Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nikde jsem nenašla diskuzi o porodnici v Liberci. Prý se to v poslední době hodně zlepšilo, nevíte o tom někdo něco?
Ahoj,
něco málo se psalo tady:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
A pak ještě v sekci Vysvědčení pro porodnice:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Nevím, jestli se to tam zlepšilo, ale myslím, že stejně bude záležet na tom, na jaký personál zrovna narazíš - jsou tam z hlediska přístupu jak špatní dr. a sestry, tak i naopak.
Samozřejmě přeju, aby to byli ti druzí ![]()
Ahoj,
já jsem rodila v Liberci na začátku duba a spokokenost ![]()
Rodila jsem v noci bez dr. (ten se ukázal na začátku a na konci
- při šití
) a měla jsem dvě PA a obě skvělé!!! I díky nim mám na porod krásný vzpomínky(a to jako i prvorodička
)
Sestřičky i doktoři ze šestinedělí a z novorozeneckého taky super spolupráce a ochota
![]()
Jak psala Deimoska
je to hlavně o lidech
![]()
já v LB rodila v listopadu a nemůžu si to tam vynachválit. Jak prostředí porodních sálů, tak chování personálu. Při porodu jsem měla ke konci dost velké komplikace, takže jim vděčím za to, že tu vůbec jsem a všude jen chválím jak Dr., asistentky, na Jipce i šestinedělí. Jen sestry z novorozeneckého nic moc. Ty mladé holky super, horší to bylo s těmi staršími.
Saxana22 píše:
Nikde jsem nenašla diskuzi o porodnici v Liberci. Prý se to v poslední době hodně zlepšilo, nevíte o tom někdo něco?
Vím tolik, že vyměnili primáře a díky němu úroveň prý výrazně stoupla. Nemám zkušenosti od rodiček, ale od paní, která pravidelně podstupuje gynekologické operace (což je stejný barák) a prý je změna opravdu výrazně k lepšímu, i personál se víc snaží. Od kamarádek, které už porodily, jsem neslyšela zá:,–(ní stížnosti. Stěžovaly si pouze „chronické stěžovatelky“, a to spíš na drobnosti.
Samozřejmě na lidech záleží nejvíc, a to jak na přístupu personálu, tak na přístupu rodičky, ale obecně se Liberce rozhodně nebojím a sama se tam v dohledné době chystám.
Jediný tip, který jsem dostala - pokud člověk něco opravdu chce, musí na tom trvat a nenechat se ukecat, například přítomnost partnera. Když vám sestra (v dobré víře) řekne, že to bude ještě trvat dlouho a ať se jde partner prospat domů, že ho k porodu zavolají, počítejte s tím, že ho zavolají opravdu až k těm posledním dvaceti minutám, kdy už je vám jeho asistence tak nějak na houby. Osobně nechápu, co má partner co spát doma, když by mohl být užitečný jinde, podávat vám pití a držet vás za ruku. ![]()
Ahoj v LBC jsem rodila v cervnu a musim rict,ze super.Dost jsem se bala,protoze jsem slysela spoustu negativ a i pred 5.roky jsem tam byla na praxi jako zdravotni sestra,takze jsem videla na vlastni oci.
Nemuzu vynachvalit jak asistentky,doktory,sestry na sestinedeli a hlavne detske sestry,jejich ochota neustale dokola zodpovidat ty same dotazy a problemy maminek,nezna hranic,mela jsem problemy s kojenim a fakt mi strasne pomohli,hlavne i psychicky,moc jim za to dekuju..
No ja na nasi porodnici moc dobre vzpominky nemam
Mozna by vsechno bylo uplne jinak kdyby byl lepsi pristup, rychlost a nevim jak to popsat…
Nemáte nějaké novější zkušenosti s touhle porodnicí? Chystám se tam nějak cca za 2 měsíce a kousek, co nevidět bych se měla jít registrovat, tak by mě zajímalo, co čekat.
Ja mam na Libereckou porodnici jen a jen dobre vzpominky..
Prvni porod ( červen 2004) akutni, cisarskym rezem. Diky rychlemu pristupu lekaru syn prezil..a je bez nasledku!
Druhy porod ( září 2008) tez cisarem, ale planovanym a parada,parada…
Sla bych znova a hned… ![]()
Můj názor na lib.porodnici:
https://www.emimino.cz/…ice/liberec/
AHOJKY REAGUJU NA TVOJE ZKUŠENOSTI S CÍSAŘSKÝM ŘEZEM
ON SE DÁ PLÁNOVAT???JAKO ŽE CHTÍT?
do této porodnice jsem byla přijata 25.12.2010, přijali mě ve 3 hodiny ráno, po mém telefonátu,že mi odtekla plodová voda,mladý doktor ani nevím jak se jmenoval si snad myslel, že si dělám legraci a neustále se mě ptal jestli jsem se jenom nepočurala,když jsem mu řekla,že budu rodit podruhé asi pochopil,že si nevymýšlím,kontrakce jsem ještě neměla, pak mi přinesli k podpisu nějaké tiskopisy,když jsem chtěla o porodu nějaké další informace, bylo mi řečeno, že jsem přece už jednou rodila sice před 12 lety, ale to už nikoho nezajímalo.Bolesti mi začaly kolem 9 hodiny a v půl 2 jsem si nechala píchnout epidurál,který mi vůbec nezabral, anesteziolog se divil, že nemají anestetikum,které používal,pouze nějaké „slabší“, v 15:30 jsem už začala rodit a v 15:50 se nám narodil Matěj,odnesli ho někam pryč přítel ho pak přinesl,sestra z dětského oddělení mi pak řekla,že ho na 2 hodiny dají do inkubátoru kvůli vyrovnání teploty, nechtěla jsem nebyl nedonošený a od nikoho jsem neslyšela, že se zdravý,3800g donošený novorozenec odebere matce a dá do inkubátoru, nakonec po několika výměnách názorů a po sdělení, že mu mám dát šanci jsem jiim ho tedy dala na 1 hodinu aby se „aklimatizoval“.Bohužel to trvalo 2 hodiny a tak jsme si pro něho s přítelem šli, sestra byla velice nepříjemná a prý nemá čas,chtěla jsem si Matěje tedy odvést ale nebyl mi dovolen přístup,byla jsem velmi rozlobená když jsme byli již u pokoje sestra na nás zařvala, ať si ho tedy vezmu, ale, že nemá čas mi nic sdělovat, to jsem však ještě netušila, že Matěj nemá v zavinovačce nic na sobě kromě pleny,ani čepičku co jsme mu dávala před tím na hlavičku, to je tedy aklimatizace,co?
celou noc chudák neměl nic na sobě, protože mi nikdo neřekl, že ve skříni na chodbě jsou košilky a zavinovačky, to je super pavilon pro matku a dítě, děs běs.Každé ráno, vždycky když jsme usnuli nás vzbudily buď sestry nebo doktorky, jo a ještě jedna vizita byla dost dobrá, primář oddělení vlítnul do pokoje a zase vylítnul s ním asi 5 sester, nás si ani nevšimnul,zrovna jsem Matěje přebalovala.
Při příjmu na porodnici jsem nahlásila, že mám zájem o nadstandartní pokoj, ne proto, že bych nechtěla být s někým na pokoji,ale kvůli rodině, abychom nemuseli sedět na studené chodbě, bylo mi řečeno, že nadstandardy je pořadník a až na mě příjde řada, řada na mě měla přijít v úterý,bohužel však tento pokoj obsadila, jak mi bylo sděleno doktorkou jiná paní s infekcí,že tak prý rozhodl pan primář ale bohužel s ním mluvit již nemohu jelikož je již mimo nemocnici, přímo nesnáším výmluvy a lži, nejsem ani známá ani nepodplácím, tak mám asi smůlu.Když jsem v této nemocnici rodila v roce 1998 nadstandard jsem měla, ale zase za námi nechodily sestry ani mi neukázaly jak mám kojit. Nebyla jsem spokojená ani tehdy,ale tentokrát to bylo neuvěřitelné, jsem ráda, že jsme doma a příště do této porodnice v žádném případě.
Tento názor nesdílím jen já, ale spousta maminek, které byly v prosinci se mnou v této porodnici.
A ještě jedna věc: při obědě se má vyzvedávat i svačina, což jsem 2 dny nevěděla a o svačinu jsem přišla, na pokoji totiž visí přesné hodiny a svačina se má podávat mezi 2-3 odpolední,když jsem se ozvala, bylo mi řečeno, že si ji asi vzal někdo jiný, při večeři jsem však jednou viděla uklizečku, jak si ukradla 5ks jogurtového pití, které si některé z mamin nevzala.Tak to asi chodí.
Ahoj, můžu se zeptat v kolikátém týdnu těhu se musím zaevidovat v porodnici? Mám vybranou porodnici v Liberci, ale bydlím 40 km od Liberce. Děkuji
já jsem se byla zapsat v 39 protože se miminko otočilo a MuDr.Aulehle mi chtěl naplánovat císaře,jinak bych rodila v Jablonci ,ale od 36 týdne.
Ahoj holky
,nemáte některá aktuální seznam věcí do liberecké porodnice.Zajímalo by mě,jestli si musím např. brát svoje noční košile,oblečení pro miminko, plínky, kosmetiku atd. Děkuju za odpovědi.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.