Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Konuve píše:
Ahojky jake mate zkusenosti s porodnici v Prostejove? Jsem prvorodicka a svagrova me strasi ze je to tam hrozny a prej je lepsi Olomouc
Kamaradka tam rodila 2 roky zpet-a rikala ze super pristup,ochota a celkova spokojenost ![]()
Tak to je fajn. Svagrova je takova rozumbrada a mlela neco o laktacni poradkyni ze ji nic nevysvetlila a taky byla asi nastvana ze ji vzaly cisarem.
Rodila jsem tam 2×..zalezi jake mas ocekavani…ja byla spokojena, je to o lidech jako vsude, na koho narazis..ja bych to OL nesla, nelibi se mi tam prostredi a to ze nemuzou navstevy na pokoj.
Ja prave zadne ocekavani nemam. Ale aspon vim ze to tam bude vpoho. Jen jsem chtela rodit cisarem kvuli Epilepsii ale to neurolog z brna spackal (misto aby doporucil cisarak tak popsal normalni porod). A hlavne se me libi na Prostejove ohledne vyrizovani dokladu (je vse kousek od sebe).
Já rodila dvakrát v olomouci a byla jsem moc spokojená. Přestěhovali jsme se a třetí bude narozený v Prostějově. Mně by zajímalo, když tam mají jen tři porodní boxy, co když bude plno? Nenechají mně jako za komunistu rodit na chodbě žene
? Napadlo mně že jak to začne tak si zavolám zda mají volno, pokud ne zkusím dojet do olomouce. Jen se bojím abych to stihla. Jaká je pravděpodobnost plných porodních sálů? Nemáte s tím náhodou zkušenost? @smurfka
@Ivčis
ne..jednou jsem rodila po sedmé ranní a mám dojem že tam byla vedle jen jedna rodička a podruhé jsem rodila kolem půl druhé odpoledne a taky se na mě dostalo..nějak mě nenapadlo se pídit zrovna po tomhle - co když bude plno
![]()
( a to teda musím říct, že jsem rodila v měsící v tom roce, který byl nejplodnější - tudíž nejvíc porodů v měsíci za rok )…tohle opravdu nevím jak řeší, kdyby se stalo..
Ahojky holky
vidím, že jste rodily v Prostějově teď v poslední době 😊 Máte nějaký tipy, co si sebou do porodnice v Prostějově vzít a co je naopak zbytečné sebou tahat, protože vám to tam dají?
Našla jsem tu více diskuzí, ale staršího data a může teď být už všechno jinak
Děkuji za každou odpověď ![]()
@Teňule ja podle rozpisu mela az moc veci. Pro mimco moc nepotrebujes staci jen plenky, cumel, obleceni domu (vzorky kremu te daji a mimco koupaji samy), pro tebe staci poporodni vlozky, pyzamo (klido ti tam i pujci), hygienicke potreby (sampon, sprchac, atd), poporodni kalhotky, telefon + nabijecku, hodne piti (nebo ti tam daji caj), papuce, obleceni pro tebe z porodnice mas to v cem si prisla. Myslim ze je to vse. A jeste nez porodis, tak tvuj rodnej list, nebo od matriky (kdyz nejsi vdana aby melo mimco prijmeni otce) a nebo papir ze jses vdana. Tod vse. pokud si na neco vzpomenu tak písnu
@Konuve Děkuji moc za odpověď!😊 No při nejhorším, když mi bude něco chybět, tak mi to rodina doveze ![]()
@Teňule a jeste po me chtely ponozky pro malou ale byl prosinec
a jeste vlhcene ubrousky na prdelku. Kdy mas rodit? A je to prvni?
@Konuve Už jsem v té porodnici byla právě dvakrát na ozvách a prohlídce, ale seznam věcí mi zatím nikdo žádnej nedal.
A ano je to můj první porod a termín mám 6.9., ale je možný, že to bude dřív. ![]()
@Teňule nejsi z Tiština? Ja dostala rozpis v darkach k tehotenstvi na gynde ale najdes i na netu ruzne predlohy. Rikal ti nekdo jak zhruba probiha porod? Jak tlacit a jak to probiha? Ja jsem byla rada ze me to holky popsaly co mam ocekavat (pokud budes teda rodit normalne). Potom ty zacatky s miminem jsou zahul nez si zvyknes a jak cas bude rychle plynout tak to bude lepsi a lepsi
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.