Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ja sem taky rodila ve Slanem v dubnu 2008 a porod super byla tam takova mlada prijemna PA byla sni sranda a pomahala mi jak mohla takze porod naprosto super hlavne s epiduralem
no ta vrchni sestra ta je teda razna to mate pravdu ta je hned s kazdym hotova ale co me teda zarazilo bylo to ze davali maly nutrilon aniz bych o tom vedela pritom sem normalne kojila ale mliko se mi diky tomu udelalo az predposledni den napisu vam priklad kojim prijde sestra ze musim jit na odber krve tak sem malou dala k sestram a rekla sem jim ze malou pak dokojim sla sem na krev pak sem se pro malou vratila a co nevidim jak ta sestra cpe malou nurtilonem.Mam dve deti to prvni sem kojila do roka tak asi nejsem zadnej zacatecnik a vim ze mlika se mi udela tolik ze mam na rozdavani druhej den prisla sestra a rikala mi ze mala nic po kojeni nepribyla ze nemam mliko tak sem kojila a pak sem musela dokrmovat na jejich prikaz a kdyz se mi mliko udelalo a sla sem domu tak mi poslali do lekarny at okamzite koupim nutrilon a nakojim a dokrmim tak sem byla teda radne nastvana proc bych to jako mela delat kdyz mam mlika dost a silny tak sem sla do lekarny a rikam to ty lekarnici ze me posilaj z porodnice pro nutrilon kdyz kojim tak ze bych chtela naky maly baleni a ona mi rekla ze se asi zblaznily ze mi zadnej nutrilon neproda kdyz kojim a ze si maj uvedomit co mi rikaj tak sem sni milerada souhlasila a maly je dneska 8 mesicu porad kojim a dost a mala je teda poradna ma nejmin 9kg
takze holky davejte si na to v tyhle porodnici pozor
Rodila jsem ve Slanem 20. Prosince 2011 à maximalni spokojenost. Jestli budu nekdy rodit znovu tak opet jedine Slany.
Ve Slaném jsem rodila (císařem) v r. 2008 Byla jsem z spokojená do doby, než mi sestra sama naordinovala obklady. Císařem sem rodila protože se syn neotočil a na usmyslel si, že si dá nožičku na hráz, takže po krátkém zvážení jsem jela na sál. Jizva se hojila dobře, žádné mokvání nebo krvácení do doby, než mi sestra oznámila at si du pro obklad Jodysol… Jednou sem si ten obklad dala na jizvu a večer po vykoupání koukám , že mám celou krvavou košilku. Jizva mi začla mokvat a otvírat se. Ještě 3 mesíce po porodu sem měla díru v břiše a nikoho nezajímalo proč až pak na chirurgii mi z rány vytáhly takovej polštářek co mi tam sestra dala ( prej na zahojení) Hned jak se ten gumovej medvédek( fakt to tak vypadalo i to mělo takovou konzistenci…
Se rána zatáhla,ale dodnes tam mám díru, naštěstí teda už zatáhlou. Toto byl můj špatnej zážitek se slánskou porodnicí
Ve Slaném jsem rodila v roce 2003, s porodní asistentkou šílenej zážitek, když malej řval hlady a ona mu nechtěla dát najíst ( mlíko sem neměla a ani se mi nevytvořilo)
Doufám, že tentokrát to bude jiný, mám těsně před porodem a opět pojedeme do Slaného, snad tam již ta bréca nebude, a tyky si říkám, že jako 40 letá druhorodička si nenechám nic líbit ![]()
Jinak mohu doporučit,
nevíte, zda se tam ještě dostává knížka naše děťátko, když je táta u porodu??Tenkrát jsme ji dostali ![]()
Ja mam na Slané špatné vzpomínky z důvodu ze jsem musela na preruseni tehotenstvi v 10tt, doktorka strasna vubec se mnou nemluvila pri vysetrení, ja jsem se tak strasne bala a brecela jsem a ona na me jen rekla no muzu vam to potvrdit to co Vam rekla Vase dr. Jdete na pokoj prijde si pro Vas sestra. Sla jsem na pokoj a starsi sestra teprv semnou zacala mluvit a uklidnila me, za to ji jsem do dnes vdecna! Ptala jsem se jestli budu mit narkozu a co me ceka a uplne na me zustala koukat a rekla, ona Vam to dr nerekla? Tak jsem se prevlíkala a sundavala sperky a sestra me dal uklidnovala a vysvetlovala. Kdyz jsem se probudila po narkoze tak az vecer prisla sestra s veceri ze ji muzu snist az v 9 hod. Pak uz jsem nikoho nevidela az rano na vizite, coz me dost prekvapilo co kdybych mela bolesti nebo horecku, kdybych to vedela sla bych vecer na revers, byla jsem tam naprosto zbytečně. Doufám ze na porodním jsou jine doktorky nez dole na gyndě, jinak tuhle doktorku odmítnu!!!
Sestra 2krát rodila ve Slaném cisařem, kvůli vyhřezlím plotýnkám a u první holčičky ji zapoměly prinest ukazat, narodila se nekdy v 10 hod a sestra se ve 4 ptala jestli ji muze videt, ze ji jeste nevidela, tak sestra byla v soku, ale jinak byla u obouch spokojená, jen rikala az na ty zachody a obcas co dostaly k jidlu ji prekvapilo. A v obouch pripadech ji pustily domu driv na revers ze maji malo mista.
Ja o Slaném taky přemyslim a doufam ze narazim na fajn dr!
Ahoj holky, já ve Slaném rodila v roce 2009.
Nijak si nemohu stěžovat. Vždy se najde nějaká sestra, co má zrovna špatnou náladu atd. tak že na to jsem zvyklá. Jinak s jídlem jsem tam byla spokojená. A divím se - chutnalo mi ![]()
Jinak se žádnou jsem neměla žádný problémy. Dělala jsem si všechno po svém - bylo to moje druhé dítě.
Jen ty záchody.. na chodbě..:-( je to něco… Ale těch pár dní se dá přežít.
Plus vlastně ještě to, že ne na každém pokoji je lavor(vanička) na koupání prcka - museli jsme lézt do dalšího pokoje k maminám, které ho tam měly:-(
Ale jinak jsem naprosto spokojená..:-)
@misa1990 ahojky, taky by me to zajimalo, slysela jsem samou chvalu. a planuji tam jit na predporodni kurz, ale rada se dozvim vice. kdy se na ty predporodni kurzy tak chodi?
hezky den
@DanielkaC Ahojky, hele já tam budu rodit prvně. Je to celkově mé první těhotenství. Moje mamka tam rodila 4× a hlavně tam mám kamarádku PA, takže jsem ráda. Bude asistovat, i když nebude mít službu. Mám radost. Na předporodní kurzy nechodím, jen tam jezdím každé 3.týdný na glykemický profil ohledně slabé těhotenské cukrovky. Jinak nee.. už to tam mám okoukané, přijde mi to tam příjemné.. jen sály jsem samozřejmě neviděla a ták no..
TP mám 10.1.2013..je možné, že to přijde dříve, náš drobeček roste nějak rychle
hih
@misa1990 paani, tak to mi pak musis vse popsat vid? to je hezky datum, ten den sem se narodila ja ![]()
takze prostredi je dobre? a ted do ledna by tam pry meli dodelat nejake predelavky tyka se to i porodnice? nebo jak je to tam?
ja jsem taky prvorodicka a nemam poneti do ceho jdu
tak budu rada, za kazdou radu ![]()
@DanielkaC Určitě sem potom napíši spokojenost a vše kolem porodu a personálu.
Jinak co tam jezdím každé ty tři týdny, tak sestřičky, doktoři super.. všichni moc příjemní. Spokojená jsem tam moc. Udělají mi vždycky UTZ, vyšetření kvůli jakoby příjmu na ten den od 7.00-19.00h tam vždycky jsem..a hlavně vím, že je vše v naprostém pořádku, když mě prohlédne primář.
Není to tam žádné nóbl, to určitě ne, ale stačí to.. O těch nových prostorách vím, mají to být nové porodní sály, co říkala právě ta kamarádka PA, ale co říkala, že nikdo neví kdy to bude hotové. Uvidíme, kdy náš maličký brouček vykoukne na svět..podle mě to 10.1., ale bude to dříve..moc si to přejeme. Kdyby ještě letos bylo by to fajn ![]()
Já taky nevím co mě čeká, ale kamarádka hodně vypráví, poučuje mě a ták.. sestře co jde se mnou k porodu je 19 let, tak jí bude říkat, jak mi má třeba pomáhat atd..:-) aby jsme byly obě dvě připravené a nemusíme na žádné kurzy..
Já sem tam rodila v r 11/2009 a pak v r 05/2011..pomalu se to tam renovuje (i ty sály- hačadla na porod) při mé smůle jsem vždycky vyfásla to horší… jinak sestry z gynekologie jsou v pohodě - poraděj, politujou a tak (oni jsou už nějaký zvyklí), ale je pravda, že je tam jen pár hodnejch dětskejch sester - co ti bez toho vražednýho pohledu pomůžou se vším. Po prvním porodu mě to dost rozesmutňovalo - já takový jelito a oni na mě takový. Ale po druhý už nebyly tak protivný, asi, že jsem je brala s rezervou a zkraje je informovala, že mám doma prcka, že jsem to nezapoměla a ať do mě netlučou ty jejich : dítě každej den koupat a kojit kojit kojit…
na tuto porodnici nemůžu nadávat prvně proto, že jsem neměla žádné komplikace u porodu - takže ani nevím jak dalece sahá akčnost doktorů. A nadávat na prostředí= uvědomte si že tam strávíte maximálně pár dní…to se všechno vydržet dá!
Stalo se někomu, že jste nedostali propouštěcí zprávu z porodnice? Při poslední vizitě nám řekli, že můžeme jít domu a že zprávu posílají gynekologovi. Ale gynekolog zpravu nedostal.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na názory na porodnici Slaný. Uvažuji o porodu ve Slaném nebo v Hořovicích. Slaný máme blíže. Slyšela jsem, že ve Slaném proběhla rekonstrukce. Zejména mě zajímá, jak vypadá šestinedělí, přístup, pokoje. V Hořovicích mi připadá dle fotek vše nové, o Slánské porodnici jsem toho mnoho nenašla. Říkám si, že když už někde musím 4 dny být, tak bych raději novější prostředí. Byly jste prosím spokojené i s těhotenskou poradnou? První porod jsem měla v pražské porodnici a poradny byly na několik hodin, jen ctg a prohlídka bez ultrazvuku. Děkuji za názory.
Tak já měla první porod na Bulovce a druhý ve Slaném ( porody srovnat nemůžu, jedno císař, druhý přirozený) Ano, nemocnice je po rekonstrukci, pokoje asi tak nějak normál. 2 postele a noční stolky. Přebalovací pult a vanička. Každý pokoj vlastní sprcha se záchodem. Ale pokoj jsme měli maličký tak, že se nevešli ani mezi postele 2 postýlky. Postele byly u zdi a mezi nima místo tak na jednu postýlku ( což byl trošku problém, vzhledem k tomu, že obě děti měli být na světle kvůli žloutence). Přístup, ní asi jak kdo a jak kdy. Ale překvapilo mě, že v Praze chtěli podepsat kde jakou pitomost, co mi o miminku řekli. Ve Slaném se jen zeptali kolikáté je to dítě a o víc se nestarali. Každé ráno ( před snídaní) se miminka musí odvést na vizitu, což jsme měli přes celé oddělení. To byl pro mě záhul, byla jsem po nástřihu a později se zjistilo, že i se zánětem močových cest. ( Zjištěno týden po propuštění z porodnice). Stejně tak jako na vyšetření oušek sestry svolaly celé oddělení, nahnali nás před ordinaci a po jednom miminka zvali dál. Bylo to docela nepraktické, vzhledem k tomu, že já sotva stála a miminka se nám tam postupně budila a chtěla papat ( byl to problém na vyšetření) jinak vařili docela dobře. Bylo na výběr ze 2 variant, ale večeře šílené. Za 4 dny byl 2× párek. Mají k dispozici jejich košile a vložky a povlečení. Postel si převléká každý sám. Vedle záchoda je koš na pleny a vložky, s tím jsme měli trošku problém, protože ho vynášeli jen jednou za den a to pro Nás vylo málo i o vložky jsme si museli chodit říkat, ale vždy nám je bez řečí dali.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.