Porodnice Olomouc - názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
andrejka87
24.4.10 19:46
zdenulina píše:
Já jsem rodila v Olomouci 1×, v roce 2006. A už bych tam nikdy nechtěla. Můj názor je takový, že pokud je porod v pohodě a nemáte komplikace, tak je celkem jedno, kde porodíte. Já ovšem komplikace měla, porod trval 32 hod., skončil Vaxem a kleštěmi. Přístup porodních asistentek nic moc, na samotný porod jsem pak měla MUDr. Mullera a Dr. Kotršovou. Dr. Muller dobrý, ten moc nemluvil, ale něco dělal. Ještě že tak, zato Kotršová, to bylo k neuvěření. Řvala bezdůvodně na porodní asistentky, hádala se, manžel ji 2× prosil, at toho nechá, tak řvala i na něj. Po porodu odnesli okamžitě naše přidušené dítě do inkubátoru a Kotršová nám 2× doporučila, abychom si příště udělali menší dítě, že jsem mamuška uzounká. Pak mě měla šít, ovšem nechtěla mě šít s porodní asistentkou. Vyžadovala doktora. Než Dr. přišel, manžel už z jejich chování a přístupu šílel. Já byla pod dolsinem a štastná, že už to mám „za sebou“. Přišel nějaký Dr., řekl, že by nemohl být ženská, že by nemohl rodit. Pak držel háky a bavili se o fotbale. Kotršová mě zašila tak, jako byste si zapnuly svetr o 1dírku mimo. Po týdnu se mi na 1.straně udělala 2cm díra, na straně 2. mám dodnes kus kůže mimo. Poté,co mě takto Kotršová zašila, tak si uvědomila, že ve mě zašila tampon. Tak začala šílet a lovit ve mě tampon pinzetou. Nešlo to, tak rukou. Manžel byl na vývrat. Nedivím se mu. Já to naštěstí vnímala jakoby zdálky. Po týdnu mě s tou dírou měli v porodnici znovu a doktor a sestra jenom zírali na to, co to mám. Celé 6nedělí jsem si na zadek nesedla. Olomouc už opravdu nikdy. Na 2.stranu musím říct, že jsem zažila 1 směnu s panem doktorem Kiliánem a ten byl super. Proti němu nemohu říct nic špatného i porodní asistentky, vím, že jedna byla Pavla, tak byly super. Ostatní bohužel bída.

Normálně ty bys mohla psát fejetony,já vím že vcelku je to smutné ale prostě málokdy čtu o tomle takhle vtipně nasmála jsem se jako blázen :lol: :lol: ale souhlas- ten přístup je děsivý a manželovi se nedivím já bych se dala na útěk…o to hůř že jsem taky z olomouce a asi mě to tam čeká také :(

• Citovat
  • Upravit
6882
24.4.10 20:08

v Olomouci jsem rodila v roce 2007. S porodem a přístupem PA jsem byla max. spokojená, jen paní doktorka byla dost od rány, během šití mi neustále nadávala, že mám kejty a kdo se tam má s tím šitím dostávat:twisted:
Horší zkušenost mám ze sestřičkami s novor. oddělení, tedy zase ne se všemi. Bohužel na každé směně se našla nějaká „ochotná“. S kojením mi pořádně nikdo neporadil, každá mi říkala něco jiného a nakonec to dopadlo tak, že mi malá řvala ve dne v noci hlady a já byla neustále dotazována: proč tam málo jsem nakojila. Nakonec to dopadlo tak, že díky zvýšením hodnotám na streptokoka jsme skončili na kapačkách a malá byla dokrmována, protože šla váhově hodně dolů. Dostala i kapačku glukozy. Při odchodu z porodnice jsme byly zaučeny na flašku. I přes návštěvy mé PA se spec. na LP jsme se nerozkojily.
Na závěr opravdu chválím porodní asistenky :palec: škoda, že zbytek mého pobytu můj pohodový porod pokazil. Škoda, že se nenajdou finance na zvelebení pokojů a celkového prostředí porodnice. MOžná by to tam maminkám i více utíkalo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
16.5.10 17:41

Mě čeká porod v červenci a uvažuji o Prostějově. V Olomouci jsem rodila v roce 2007. Porod byl rychlý a bez komplikací. Měla jsem štěstí na doktora a i na asistentku a doslova nadšená jsem byla, že celou dobu mi byla k dispozici studentka. Byla moc milá a na jakékoliv otázky odpovídala a když nevěděla, šla se zeptat :-D . Jen mě štval ten příjem, klistýr probíhal v průchozí místnosti, kde byly i sprchy a pořád se tam někdo trousil, bylo mi to hodně nepříjemné. Navíc jsem toužila po tom, aby v té sprše byl se mnou i přítel, bo mi nebylo nejlíp a potřebovala jsem trošku pomoc. Když jsem se dostala na pokoj, kde probíhal samotný porod, ptala jsem se po přítelovi a sestra mi s klidem oznámila, že ho poslala do bistra na kafe, že má spoustu času :zed: …ho samotného to pak mrzelo, že se nechal odehnat a nebyl tam celou dobu… Porod byl rychlý. Miminko nám po krátké chvilce odnesli na přeměření, ale to už jim byl tatínek v patách a naši princeznu nepustil z oči :huban: Pak nás nechali 30min. v klidu jen s naši Mariánkou a ta se krásně přisála a papala jak profík :palec: Potom mi ji přišli vzít, že ji umyjí a pak mi ji přinesou na pokoj, zhruba za hodinku (bylo 18:00) Ve 20:00 miminko nikde a nikdo mi ani nedal žádnou informaci. Naštěstí sestřička na šestinedělí byla moc fajn a zjistila, kde to vázne. Přišla s informací, že se malá po koupeli špatně aklimatizovala a musí být na vyhřívaném lůžku :-( dosti mě naštvalo, že se neobtěžovali mě informovat. Neváhala jsem a hned jsem si za ní zašla, abych ji aspoň mohla držet za ručičku. Na pokoj mi ji dovezli ve 23:00 se slovy, že každé dvě hodiny budou chodit kontrolovat kojení a pomáhat s přebalováním. Co dvě hodiny teda fakt nechodili, což mi nevadilo, proto že mi šlo všechno krásně samotné a žádnou pomoc jsem nepotřebovala. Za to paní, co ležela na pokoji se mnou, měla potíže s kojením a chlapeček pořád plakal. Sestřičky z novorozeneckýho odd byly na ni docela nepříjemné a skoro s ničím ji nepomohly :evil: Nakonec jsem ji asi nejvíc pomohla já, když jsem ji předala rady, co jsem nastudovala za celé těhu. Já potřebovala pomoc až druhý den při koupání. Chtěla jsem, aby mi ukázali, jak správně holčičku koupat a následně ošetřit a sestřičky mě odpálkovali s tím, že předchozí den koupala moje sousedka a tak jsem se měla dívat :zed: Sousedka sice koupala, ale chlapečka a navíc já jsem v té době zrovna přebalovala a kojila svoje miminko. Koupel jsem tedy musela zvládnout sama a až už jsem malou oblékala, tak sestra přišla a ptala se, s čím chci poradit :zed: :zed: :zed: No když to shrnu, tak sestry na šestinedělí byli skvělé, ale sestry na novorozeneckém … NIC MOC !!! :roll: Pokoje opravdu maličké a ani postýlku s miminkem jsem si nemohla dát vedle postele, protože jim tam zavazela :mrgreen: Tak jsem ji musela mít u čela postele a já sama jsem ležela tzv. na štorc, abych na ni viděla :kytka: Společná koupelna, hnus. Přijde mi docela hodně 4 maminky na jednu sprchu a záchod. O nadstandardu jsem nevěděla :evil: Strava děsná a opravdu naprosto nevhodná pro kojící maminky. Celkový dojem: Porodnice je chladná a neosobní. Prostě pokud možno, odkroutit si povinné 3 dny a rychle domů!!! :pankac:
Dle toho, co tu čtu, je Prostějov asi mnohem příjemnější prostředí pro čerstvou maminku s miminkem. Jen si říkám, jest-li je tak dobře vybaven Prostějov jako Olomouc, pro případ, že nastanou nějaké komplikace?!?!? V tomhle směru si myslím, že v Olomouci budou přece jenom lépe připraveni a vybaveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hor.hor
21.5.10 08:54

moje zkušenost

Já jsem v Olomouci rodila v r.2005 a hrůza.Prostředí porodních sálů nebo pokojíčků byl hrozný a nejvíc mě štvalo,že sprchy a toalety byli na chodbě pro všechny maminky no hrůza.Můj porod probýhal velmi špatně.Syn byl velký a ke všemu mě odtekla plodová voda a já měla malé nebo skoro žádné bolesti a personál i doktor se o mě vůbec nezajímali,až manžel na ně vletěl,tak se uráčili přijít a píchli mi kapačku na vyvolání porodu,ale bohužel syn se narodil přidušený a i přesto,že vážil 4,10kg tak strávil dva dny v inkubátoru,protože byl modrý a celí studený.A názor na pokoje na šestinedělním,taky žádná sláva pokoje malé a místo aby byla postýlka pro miminko vedle maminky tak jsem ji měla u noh což bylo dost nepraktické a nepříjemné a aby toho nebylo málo tak jsem po porodu měla hodně nízký tlak a dost jsem zvracela a krvácela a za celou dobu se na mě nepřišel podíva žádný doktor jen sestra lítala a nadavala,že už neví jak mi pomoct.Po jednom dni pak ze mě na toaletě vypadla ještě kousek placenty a to jsem pak tolik nekrvácela a i ten tlak byl lepší a nikdo s lékařů se mi neomluvil a anin se nad tím nepozastavili.No a jelikož mi syna málem udusili,tak dnes má pět let je to krásný a šikovný kluk,ale bohužel má velmi vážnou logopedickou vadu,tak díky Olomoci tet běháme po různých vyšetřeních a každý den už tři roky se učíme mluvit a není to žádná legrace.Mám ještě staršího syna a dceru a ty jsem rodila v Brně-Bohunice a super na ní vzpomínám ráda bylo to tam super a dodnes mě mrzí,že jsem rodila v Olomoci a né v Brně :nevim:

• Citovat
  • Upravit
hor.hor
21.5.10 08:58
hor.hor píše:
Já jsem v Olomouci rodila v r.2005 a hrůza.Prostředí porodních sálů nebo pokojíčků byl hrozný a nejvíc mě štvalo,že sprchy a toalety byli na chodbě pro všechny maminky no hrůza.Můj porod probýhal velmi špatně.Syn byl velký a ke všemu mě odtekla plodová voda a já měla malé nebo skoro žádné bolesti a personál i doktor se o mě vůbec nezajímali,až manžel na ně vletěl,tak se uráčili přijít a píchli mi kapačku na vyvolání porodu,ale bohužel syn se narodil přidušený a i přesto,že vážil 4,10kg tak strávil dva dny v inkubátoru,protože byl modrý a celí studený.A názor na pokoje na šestinedělním,taky žádná sláva pokoje malé a místo aby byla postýlka pro miminko vedle maminky tak jsem ji měla u noh což bylo dost nepraktické a nepříjemné a aby toho nebylo málo tak jsem po porodu měla hodně nízký tlak a dost jsem zvracela a krvácela a za celou dobu se na mě nepřišel podíva žádný doktor jen sestra lítala a nadavala,že už neví jak mi pomoct.Po jednom dni pak ze mě na toaletě vypadla ještě kousek placenty a to jsem pak tolik nekrvácela a i ten tlak byl lepší a nikdo s lékařů se mi neomluvil a ani se nad tím nepozastavili.No a jelikož mi syna málem udusili,tak dnes má pět let je to krásný a šikovný kluk,ale bohužel má velmi vážnou logopedickou vadu,tak díky Olomoci tet běháme po různých vyšetřeních a každý den už tři roky se učíme mluvit a není to žádná legrace.Mám ještě staršího syna a dceru a ty jsem rodila v Brně-Bohunice a super na ní vzpomínám ráda bylo to tam super a dodnes mě mrzí,že jsem rodila v Olomoci a né v Brně :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
cmudlinta
31.5.11 13:07

ahoj vsem tady,vsem budoucim maminkam.Chtela bych vam vsem jen napsat,ze ja jsem rodila v olomouci v roce 1994 a ted za mesic se chystam znovu.kdyz ctu co ted resite tak bych vam prala rodit pred nekolika lety aby jste teprve poznali jake zmeny a k lepsimu vas nyni v porodnici cekaji.Pripada mi ze cim vic se snazi vyhovet maminkam tim vic je rozmazluji a porad se jim neco nelibi.Vzdyt jde hlavne o to, aby vam u porodu pomahal zkuseny personal a v pripade vaznych problemu pomohl,nemluve o mimi.Jestli budu mit na sobe andilka nebo ne,jestli pujdu na wc pres chodbu,jestli me nastrihnou…pokud to bude nutne at to udelaji vzdyt se to zahoji.A ze potkam na chodbe nejakou maminku no a,vzdyt jsme na tom obe stejne.Hlavni je mit zdrave mimco a zadne poporodni komplikace a to ostatni je uplne jedno. kvuli jidlu a obleceni a nadstandatrtu do porodnice nejedu to si pak muzu zaplatit ubytovani v hotelu na dovolene. tohle je porod ne dovolena.

• Citovat
  • Upravit
cmudlinta
31.5.11 13:17

jeste malickost,nesrovnavejte nemocnici s hotelem,vybaveni pokoju toalety apod.hlavni je cista postel,postylka,a personal ktery vi co dela.ja mela u dcery tenkrat uplne bolave bradavky a ztvrdla prsa a sastra me nutila kojit a odstrikavat,nenavidela jsem ji za to. pak ale jsem ji podekovala a dceru jsem diky ni kojila pul roku.oni vi co a proc to vse delaji.

• Citovat
  • Upravit
112
11.10.11 21:18
cmudlinta píše:
ahoj vsem tady,vsem budoucim maminkam.Chtela bych vam vsem jen napsat,ze ja jsem rodila v olomouci v roce 1994 a ted za mesic se chystam znovu.kdyz ctu co ted resite tak bych vam prala rodit pred nekolika lety aby jste teprve poznali jake zmeny a k lepsimu vas nyni v porodnici cekaji.Pripada mi ze cim vic se snazi vyhovet maminkam tim vic je rozmazluji a porad se jim neco nelibi.Vzdyt jde hlavne o to, aby vam u porodu pomahal zkuseny personal a v pripade vaznych problemu pomohl,nemluve o mimi.Jestli budu mit na sobe andilka nebo ne,jestli pujdu na wc pres chodbu,jestli me nastrihnou…pokud to bude nutne at to udelaji vzdyt se to zahoji.A ze potkam na chodbe nejakou maminku no a,vzdyt jsme na tom obe stejne.Hlavni je mit zdrave mimco a zadne poporodni komplikace a to ostatni je uplne jedno. kvuli jidlu a obleceni a nadstandatrtu do porodnice nejedu to si pak muzu zaplatit ubytovani v hotelu na dovolene. tohle je porod ne dovolena.

Také zajímavý názor, ale chtěla bych připomenout, že doba pokročila a i nároky se přirozeně zvyšují. Já osobně jsem si tenhle nezapomenutlný a neopakovatelný zážitek chtěla užít co nejlépe a určitě mi teta nebylo jedno, v jakém prostředí se to odehraje. Já mohu srovnávat porodnici v Olomouci s porodnicí v Prostějově a pokud bych měla znovu rodit, tak jednoznačně Pv!!! Samozřejmě, pokud těhotenství bude probíhat bez potíží a nebude nějaké riziko, že by mohly nastat komplikace při porodu, pak bych asi raději zvolila Ol, neboť mají lepší vybavení a specializaci na novorozeneckém. V tomhle jsou na špici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
skm
14.1.12 17:20

Pročítám názory na ol.porodnici… a nedá mi to. Především to, že nedávají matce po porodu dítě. Rodila jsem už v roce 2006 a normálně mi syna dali chvíli na tělo, pak ho odnesli (tatínek šel taky) a zatímco rodili placentu a šili, tatínek fotil a natáčel zvážení (děti se neměří, aby se jim po porodu nepřirozeně nenatahovaly nožičky. Tatínek pak měl dítě v náručí a hned poté, co bylo se mnou vše „uděláno“, mi mimi přiložili. PA moooc příjemné, doktorka Michnová také. Sestry na šestinedělí super, dětské sestry dle směny. Tak nejprotivnější tam teď není (ačkoliv kamarádce hodně pomohla s problémy s kojením). Všechno je o lidech. Ale co vím, jsou dětské sestry od té doby „obměněné“, takže i to je dost k lepšímu.
Chtěla jsem původně rodit jinde,ale upřednostnila jsem Olomouc kvůli kvalitní neonatologické péči. A v zásadě vše bylo v pohodě. Ano, jídlo nic moc…to mi přijde, že na tři dny je fuk. Prostředí asi taky žádný velký zázrak, ale je to stará budova a zázraky asi nejdou. Nehledě na to, že v době porodu a po něm mi to vážně bylo jedno. Za krátký čas budu rodit a přes drobné negativní zkušenosti bych jinam nešla. Navíc je to šest let a spousta věcí je jinak…

• Citovat
  • Upravit
JanaNavaro
25.4.12 14:10

Vše super...

Ahojky, tak mě taky nedá a musím napsat, že jsem byla velice spokojená. Rodila jsem 2.4.2012 a byla jsem uplně unešená jak se všichni vzorně starali, bylo to fakt super. Hlavně porodní asistenky jsou uplně báječné. Mé díky patří Martině Feitlerové, moc mi pomohla, už jen to jak s vámi komunikují. Jídlo se dalo přežít, když tam člověk neležídlouho. Na šestinedělí taky super. Rodila jsem zde i své první dítě v roce 2006 a taky si nemůžu stěžovat. A je fakt, že když se něco stane, tak stejně by mimi museli ze Šternberka převážet sem do OL, tak už jen kvůli tomu bych neváhala. Tak se mějte hezky. :)

• Citovat
  • Upravit
3374
20.5.12 17:47
Ahoj taky mám rodit v porodnici v Olomouci, jen nevím mám sebou do porodnice vzít miminku i nějaké oblečení? nebo jen to na cestu domů? a jak to tam je s pokoji? může zea mnou partner ikdyž nebudu na pokoji sama? nadstandart mě připadá zbytečný na tu chvilku co tam budeme… jak ty obyčejné pokoje vypadají? já viděla pouze nadstandart Dík Lenka
@JanaNavaro píše:
Ahojky, tak mě taky nedá a musím napsat, že jsem byla velice spokojená. Rodila jsem 2.4.2012 a byla jsem uplně unešená jak se všichni vzorně starali, bylo to fakt super. Hlavně porodní asistenky jsou uplně báječné. Mé díky patří Martině Feitlerové, moc mi pomohla, už jen to jak s vámi komunikují. Jídlo se dalo přežít, když tam člověk neležídlouho. Na šestinedělí taky super. Rodila jsem zde i své první dítě v roce 2006 a taky si nemůžu stěžovat. A je fakt, že když se něco stane, tak stejně by mimi museli ze Šternberka převážet sem do OL, tak už jen kvůli tomu bych neváhala. Tak se mějte hezky. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
skm
20.5.12 18:31

Lenulino, pokoje jsou dost obyčejné, sprcha a WC pro dva pokoje dohromady (ty nejsou opravdu nic moc). Ale je pravda, že to asi není to nejdůležitější. Partner na pokoj zpravidla nemůže, ale na chodbě může být jakoukoliv dobu. Samozřejmě při zdravotní Vaší indispozici ho nikdo nevyžene a v případě, že budete na pokoji sama, tak se to neřeší. Je to o slušnosti mezi sebou navzájem se spoluležící :) . Věci na miminko stačí až před odchodem domů, ale vezměte pleny, vlhčené ubrousky a mastičku na zadeček, případně Bepanthen (ikvůli mazání prsou). Přeji hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit
3374
20.5.12 19:12
děkuju za info… a ještě k tomu jak asi dlouho budu muset být v porodnici? když porodím třeba v pátek je možné, že když bude všechno ok tak by nás třeba v pondělí pustili? ** píše:
Lenulino, pokoje jsou dost obyčejné, sprcha a WC pro dva pokoje dohromady (ty nejsou opravdu nic moc). Ale je pravda, že to asi není to nejdůležitější. Partner na pokoj zpravidla nemůže, ale na chodbě může být jakoukoliv dobu. Samozřejmě při zdravotní Vaší indispozici ho nikdo nevyžene a v případě, že budete na pokoji sama, tak se to neřeší. Je to o slušnosti mezi sebou navzájem se spoluležící :) . Věci na miminko stačí až před odchodem domů, ale vezměte pleny, vlhčené ubrousky a mastičku na zadeček, případně Bepanthen (ikvůli mazání prsou). Přeji hodně štěstí!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
skm
20.5.12 19:22

Ano, pouští se přibližně 72 hod po porodu. Počítá se to jako 1.den=den porodu a 4.den se propouští. Ovšem záleží na spoustě faktorů. Miminko musí pít a musí se zastavit přirozený úbytek váhy, nesmí mít žloutenku ani jiné problémy. To se pobyt pak může o den i více protáhnout. Maminka musí být také v pořádku :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7797
20.5.12 20:21

Ahoj, nás pustili 4. den po císaři 8o . Po normálním porodu, když je vše ok pouštějí 3. den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková