Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Petra8a píše:
Ono vždycky záleží, na koho člověk zrovna narazí. To je všude. Všude je spousta bezva lidí a pak pár pitomců.
kristy84 píše:
Přesně takKamarádka tam rodila a byla se vším moc spokojená,hlavně se sestřičkami porodní asistentkou atd.Já mám termín za dva měsíce a určitě tam budu rodit
![]()
esoteric píše:
Tak to se tam možná potkámeJá mám termín 4. ledna a Ty? Už jsi se tam byla podívat? Já jdu na ten zkrácenej kurz mezi svátky, tak doufám, že si malej počká do termínu
kristy84 píše:
Přesně takKamarádka tam rodila a byla se vším moc spokojená,hlavně se sestřičkami porodní asistentkou atd.Já mám termín za dva měsíce a určitě tam budu rodit
Ahojky,
musím s Tebou maximálně souhlasit. Byla jsem minulý rok na Lochotíně s mimoděložním těhotenstvím, začala jsem krvácet, udělali mi revizi s tím, že jsem potratila,večer jsem zjistila, že mám něco uvnitř, sestra říkala, že je to nemožný, ale ejhle..zapomněli tam tampón z operace!! Druhý den šílené bolesti, od rána mi udělali akorát testy na slepé střevo a řekli, že jsem v pořádku a že mám spát..V 5 odpoledne už jsem myslela, že umřu a po čtyřech jsem došla do sesterny..tam už se opravdu lekly a odvezli mě na UTZ, zděsili se a že musim okamžitě na sál..vystřídalo se na mě za ty 3 dny asi 7 doktorů, levá ruka neví, co dělá pravá..stehy mi vyndali po 2 dnech, což se mi ty jizvičky samozřejmě rozlezly. Nejvitpnější na tom je, že jsem měla tu nejvyšší protekci i když nechtěnou, ale byl víkend a ti nejlepší asi byli na chatě..Přístup sestřiček katastrofa, každopádně nechci někoho děsit,
ale mě už tam nikdy nikdo neuvidí..Jsem v 8.týdnu a byla jsem u Mulačů o víkendu kvůli krvácení. Přístup tak krásně lidský, ochotný..takže pokud to klapne, porodím tam..nejde mi totiž o supermoderní pokoj, ale o lidské a příjemné zacházení.. ![]()
Ahoj holky.Mě se stalo před rokem neco podobného jako Ivě.Jela jsem na ¨Lochotín v 6tt,zacala jsem krvácet a presto ze Stod je blíz tak jsem chtela mit lepsi doktory tak jsem jela na Lochotin,ale nevedela jsem co me ceka
Na ambulanci me pani doktorka prohlidla a rekla ze miminka tam jsou,ale ze pro jistotu me tam nechaji 2-3 dny ze mi daji kapacku na zastaveni krvaceni.Nemam rada nemocnice ale souhlasila jsem 4 roky jsme se snazily.Prisla jsem na oddeleji vzali mi krev poslali me na pokoj a bylo.Ja zacala mit velke bolesti a krvaceni bylo silnejsi a silnejsi.Prisla sestra a myslim ze to byla vrchni neprijemna baba,tak ji rikam ze me hrozne boli bricho a krece mi jdou do stehen a krvaceni je silnejsi,tak mi rekla at jdu na zachod,ale ja se na nohou nemohla ani udrzet,vstala jsem a postel spinava a jak jsem sla tak cesticka krve zamnou,sedla jsem si na zachod a ona tam stala u me- najednou zblunknuti
rekla at si vemu 4 vlozky najednou a jdu si lehnout nic vic.To bylo 7 hodin po prijmu.Neskutecna bolest se stupnovala tak jsem si zavolala sestru,rekla mi at nevyvadim a zepojedu na us,tak me bratricek odvezl asi jedinej prijemnej clovek.Lezela jsem na koze a doktor se ve me hrabal a ja se zeptala.JSOU TAM?A on ted delam az dodelam tak vam k tomu reknu svy.Kdyz jsem mela uz spinavi i zada a on zkoncil tak se me zeptal TAM MAJI BYT DVE?A Ja ze ano a on no tak je tam jen jedno a nic jinyho.Bratricek me odvezl zpatky na pokoj a pomohl mi do sprchy a trochu me uklidnoval,ale moc mu to neslo.Prisla sestra pichla mi kapacku a holky ja do 15 min ani nespinila.Rano jsem okamzite podepsala revers a jela ke svymu doktoru a ten mi rekl,ze tim tlakem je i to druhe roztrhane a ze musim na revizi.Na tu jsem sla ale do Stodu.Je pravda ze wc a sprchy jsou spolecny a pokoje nejsou pekny,ale je tam tv a hlavne skvelej personal.Na Lochotin bych uz nikdy v zivote nejela.
![]()
Bohužel tak to tam chodí, mají toho tolik, že na nějaký osobní přístup prostě není čas, doktoři jsou podráždění stejně jako všechen ostatní personál..když mě odvezli na ten poslední UTZ před druhou operací a řekli mi, že vejcovod už má 2,5cm a rupnul a že krvácím a že mi ho musí vzít, začala jsem brečet..na druhém mám totiž srůsty..paní doktorka cca 30let na mě podrážděně pokřikla ať neřvu, že mi musí zachránit život..po operaci me probudili s tím, že musím na wc,(2 operace za 24hodin) bylo mi tak zle, že jsem se nemohla ani postavit, podepřela mě, posadila na wc, začínala jsem omdlévat a sesunula se, tím se mi uvolnil dren a všecha krev byla v koupelně pode mnou. Ráno mi řekli, že sama nesmím vstát ani na chvilku, pak přišla za 20min další ženská a seřvala mě, proč si nevyvětram..okno bylo tak 3m od postele (placenej NADSTANDART), oběd to samý..to si pro něj nemůžete dojít?? No dneska jsem v plný síle a kdybych je potkala, nebylo by to pro ně příjemný setkání.. ![]()
Tím nechci ale těhulky děsit, třeba na porodním jsou milejší.. ![]()
Vaše příběhy mě mrzí, já naopak musím říct, že ač jsem prošla všemi odděleními (rizikové, JIP, šestinedělí, dětský JIP), tak jsem se naopak setkala s přístupem velmi osobním jak od Dr., sester (např. na tajno v noci chození na šestinedělí z neonatologického JIPu odstříkávat, protože tam měli lepší odsávačky), tak laktační poradkyně.
Opravdu asi záleží na jaký personál narazíš.
Já na Lochotíně rodila před 19 měsíci a můžu jen chválit, jak personál při porodu tak i na oddělení.
Ivana3 píše:
Bohužel tak to tam chodí, mají toho tolik, že na nějaký osobní přístup prostě není čas, doktoři jsou podráždění stejně jako všechen ostatní personál..když mě odvezli na ten poslední UTZ před druhou operací a řekli mi, že vejcovod už má 2,5cm a rupnul a že krvácím a že mi ho musí vzít, začala jsem brečet..na druhém mám totiž srůsty..paní doktorka cca 30let na mě podrážděně pokřikla ať neřvu, že mi musí zachránit život..po operaci me probudili s tím, že musím na wc,(2 operace za 24hodin) bylo mi tak zle, že jsem se nemohla ani postavit, podepřela mě, posadila na wc, začínala jsem omdlévat a sesunula se, tím se mi uvolnil dren a všecha krev byla v koupelně pode mnou. Ráno mi řekli, že sama nesmím vstát ani na chvilku, pak přišla za 20min další ženská a seřvala mě, proč si nevyvětram..okno bylo tak 3m od postele (placenej NADSTANDART), oběd to samý..to si pro něj nemůžete dojít?? No dneska jsem v plný síle a kdybych je potkala, nebylo by to pro ně příjemný setkání..
Já mám zase spadeno na jednu dětskou sestru. Vždycky když jí potkám mám taky chuť jí zabít!! ![]()
peggy.sl píše:Ivana3 píše:Já mám zase spadeno na jednu dětskou sestru. Vždycky když jí potkám mám taky chuť jí zabít!!
Bohužel tak to tam chodí, mají toho tolik, že na nějaký osobní přístup prostě není čas, doktoři jsou podráždění stejně jako všechen ostatní personál..když mě odvezli na ten poslední UTZ před druhou operací a řekli mi, že vejcovod už má 2,5cm a rupnul a že krvácím a že mi ho musí vzít, začala jsem brečet..na druhém mám totiž srůsty..paní doktorka cca 30let na mě podrážděně pokřikla ať neřvu, že mi musí zachránit život..po operaci me probudili s tím, že musím na wc,(2 operace za 24hodin) bylo mi tak zle, že jsem se nemohla ani postavit, podepřela mě, posadila na wc, začínala jsem omdlévat a sesunula se, tím se mi uvolnil dren a všecha krev byla v koupelně pode mnou. Ráno mi řekli, že sama nesmím vstát ani na chvilku, pak přišla za 20min další ženská a seřvala mě, proč si nevyvětram..okno bylo tak 3m od postele (placenej NADSTANDART), oběd to samý..to si pro něj nemůžete dojít?? No dneska jsem v plný síle a kdybych je potkala, nebylo by to pro ně příjemný setkání..
Je pravda, že na šestinedělí byla jedna mega megera gyn. sestra, ale já od ní naštěstí nic nepotřebovala vyjma jedné dávky algifenu, tak mi to až tak nevadilo ![]()
Stejně nechápu, jak jim svědomí vůbec dovolí být tak arogantní v době, kdy potřebujeme nejvíc podpořit a navíc s náma jednají jako se škodnou.. měli by se na to vys…
když už to nezvládaj..
Dělám obchody kde se točí miliony a kdybych se jen blbě usmála, tak si to koupí jinde..já si prostě v práci nemůžu dovolit být arogantní..
Ovšem můj gynekolog je naprostý sluníčko
ještě, že existuje!
Ivus souhlasim s tebou.Co me nejvic vytaci ze jsou jeste tak drzi a porad chteji pridat penize a nevim za co.Spousta lidi dela ve fabrice take nocni a jeste je tam buzerujou a daleko narocnejsi praci a maji 8-9tisic tak co oni chteji?Nedokazou na cloveka ani vlidne promluvit.A ty si musis zaplatit jak leky tak i pobyt.
souhlasím s holkama, rodila jsem ve FN a příště vyhlednám menší porodnici s lepším přístupem, musím konstatovat, že co se týká porodu tak super přístup, bohužel oddělení šestinedělí - přišla jsem si jak pořadové číslo, bez lidského přístupu a honem honem. Jeden příklad za vše - druhý den po porodu mi bylo špatně, bolest v krku, vedro, atd. Ráno jsem požádala sestru, která přišla, zda by mi nemohli něco dát, že mi není dobře a bolí mě v krku, reakce dojděte si pro čaj, obklad na krk a jinak ať vám něco přinesou z domova, my tu nic nemáme…jako kde to jsme???? Do odpoledne jsem měla horečky 39 a vejš a okamžitě antibiotika v kapačkách + transfuze cca 900 ml krve..
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.