Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ve Slaném nijak nikoho moc nezajímalo co, kdo, jak dělá. Prostě jste si buď sama poradila s kojením, nebo si dojděte pro Sunar. Je to vaše věc. Já první dceru moc nekojila ( byla nedonošená a pak jsem přišla i mléko) a teď jsem nesměla sedět a dostat z někoho jak se vleže kojí se mi v podstatě nepodařilo. Jen jednou přišla sestra, asi 2 hodiny po tom, co mě dali na pokoj, že zkusíme malou nakojit. Tak jsem jí říkala, že nevím jak, ona malou vzala přirazila ji k prsu a řekla, ať se nestarám o to, jak je tam, hlavně, že saje. Druhý den jsem ujistila, že malá vůbec nic nevypije, protože asi nemám mléko ( nechala jsem si od manžela donést odsávačku, protože oni měli svoji v opravně), mléko odsávána a oni mi ho pak ohřívaly. Takže domů jsme odcházeli podle nich s příkrmy, ale přikrmovala jsem vlastním mlékem, takže doma jsem si to zvládla odbourat úplně. Takže žádný hrot porodnice není, ale určitě jsou i lepší. Je to malé oddělení. Rodila jsem a v té době jsem měla jediné miminko na oddělení a po4 dnech nás hnali všechny domů ( i po 24h od narození), protože neměli jedinou postel. Snad Vám to takle k něčemu bude. Jinak jsem rodila teď v dubnu
Každý má na porodnici svůj názor. Taky záleží na koho tam natrefite. Ve Slaném jsem rodila dvakrát. Pri prvním porodu jsem měla úžasnou porodní asistentku. A i všichni ostatní potom na šestinedělí byli super. Po druhé jsem rodila teď v srpnu. Porod mohl být rychlejší, kdyby mi porodní asistentka dala dříve klistyr. Ale co se týče dětské doktorky a kolektivu. Ta jsem si nemohla stěžovat. Co se týče vyšetření ousek. To jsem také nechápala. Maminky si na chodbě povídají a přitom by tam mělo být ticho. To bylo trochu nedomyslene. Ale jinak jsem byla vcelku spokojená.
Tak ja na Slaný nedam dopustit, vsechny sestry vcetne doktorek a doktoru byli uzasni.
Kdyby se zadarilo, urcite bych chtela zase tam. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.