky mi tam strašně vyhovovalo, že na pokoje nesmí návštěvy,protože jsme mohly všechny odpočívat a „větrat si“ bolístka ;-)
Jinak ohledně jídla souhlasím s předchozím příspěvkem. Teplá jídla byla děsná a hlavně - co do dnes nepochopím - nadýmavá ! Samá zelenina a tak. Téměř jsem to nejedla a nechala jsem si nosit z domu svačiny, protože mi to opravdu nedělalo dobře.

nepřihlášená Adéla

• Citovat
  • Upravit
394
17.3.08 12:47

ahojky, rodila jsem tam před rokem. A byla jsem spokojená, při porodu mě rodily žákyňky a byly úžásné a pan doktor byl taky úžasnej. Jinak šestinedělí, sestřičky strašně fajn a jedna byla úplně úžasná, starala se o mě celou noc, jak maminka :) Sestřičky na dětským v pohodě, kdykoliv jsem potřebovala malou si vzaly, ale byly tam taky sestřičky, které nebyly až tak moc příjemné :) , ale bylo tam fakt plno, takže se to dá pochopit. Jinak zařízení: je to stará nemocnice, ale čisto. Já jsem od tamtud odcházela spokojená. Pokoje byly po dvou, takže fajn, návštěvy nejsou na pokojích, což je hrozná výhoda viz. jak píše anonýmek. Jídlo: já vůbec nemohla jíst… takže mi to bylo fuk, vždycky mě něco donutily sníst - nemocniční strava. Takže divný, ale tohle mi přišlo nepodstatné.
Jinak co se týká kojení, super, opravdu a vůbec hrozně moc informací okolo mimča - což jako prvorodička jsem ocenila. Myslím, že se dneska hodně snaží. Ale dřív vím, že jsem na Krč slyšela jen samé negativa a říkala jsem si, že tam nikdy rodit nechci a jak jsem byla spokojená. A taky jsem se tam narodila já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
17.3.08 13:08

Holky diky moc za reference ke Krci, tak doufam, ze to bude v pohode, se spatnym jidlem tak nejak pocitam, myslim, ze to taky budu resit svacinama od rodiny. Hlavni je, aby se dobre postarali o mimi. Tak jeste jednou diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.3.08 17:08

já rodila v Krči v červnu 07 a byla jsem moc spokojená, rodila jsem císařem a byli na mě hodní jak na JIPce, tak pak na 6nedělí. I pan doktor, co mi dával epidurá,l byl velmi laskavý - při porodu mě hladil po hlavě a opakoval, to bude dobrý, to bude dobrý. Ležela jsem na samostatném pokoji a všichni byli moc fajn, pouze jedna dětská sestřička byla taková protivná, ale tu jsem tam naštěstí zastihla jen chvilku, ostatní jak lékař, porodní asistentky, dětské sestřičky byly moc a moc fajn. Ležela jsem tam i v 36. týdnu s dráždivou dělohou a všichni byli moc milí. Po porodu měl Kryštof náběh na žloutenku a dětská sestřička, pamatuju se, že se jmenovala Ivana, mi hrozně pomáhala.
Mohu říct, že na Krč moc ráda vzpomínám.
Hodně štěstí
 Zdenak

• Citovat
  • Upravit
TehotnaTerezka
17.3.08 18:44

jen jsem se dneska dozvedela, ze uz i v Krci se musi registrovat
jsem tam volala nekdy v lednu, kdyz jsem byla v 16. tydnu a to mi rekli, ze staci, kdyz se zaregistruju az ve 34. tydnu a ted tohle :roll:
 http://www.ftn.cz/?…

• Citovat
  • Upravit
18
18.3.08 01:27

Ahoj Jeni,
já tam rodila loni v listopadu a byla jsem moc spokojená. Měla jsem rychlý porod. Pan doktor byl super a porodní asistentky také.
Na šestinedělí i na nadst. byly všechny sestry skvělé (ženské i dětské). Jsem jim strašně moc vděčná za velkou pomoc s kojením. Myslím, že nebýt jejich pomoci ve dne i v noci, tak bych nekojila. Sestřičky mne naučily i různé polohy při kojení. Jsem sice dost vybíravá, ale jídlo mi tak strašné nepřišlo. Vlastně není nic na co bych si tam mohla stěžovat. V Krči budu určitě rodit i příště a určitě Ti ji mohu doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
18.3.08 09:05

Ahoj Jeni,

na Thomayerku je tu už diskuse, kterou jsem zakládala a kde jsou aktuální info: https://www.emimino.cz/modules.php?…

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaruš xxx
16.6.10 13:04

bez komentářě

Porodnice,Krč:rodila jsem císařem/PLOD byl otočen KP/ v 31 t.těh. a miminko jsem porodida témeř na WC. Když jsem byla na přípravě před porodem… nikomu to nepřeji zažit ten strach co bude…když si v rodidlech nahmatáte nožičky miminka…

• Citovat
  • Upravit
779
30.1.13 09:26

Ráda bych se podělila o zkušenost v porodnici v Thomayerově nemocnici z letošního ledna. Ani se mi z porodnice nechtělo. Porod probíhal naprosto krásně ( ještě před pár týdny bych myslela, že to nikdy neřeknu )V podstatě jsem odrodila na nadstandardním pokoji, bylo to přes noc a porodní asistentka se mi věnovala, tak že mě ani nenapadlo zavolat manžela a to měla nastarosti celé oddělení, nikdy jí to nezapoměnu. Pak porodní sál, ten už jsem moc nevnímala, byla to rychlovka. Následná péče o mě i miminko byla vždy bezproblémová, když jsem dvě noci nespala, malou jsem přes noc dala na pár hodin sestřičkám, také úplně v pohodě. Porodní asistentky se neustále chodily ptát jestli něco nepotřebuji a co považuji za zásadní dětské sestřičky mi opakovaně pomáhal s kojením a výsledek je, že kojím jak o závod. Doporučila bych všem tuto porodnici a doporučuji šetřit na nadstandard, máte svůj klid, sprchu po ruce a návštěvy můžou přijít v jakou koliv hodinu. A co se týká jídla, to je hodně kritizováno, není to přeci restaurace a mě osobně to nepřišlo tak hrozné jak jsem četla a kdyby máme přeci rodinu, kamarády, kteří Vám jistě rády něco donesou, když je nejhůř. Vím, že některé sestřičky čtou diskuze o svém pracovišti a dost je mrzí kritika, kterou se o sobě dočtou. Já bych jim ze srdce chtěla poděkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
6.2.13 10:11

Co se týče porodu, tak spokojenost. Nebyla jsem spokojená na oddělení šestinedělí. Měla jsem smůlu na dost nepříjemný sestřičky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7996
22.9.14 12:06

Aktualni zkusenosti 2014

Ahoj, budu v Krci rodit v prosinci. Muzu poprosit o aktualni zkusenosti? Jak jste byly sppkojene? Jak to tam vubec chodi? Dekuji za jakekoli postrehy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
22.9.14 12:11

@damasusan s klasickým porodem a pobytem zkusenosti nemám. Rodila jsem v únoru sekcí dost narychlo a pak jsme byli na nedonosencich, ale druhé dítě chci rodit taky tam..byla jsem spokojená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
22.9.14 12:18

Nazdárek, já tam rodila v červnu a výborné. Zrovna vypadlo mimo provoz Podolí, tak všechny rodičky odvážely do Krče. Personálu jsem se bála, že to budou protivy, ale vůbec ne. Byl na ně kladený velký nápor a všichni byli super. Porod jsem měla fakt rychlý. v čekárně mi praskla voda v 21:30 a v 23:15 byl malý na světě. Rodil mě lékař, tuším Hnízdil nebo tak nějak. Mladej, holohlavej. Ale šlo mu to dobře! Porodní asistentky super, musíš je pořádně poslouchat, ať máš porod co nejhladčí. Vědí co dělají. To samé na šestinedělí. POkoje jsou po dvou, to je akorát. Přinesou ti mimčo a naučí tě v rychlosti jak s ním zacházet. Přikládájí ti ho k prsu a naučí tě kojit. Hlavně se ptej a mluv s nima. Ony ty sestry toho mají opravdu hodně, a tak nevidí každé mamce do hlavy. Budeš unavená a bolavá, ale šťastná. Jakmile tě zavezo po porodu na pokoj, zkus se vyspat, ikdyž dojmy tě moc nenechají. Věř mi, musíš nabrat sílu. Protože jakmile budeš schopna dojít si sama na záchod, a pod, tak ti dají miminko ať už se sama staráš. Plavací kruh je dobrá věc, pokud si dost poraněná, neboj se ho vzít. Vem si aj nějakou vodu z domu, v nemocnici je jen čaj. Co se týká jídla, tak mě nevadilo. Je to klasický Eurest, ale za těch pár peněz na osobu nic víc nevyčarují. Dávají navíc ovoce a jogurty… Ale bacha na snídaně, to bylo čerstvé pečivo, a to není dobré pro kojící mamku. Já ze začátku jest nemohla, bála jsem se jít na velkou, jak jsem byla moc šitá, takže jsem hlavně pila. A postupně začala i jíst. Pečivo ze snídaně jsem snědla až na druhý den a nebo ho posílala domů. MAnžel mi koupil bonbony a sladké sušenky a tak, abych měla energii. Usínala jsem u kojení a toto mě drželo vzhůru!

Pokud bys chtěla něco vědět, tak napiš. Ťukám to tu rychle, dokud malý spinká. Asi jsem ani neřekla vše. Ale prostě klobouk dolů, na to, že praskali ve švech a měli práce až nad hlavu, chovali se všeci moc dobře. Hlavně se nezapomeň ptát!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková