Porodnice Lochotín - Plzeň

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6051
21.3.08 09:10

Porodnice Lochotín -Plzeň

Hezký den všem,
ráda bych požádala o názor maminky, které mají zkušenosti s touto nově otevřenou porodnicí - bude jich jistě dost, když jsou teď porodnice tak naprásklé :)
Jaké je chování personálu? Je problém dostat epidurál?
Předem vám moc děkuju za názory - budu vám moc vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20
31.3.08 14:55

Ahoj,
taky by mě zajímaly vaše zkušenosti s touto porodnicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.4.08 10:39

Lochotín

Ahoj, já mám termín 14/4 a určitě pojedu na Lochotín. Moje sestřenice tam rodila v Září a byla moc spokojená jak s personálem na porodním odd. tak na 6-ti nedělí. A prostředí je nové a příjemné. To vím i ze své zkušenosti, protože jsem tam ležela v únoru na odd. rizikových těhotenství. Protože je porodnice neustále plná, tak jsem první noc ztrávila na tzv. hekárně, která sousedí přímo s porodními pokoji. A musím říct, že mě překvapilo, že na to jak mají plno a jak rodí miminko za miminkem a je tam prý míň porodních asistentek než by bylo třeba, tak jakej klid tam aspoň za mě panoval. A jen tak pro zajímavost: Hemží se to tam samými mladými, ale díky frekvenci porodů jistě zkušenými doktory.
Já osobně jdu rodit tam.
A co se týká jídla, tak to taky neni nejhorší. A to jsem dost jak se říká vybíravá. Nevím jak na 6-ti nedělí, ale my jsme měly výběr vždy ze 3 o výkendu asi ze dvou jídel k obědu. Jedno bylo vždy dietní a tudíž je třeba přibalit si trošku soli s sebou.
Pokoje na 6-ti nedělí byly původně po dvou lůžkách, ale kvůli návalu maminek jsou teď po 3. Pokud bude volný vezmu si osobně nadstandart.
Snad ti tenhle názor aspoň trošku pomůže ke správnému výběru.
Přeju pohodové těhotenství. :wink: :D

• Citovat
  • Upravit
1
3.4.08 19:56

Ahoj, na lochotíně rodila jsem v listopadu 2007.
Porodní pokoje jsou vybaveny dobře, je tam sprcha, záchod taky vana, ale nevim na co. Myslim že kdybych do ní vlezla už z ní nevylezu :lol:
Nějaká sestřička se mnou vypisovala asi půl hodiny dotazník pro mě naprosto se zbytečnými otázkami, měla jsem kontrakce po 4 minutách a myslela jsem že umřu. o 10 minutách na to mi udělali klistýr na záchodě mi praslka voda a protože tam nejsou na sestry zvonky tak jsem si musela dojít na chodbu že rodim.
Přístup porodních asistentek byl ale vynikající, epidurál si myslim nedávají moc rádi, já se sice nestihla ani zeptat, ale podle známých ho neměla žádná ani maminky co se mnou leželi na pokoji.
Mě se ale nelíbí pokoje, ovšem to je věc názoru, jsem asi rozmazlená z vojenské porodnice, bohužel neměli volné nadstandarty.
Dobré je že pokoje mají svůj záchod a sprchu, takže na chodbu se dostanete jen když jdete odnést jídlo.
Striktně se hlídají návštěvy, kamarádku mimo návštěvní hodiny nepustili, a jakmile je 5 min po tak sestry hubujou.
A pozor je tam paní sanitárka a to je pes.
Ale setřičky jak dětské tak pro dospělé a doktoři jsou hodní a ochotní. Můžu jen doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.6.08 11:17

Rodila jsem tam v dubnu,před porodem jsem tam ležela 3dny a bylo to fajn,užasný sestřičky a pokoj se sprchou a wc,no a na porodním to bylo taky super,starali se o mě úžasně a epidurál mi taky dali uplně bez problémů. já můžu jen všem doporučit. :D

• Citovat
  • Upravit
19
10.6.08 13:52

konecne naky pozitivni ohlasy doted sem slysela skoro samou kritiku o tom jak je to tam sileny ze nikdo nestiha nevenuje se a tak…
ja tam nastoupim zhruba za 3tydny tak doufam ze budou mit mistecko a nepovezou me nekam do tramtarie pac co sem slysela prad narvano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
10.6.08 14:52

Ahoj chell.. já tam byla zrovna dneska se zeptat co a jak.. Rodím sice až v prosinci, ale už jsem chtěla být informovaná. Na recepci byla celkem nepříjená a arogantní ženská, která mi s úsměvem na tváři řekla, že nedělají žádné registrace nebo tak..a že mají docela často plno a STOP STAV. Že prostě záleží, jestli budu mít štěstí.. Takže já mám tuhle porodnici téměř za domem a může se mi stát, že pojedu až někam do pr… Fakt mě ta ženská tím svým přístupem vytočila. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.6.08 07:12

Ahojky, já jsem rodila koncem září 2007 a asi 1-2 týdny před porodem jsme se byli s přítelem na novou porodnici podívat (byla otevřená asi 2 týdny) a taky jsme se ptali, jestli mívají plno a jestli máme předem volat, tak nám bylo řečeno, že volat nemusíme. No tak jsme jeli naslepo a plno bylo, stejně tak u Mulačů, tak se jelo do Stoda. Měla jsem porod dlouhý celkem 30 hodin a jelikož byl víkend, tak v noci ze soboty na neděli nebyl v nemocnici anesteziolog, kterej by mi mohl dát epidurál (jen mladá dr., která epidurál ještě sama nepíchala) a už to vypadalo, že mě říznou a v tu chvíli jsem si nepřála nic jinýho. Měla jsem dlouhou i 2. dobu porodní, páč jsem byla na střídačku otevřená dost a málo, takže nakonec museli volat ještě jednoho dr., ta, která měla službu, měla zhruba rok po škola už si se mnou nevěděla rady. Příště určitě vyberu hned několik porodnic, kde mi slíbí, že mi epi na požádání dají.
Na druhou stranu třeba zrovna Stod má to, co velké porodnice ne, dostatek místa, takže i na standardu může být člověk sám, klídek na oddělení, prakticky neomezené návštěvy, nestane se, že je personál přetížen a nemá čas.
Ale dětské sestry trvají na kojení přesně po 3 hodinách:-( Jinak jsou moc hodné.

To jen tak pro srovnání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.6.08 15:04

porodnice Lochotín

ahojky, přidávám svoji zkušenost z nové plzeňské porodnice. Rodila jsem tam koncem března a protože mi porod vyvolávali, byla jsem hospitalizovány už pár dní předem. Takže jsem si prošla jak oddělení rizikové, tak šestinedělí. Musím říct, že nával tam sice je, ale personálu je tam až dost a tak se u mě vystřídalo kvanta doktorů a sestřiček a byla jsem velmi mile překvapená, že jsem nenarazila za celou dobu na nikoho, kdo by byl nepříjemný nebo neochotný. Doktoři jsou tam samí mladí a měla jsem s nimi jen ty nejlepší zkušenosti. Porod proběhl i díky příjemnému prostředí, soukromí, přítomnosti manžela a dvou skvělých porodních asistentek nad mé očekávání celkem v pohodě. O nástřihu jsem ani nevěděla a zašít mě přišel sympatický doktor, takže ani pověstné hororové šití na závěr porodu se nějak nekonalo, jen to bylo trošku nepříjemný, ale po samotném porodu mi to přišlo jako nic.
Na šestinedělí se u nás střídaly sestry jak na bežícím pásu a nebyl problém požádat o pomoc jak dětskou sestru s miminkem tak ženskou s jiným problémem. Z různých vyprávění jsem byla připravená na nejhorší, ale nakonec to tak hrozné vůbec nebylo. Takže já můžu FN Lochotín jen pochválit a kontatovat klobouk dolů před všemi porodními asistentkami, které zvládají s úsměvem jeden porod za druhým.

• Citovat
  • Upravit
867
11.12.08 13:43

:o)

Rodila jsem tam v březnu 2008 a nemohu říct ani pumpička. Sestřičky usměvavé. Rádi pomohou :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
11.12.08 20:17

Tak já tam byla v květnu 2008.A asi nemám štěstí na sestřičky,a hrůza… :twisted: .Zlatý slovany…Je sice fakt,že je to tam krásný ale přístup některých sestřiček „dětských“ byl šílený..I manžel se tam rozčílil.Samozřejmě neříkám,že všechny.No prostě jsem tam celý pobit probrečela a to jsem byla rodit po 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
12.12.08 13:24

akinorev

to je mi lito… Ja jsem mela uzasnej jak porod, tak pobyt na sestinedeli. Jedine minus vidim v tom, ze mi nerekli nic o novorezenecke zloutence a to ze mi maleho ani nenosili na krmeni, jen mi rekli, ze se na nej mohu jit podivat… To byla asi jedina chvile, kdy jsem tam byla rozlobena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.4.09 22:10

Tak já rodila nedávno a můj dojem je vesměs skvělý. Na samotný porod jsem měla jak úžasnou doktorku, tak sestřičku. Musím vytknout pouze to, že mě nechali dost dlouho se trápit, protože jsem se neotvírala a po třinácti hodinách najednou všechno honem, protože se malému uvnitř přestávalo líbit… Personál na šestinedělí skvělej, akorát laktační poradkyně mě uváděly do rozpaků. Co osoba, to jinej názor na kojení, takže co mi jedna poradila, to druhá řekla, že je špatně… A ač se nyní razí baby friendly, tak můj názor je, že podporovat pouze kojení i za cenu, že dítě evidentně řve hlady (můj případ), není to pravé ořechové.
Jediné co opravdu kritizuju, je jídlo.. Nejsem nijak vybíravá, ale v instituci, kde je kojení nadevše, dávat k obědu nadýmavá jídla, je mazec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
3.6.09 12:53

:) ahoj já jsem rodila na Lochotíně 20/5/09 moje zkušenosti jsou vcelku dobré, všude je něco, rozhodně když srovnám můj první porod, který byl před 12 lety a td tak Lochotín vyhrává na celé čáře, je to taky hodně o lidech záleží, jak má člověk štěstí na lidi,tak ti držím palce ať ti to dobře dopadne R

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.9.09 21:13

porodnice FN-Lochotín

Take se pridavam k pozitivnimu hodnoceni FN-porodnice na Lochotine…rodila jsem tam v lednu 2009 a nemuzu si stezovat ani na Dr a ani na sestricky jak detske,tak zenske…rodila jsem tam cisarem a vsechny oddeleni(rizikove,porodni,poporodni,sestinedeli)jsou super.Rodila jsem po druhe a pred 5lety jsem rodila ve vojenske porodnici,takze jsem to srovnala a muzu rict,FN na Lochotine je neco na zpusob te vojenske,ale jedine co na Lochotine muzu vytknout,jsou ty pokoje s tremi luzkami,konkretne s tim prostrednim luzkem,jelikoz jsem tam zrovna na nem lezela a byla jsem po cisari,nejsou tam totiz zadna pipatka ani ty telefony,ktere spojuji se sestrickami,takze jsem po kazde musela pozadat pani na luzku u zdi aby me volala sestricku,kdyz byla potreba. :evil:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková