Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jéé tak to nemám, našla jsem si ho tenkrát na netu, koukni sem http://www.fnplzen.cz/…/gpk_tel.pdf a na příjmu jsou pořád, tak tam klidně zkus zavolat ještě teď nebo zítra ráno ![]()
Ahoj holky
TP mám v březnu. Od začátku těhot jsme rozhodnutí, že budu rodit na Lochotíně. Bylo mi jedno, jestli tam jsou nepříjemní lidé, důležité je, že tam mají super vybavení a kdyby náhodou něco - nikam nás jinam nepřevezou. Ale 2× jsem byla na ambulanci kvůli problémům - krvácení (asi 2 kapky, ale měli jsme strach
a podruhé minulý týden - bolesti. Vyšetřil mě dr. Smažinka. Můžu říct, že s horším doktorem jsem se v životě nesetkala! To, že na „příjmu“ sedí extranepříjemná stará kačena, to by jsem překousla. Ale ten doktor!! Našla jsem si i recenze na netu a má snad nejhorší hodnocení ( -7%) - proti mému gynekologovi, který je skvělý a má 100%. Chtěla jsem se zeptat, jestli s ním máte také zkušenost a jestli jsou tam doktoři na ambulanci a zvlášť porodníci, nebo se to střídá. Potkat ho u porodu bych vážně nechtěla ani ve snu
všem přeji krásné a bezproblémové tehulkování ![]()
EvičkaNov píše:
Ahoj holkyTP mám v březnu. Od začátku těhot jsme rozhodnutí, že budu rodit na Lochotíně. Bylo mi jedno, jestli tam jsou nepříjemní lidé, důležité je, že tam mají super vybavení a kdyby náhodou něco - nikam nás jinam nepřevezou. Ale 2× jsem byla na ambulanci kvůli problémům - krvácení (asi 2 kapky, ale měli jsme strach
a podruhé minulý týden - bolesti. Vyšetřil mě dr. Smažinka. Můžu říct, že s horším doktorem jsem se v životě nesetkala! To, že na „příjmu“ sedí extranepříjemná stará kačena, to by jsem překousla. Ale ten doktor!! Našla jsem si i recenze na netu a má snad nejhorší hodnocení ( -7%) - proti mému gynekologovi, který je skvělý a má 100%. Chtěla jsem se zeptat, jestli s ním máte také zkušenost a jestli jsou tam doktoři na ambulanci a zvlášť porodníci, nebo se to střídá. Potkat ho u porodu bych vážně nechtěla ani ve snu
všem přeji krásné a bezproblémové tehulkování
Evi,
bohužel ho můžeš potkat i u porodu. ![]()
Děkuju za odpověď Peggy, achjo
Snad budeme mít štěstí na kohokoliv jiného… ![]()
EvičkaNov píše:
Děkuju za odpověď Peggy, achjoSnad budeme mít štěstí na kohokoliv jiného…
Neboj se ničeho, je tam takovej šrumec, že doktoři většinou chodí až na to finále. Budu ti držet palce… ![]()
Já měla Dr. Korečka (nebo tak nějak) a byl v poho, byl tam až na konec, já se snažila a on na mě koukal a žvejkal zuřivě žvejkačku, přišlo mi to strašně vtipný
. Jinak na ambulanci byli všichni doktoři nepříjemní, přijeli jsme ve 3 ráno, že rodim a dostala jsem pomalu vynadáno, že si vymýšlím a poslali mě domů, v 9 ráno se na mě přítel už nemohl koukat a odvezl mě tam zas a dozvěděla jsem se, že mám půlku za sebou … a pak že nepoznám, že rodím
.
Micelinka no právě, mě na tý ambulanci přijdou strašní! A nakonec porod jste zvládli v pořádku? (o Korečkovi jsem slyšela, že je dobrej
)
Kamarádka tam přijela na tu „recepci“ a měla kontrakce po 5ti minutách a ta „recepční“-nebo kdo to je ta ..... , tak ta jí řekla, že takhle ale nevypadá ženská, co má po 5ti min kontrakce,tak ať si sedne! A když jí pozorovala a poznala, že nekecá, tak jí tam teda poslala, ani se neomluvila a kamarádka za 3 hodiny porodila…Ale zase zařízení prý luxus, super. Takže přežít recepci a popř. ambulanci a pak v porodnici už půjde všechno ![]()
Porod jsem přežila
, malá nešla ven, chtěla jsem nástřih, bylo mi jedno jak velký, Korečko to nedovolil, takže nakonec bez něj, a když byla venku, tak jsem byla ráda, že nestřihali
. Mně na recepci nevěřili ani to dopoledne, a když doktor řekl, že jsem na 5 cm, tak uvěřili
, mně vlastně bylo dobře až do té doby než mi píchli vodu, to jsem myslela, že pojdu
, ale dneska si tu bolest ani nepamatuju, vlastně si nepamatuju ani poslední hodinu porodu ![]()
Jinak zažízení super, ty porodní pokoje jsou úžasný, my jsme teda měli špatný ozvi, tak jsem celou dobu musela ležet a vlastně to tak bolelo, že bych jinou polohu nedala
. PA i doktor byly strašně příjemní, já byla nepříjemná, pak jsem se i omlouvala, normálně jsem kliďas, při porodu jsem se nepoznávala
, nechtěla jsem křičet, ale to se fakt nedalo ![]()
Jéé to je dobře, že jste nakonec porod zvládli a i bez nástřihu!
Já doufám, že ho taky nebudu muset mít
Na porod se těším (jsem asi divná
), nechci křičet ani být třeba sprostá, ale to takhle dopředu nevim
Známá (je věřící!) nemluví vůbec sprostě a její manžel říkal, že jí u porodu nepoznával, co řvala za slova
Prý jsou tam na to zvyklí
Akorát nadstandarty jsou hodně o štěstí, prý jsou zabraný ![]()
Já se na porod taky těšila
. Já jsem křičet nechtěla, jen to prostě nešlo mlčet
, sprostá jsem nebyla, jen jsem se ke konci s Dr. i PA prala
, tak strašně to bolelo, že jsem se rozhodla, že rodit nebudu
- bylo to ve chvíli, když už koukala hlavička. Vytrhala jsem si i nějaký ty věci, co jsem měla v rukou, prostě se ve mně něco stalo a já byla šílená
… proto jsem se pak omlouvala. Když byla malá venku, tak mě chválili, jak jsem byla šikovná, no, asi tam měli horší
… nadstandard jsem chtěla, za 3 dny, co jsem tam byla se neuvolnil, byly jsme na pokoji 3, chtěly ho všechny a všechny jsme měly smůlu … hned na porodním pokoji řekni, že ho chceš.
Tak já sama za sebe Korečka nemusím, ale to bude tím, že on dělá ta ,,patologická,, těhotenství a já jsem pod něho spadla s dvojčaty automaticky, i když jsem byla v pohodě. Lehce jsme si vyměnili názory a potom už jsem ho nepotkala. ![]()
Nadstandart bych si pořešila už klidně týden před porodem. Já jsem měla celkem štěstí, zařídila mi ho nějaká moooc hodná lékařka. Nechtěla jsem být s dvojčaty na normálním pokoji.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.