Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj,
rodila jsem v Olomouci letos 1.3. a nemám si na co stěžovat. Přijeli jsme před druhou ráno a všichni byli moc ochotní a příjemní. Na porodních sálech i na novorozeneckém. Nebyl problém se na něco zeptat, když jsem chtěla pomoc s kojením, sestřičky hned přišly. Je ale pravda, že jsem měla bezproblémovej porod ( malá sice měla omotanou šňůtu, ale na to přišli hned a vše bylo v pořádku, dokonce měla i Apgar 10,10,10)
jediný co mi vadilo, bylo jídlo. Nic moc dobrýho a večeře byly dost slabý
ono si moc nevybereš, všude je něco. Já jsem dlouho zvažovala i Šternberk
přeju hodně štěstí a ať ti všechno dopře dopadne
Ahoj,
já chtěla původně rodit taky v Olomouci, nakonec jsem jela do Prostějova. Byla jsem v obou porodnicích na prohlídce a Prostějov na mne působil mnohem líp.
Doporučuju se zajet podívat a porovnat ![]()
Ale vlastně Ti neodpovídám na Tvou odpověď, zkušenost s Olomoucí nemám, nemůžu porovnat.
Emajko děkuji ![]()
Takže přístup porodní asistentky i sestřiček na oddělení byl v pohodě?
Prosím Tě, dají mi tam košilli „andělíčka“ nebo musím mít svou (andělíček mi přijde takovej pohodovější)?
A co se týče toho jídla, co konkrétně máš na mysli? Nechutnalo Ti, nebo ho bylo málo? A ještě jedna otázečka, co se týče návštěv, dodržují se návštěvní hodiny, nebo se dá i domluvit na jinou hodinu?
Handah taky díky, o PV jsem slyšela samou chválu, i o Šternberku, ale rozhodli jsme se pro Olomouc. Sice jsem slyšela, že je velkej rozdíl v porodních boxech, ale i tak beru tu Olomouc:-)
Eva
tak já mám s olomouckou porodnicí celkem čerstvý zážitek
a musím říct, že bezva…na porodním sále moc příjemní a ochotní…na novorozeneckým taky…
takže spokojenost ![]()
ahoj,
já mám z olomouckou FN už dva zážitky, první CS v roce 2004, což byl děs běs, hlavně na šestinedělí, tehdejší dětské sestry byly opravdu poklady
a druhý v roce 2006, tentokrát jsem rodila klasicky a byla jsem maximálně spokojená, PA byly hrozně milé, vstřícné, chodily tiše, vše nám vysvětlily. Celkově mi celý porod přišel takový intimní, v klidu, nikdo mě do ničeho nenutil…nechala jsem si píchnout epidurál a většinu první doby porodní jsem byla bez bolestí a pospávala (rodila jsem v noci). Na šestinedělí jsem za ty 3 dny pobytu nepotkala ani jednu z těch protivných sestřiček z roku 2004, tentokrát byly všechny příjemné, nabízely pomoc s čímkoliv. Měla jsem nadstandartní pokoj (bohužel se nedá dopředu rezervovat, musíš se zeptat hned při příchodu na porodní sál a PA zjistí, jestli bude k mání), vyhovovalo mi být sama a hlavně mít jen pro sebe wc a koupelnu (jinak jsou společné pro 2 pokoje, takže při plném stavu 4 maminky), jedinou nevýhodou je, že je úplně v rohu budovy a je dost studený.
ad strava: no mě taky nepřipadne, že by jídlo bylo podle zá:,–( pro kojící matky (ve všech polívkách hrášek, květák, pomazánky s cibulí, česnekem, jogurt s ananasem a kokosem), zvláště večeře - studené - jsou dost chudé, takže mě třeba i jídlo nosil manžel (sýr a šunku, chleba je tam k dispozici celý den).
Na porodním sále ti andělíčka dají, dají i košili na šestinedělí, ale můžeš mít vlastní. Pokud budeš na konci těhu chodit na KTG k nim, mají tam papíry se seznamem co do porodnice.
ad návštěvní hodiny: no nějak přesně to tam nehrotí, pustí v podstatě během celého dne, na nadstandartu je jim to pak úplně jedno, tam může návštěva do pokoje a je fuk, jak dlouho tam je, za mnou přišla kamoška i v 8 večer.
ad výběr porodnic v okolí: pro mě byla priorita zdraví miminka, takže rozhodlo to, že olomouc má velmi kvalitní neonatologickou JIP.
Pavča ti na vše odpověděla
je to přesně jak píše, nadýmavý jídlo a večeře slabý
taky jsem si nechala nosit jídlo měla jsem furt hlad
Holky moc děkuji:-)
Jídlo se dá donést, hlavně že ten personál se tam zlepšil ![]()
Pavčo, ohledně výběru porodnice jsem s tebou za jedno.
Tak snad ten porod nebude tak hrozný:-)
Ještě jednou díky a mějte se hezky ![]()
Eva
Máte ještě nějaké čerstvé zážitky z Ol porodnice? mě to čeká co nevidět…
Já teda rodila ve Šternberku, ale moje kamošky v OL, teda ani jedna nebyla extra nadšená, ale přežily to ve zdravy. Já tě teda nechci strašit, ale obě říkaly, že už nikdy více (obě císař). Ale taky znám holky co si to pochvalovaly.
Já pokud teda můžu říct sama za sebe - byla sem tam jednou na vyšetření - dokud všichni věděly, že primářka je v rodinné přízni, tak by se přetrhly, ale pak už ani prd… nepříjemní, neochotní…
Ahoj.Já jsem z Olomouce a zvažovala,kde budu rodit.O olomoucké porodnici jsem moc chvály od kamarádek neslyšela(přístup,prostředí,informace o miminku..),tak jsem se rozhodla pro prohlídku porodnice,ať alespoň vím,do čeho jdu.Na internetových stránkách sice píší,že pordnice prošla modernizací a renovací,ale na mne celé prostředí působilo depresivně.Ohromné chodby,porodní sály malinké kamrlíky,ktré navíc nemají svoje vlastní wc ani sprchu a už vůbec ne nějakou porodní vanu nebo místo pro žíněnku.Prostředí je celé neútulné a prostě nemocniční.Já sama jsem si nedokázala představit,že po klistýru budu muset pochodovat přez chodbu na porodní sál a do společných sprch se prý může jen,když tam zrovna nějaké jiné rodičce nedělají nálev.Také porodní lůžko je jakási postel u stěny(tatínek stojí u porodu skoro ve dveřích) a nemá ani opěrky na nohy,prostě jak běžná polohovací nemocniční postel.Také oddělení šestinedělí.Návštěvy mohou jen na chodbu,takže když chce návštěva vidět novorozené miminko,musíš ho vzít s sebou na průvan.Pak jsem se jela podívat do Prostějova.Je to sto a jedna! Už příjem na mne působil super.Na skle barvičkama namalovaní čápi a dětské obrázky.Porodní sály prostorné,světlé,opravdu moderní.Každý má své WC,sprchu a jeden porodní vanu.Porodní lůžko je velmi moderní,polohovatelné.Už přístup porodní asistentky,která nás prováděla,byl velmi milý.U mne bylo rozhodnuto. Takže jsem rodila v Prostějově,mám jen příjemné vzpomínky a to jak na skvělý personál,tak na prostředí.V dubnu čekám druhého chlapečka a opět bych ráda rodila tam.Tak doufám,že nenastanou nějaké komplikace a dojedeme tam.Opravdu stojí za to se tam jet podívat a obě porodnice si porovnat.
Já jsem rodila v Olomouci 1×, v roce 2006. A už bych tam nikdy nechtěla. Můj názor je takový, že pokud je porod v pohodě a nemáte komplikace, tak je celkem jedno, kde porodíte. Já ovšem komplikace měla, porod trval 32 hod., skončil Vaxem a kleštěmi. Přístup porodních asistentek nic moc, na samotný porod jsem pak měla MUDr. Mullera a Dr. Kotršovou. Dr. Muller dobrý, ten moc nemluvil, ale něco dělal. Ještě že tak, zato Kotršová, to bylo k neuvěření. Řvala bezdůvodně na porodní asistentky, hádala se, manžel ji 2× prosil, at toho nechá, tak řvala i na něj. Po porodu odnesli okamžitě naše přidušené dítě do inkubátoru a Kotršová nám 2× doporučila, abychom si příště udělali menší dítě, že jsem mamuška uzounká. Pak mě měla šít, ovšem nechtěla mě šít s porodní asistentkou. Vyžadovala doktora. Než Dr. přišel, manžel už z jejich chování a přístupu šílel. Já byla pod dolsinem a štastná, že už to mám „za sebou“. Přišel nějaký Dr., řekl, že by nemohl být ženská, že by nemohl rodit. Pak držel háky a bavili se o fotbale. Kotršová mě zašila tak, jako byste si zapnuly svetr o 1dírku mimo. Po týdnu se mi na 1.straně udělala 2cm díra, na straně 2. mám dodnes kus kůže mimo. Poté,co mě takto Kotršová zašila, tak si uvědomila, že ve mě zašila tampon. Tak začala šílet a lovit ve mě tampon pinzetou. Nešlo to, tak rukou. Manžel byl na vývrat. Nedivím se mu. Já to naštěstí vnímala jakoby zdálky. Po týdnu mě s tou dírou měli v porodnici znovu a doktor a sestra jenom zírali na to, co to mám. Celé 6nedělí jsem si na zadek nesedla. Olomouc už opravdu nikdy. Na 2.stranu musím říct, že jsem zažila 1 směnu s panem doktorem Kiliánem a ten byl super. Proti němu nemohu říct nic špatného i porodní asistentky, vím, že jedna byla Pavla, tak byly super. Ostatní bohužel bída.
Ahoj! Já jsem rodila v Prostějově. Teď je v Olomouci moje švagrová, byly jsme u ní na návštěvě a musím říct, že se mi tam vůbec nelíbilo to prostředí. Všechno staré, jen sesterna se blýskala novotou. Pokojíčky malinkaté, maminky měli postele od sebe sotva půl metru. Ale jak říkám, nerodila jsem tam. Přeji hodně štěstí při rozhodování! ![]()
Ahoj ja jsem byla se Sternberku ted za kamaradkou, ktera tam privedla na svet holcicku. Byla naprosto spokojena a to mela tezky porod, ktery skoncil cisarem. Pristup personalu super, strava upravena pro kojici matky(zadne nadymave jidlo)
Vsechno super ukazali, vysvetlili.
AHOJ,TAKY SE ROZHODUJI MEZI PŘEROVEM,ŠTERNBERKEM A OLOMOUCÍ,V OLOMOUCI JSEM RODILA V ROCE 2000 A NIC MOC,JINAK BYCH NEVYBÍRALA JINDE,NAKONEC PO 10DNECH ODTEKLÉ VODY A 2 DNECH VYVOLÁVÁNÍ PORODU K NIČEMU CÍSAŘ.JÍDLO NEŘEŠÍM TO PŘEŽIJU,JEN CHCI PODRUHÉ RODIT NORMÁLNĚ A MALÉHO CHCI VIDĚT A PŘILOŽIT A NEODNÁŠET HO HNED NA MĚŘENÍ A VÁŽENÍ,COŽ SE MYSLÍM V OLOMOUCI POŘÁD DĚJE??jE TO TAK POŘÁD???VE ŠTEN.A PŘEROVĚ VÁM DÍTĚ NEODNÁŠÍ A NECHAJÍ VÁM HO NA POKOJI,TAK SE PTÁTM JESTLI SE V OLMIKU NĚCO NEZMĚNILO.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj, v prosinci očekáváme naše první miminko a jelikož máme porodnici skoro za barákem, jdeme do Olomouce. Chtěla jsem se zeptat na jakýkoliv názor na tuto porodnici. Jaké jsou sestřičky, co doktoři?
Byly jste spokojené? Co s sebou vzít pro miminko a co pro mne?
Předem moc díky, Eva