Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny maminky.Ráda bych znala názor těch,co rodily ve Sternberku.Jsem v 7 měsíci a pravděpodobně tam budu rodit,tak chci vědět do čeho jdu
.Děkuji za vaše názory.Mějte se moc hezky LUCIE ![]()
Ahoj Lucie.Já jsem rodila ve Šternberku dvakrát a byla jsem spokojená.Jsou tam moc hodní na porodním i na šestinedělí.Jen sestry dětské jsou některé protivné.Tedka čekám třetí dítko a jestli ukecám manžu,tak půjdu rodit zase tam.My se přestěhovaly za Olomouc.Tak ahojky.
Ahoj, moje sestra tam rodila 2× a byla moc spokojená. Koukám, že seš z Uničova, pocházím od tamtud ![]()
Ahojky!
Já rodila ve ŠTBK 2× a byla jsem moooc spokojená. Poprvé to byl plánovaný císařský řez, podruhé jsem rodila přirozeně - PA suprová a ty porodní pokoje nádherné (jedna radost v nich rodit). Doktoři jsou taky šikovní - jizva po CS úplně v pohodě a šití po porodu suprové (gyndařka mi říkala, že kdyby nevěděla, že mě pan doktor šil, tak to ani nepozná) Sestřičky na šestinedělí jsou bezvadné, na novorozeneckém až na jednu výjimku taky super.
Co mě ale překvapilo, tak jsem vůbec neplatila za pobyt a ani za přítomnost partnera u porodu.
Ahoj, já rodila ve Šternberku taky 2×, poprvé plánovaný císař a po druhé pro nespostupující porod taky císař.
Sestřičky na šestinedělí i na dětském byly skvělé.I na porodním sále je výborný personál. Poprvé bylo místo i na nadstardním pokoji, což bylo doporučuju
Ted podruhé se rodilo o 106 a bylo přeplněno a docela šrumec, ale nemůžu si na nic stěžovat.
Klidně si tam i zavolej a můžete jít o víkendu na prohlídku porodnice.
Ve Štbk jsem rodila dvakrát. Poprvé jsem skončila na akutním SC - mimi nechtělo sestoupit kvůli 2× omotanému pupečníku kolem krku. Nevím proč, ale během porodu mi najednou někdo (nevím kdo, nevím kdy) nasadil infuzi s oxytocinem
Nechápu proč, když porod byl normálně rozjetý a otevírala jsem se. Nikdo mi neřekne, jestli ten SC nemohl souviset také s tím, že do porodu takto nepřirozeně zasahovali (mám dojem, že chtěli stihnout ranní střídání směn).
Podruhé jsem tam rodila vloni v létě. Chtěla jsem rodit přirozeně, ale opět jsem narazila - porod mi chtěli vyvolávat už 10 dnů před termínem kvůli předchozímu SC (obava z komplikací a že by nebylo kompletní osazensto sálu, kdybych přijela třeba v noci
). Nakonec jsem vyvolání ukecala alespoň na TP. Nicméně všude jsem hlásila, že nechci infuzi s oxytocinem (jenže na to mi řekli, že když je porod vyvolávaný, tak ta infuze zřejmě bude potřeba). Na poslední chvíli jsem ještě zvažovala, jestli nejet rodit jinam… Nakonec jsem to zkousla a v den P jsem se na to vyvolání dostavila. Naštěstí bylo všechno připravené a stačila jen jedna tabletka a mimi bylo do 3 hodin venku ![]()
Kdybych tam šla rodit potřetí, tak nedovolím píchnout vodu v okamžiku otevření na 2 cm (což jsem pochopila, že tam běžně dělají), ale chtěla bych vyčkávat alespoň do 8 cm. Po píchnutí vody bolesti hodně zintenzivní a jsou vyčerpávající. Raději pomalejší porod, ale snesitelnější ![]()
Jinak všichni byli příjemní, ale při porovnání situace vloni v létě a situace před 3 a 1/4 lety musím říct, že tehdy byl personál (na šestinedělí) příjemnější. Teď bylo vidět, že zřejmě snižovali stavy a sestry opravdu nestíhaly…
Teď byly zase úžasné ty rodící boxy po rekonstrukci.
Jak psala BARULÁTKO - za hospitalizaci se neplatí, - pokud se podepíše darovací smlouva (Štbk nemocnice je krajským zařízením). V tomhle jsem opět byla za exota, protože jsem pobyt chtěla platit a nakonec i zaplatila sama (darovací smlouvu jsem podepsat odmítla). Přítomnost otce u porodu a platba za něj myslím záleží na tom, jakou pojišťovnu má rodička. Metal Aliance to proplácí (ale nepamatuju si, že by mi na to dávali nějaký formulář
)
Ahojky,taky budu rodit ve Šternberku už podruhé.Tak uvidíme,jaké to tam bude.Zajímalo by mě,jestli jsou ty pokoje nové a nebo jen ty porodní sály.Jinak já mám termín 11.dubna,tak to se tam asi nepotkáme ![]()
já rodila jednou ve Šternberku a po druhé bych neváhala,i přes 23hodinový porod,docela náročný…si nemůžu na nic stězovat,vše super…personál,hlavně porodní asistentka,která mě rodila,bohužel neznám její jméno a na 6ti nedělí taky super…jen MUDr......už bymohl do důchodu a docela se ke mě choval hnusně,když se mi udělala opar po porodu,tak mě sepsul…no a ještě jedna sestra,která mě přijímala,smála se a jen si pozpěvovala ,, teče voda teče ,,což mi v tu chvíli nejistoty a stresu nepřišlo vhod,…ale doporučuji určitě… ![]()
jo ješ jsme zapoměla že přítel neplatil za přítomnost u porodu,jinak jsme měla zdarma nadstandart,jelikož bylo plno,nakonec mi tam dali ještě jednu maminku,tak bylo aspon s kým pokecat…a nadstandart byl po mém těžkém porodu fakt super,nemusela jsem se plazit do koupelny přes celou chodbu…
![]()
Je lepší být dopředu informovaný…já ve šternberku rodila poprvé dvojčata…po císaři mi hnisala jizva-operační sál na mě působil jako průchozí hala, sotva jsem se tedy pak plazila natož kojit obě děti naráz což po mě i párkrát chtěli…no děs-sestry se chovaly jako by tam byly za trest…děti mi v noci šouply v nákupních vozících a byly pryč…raději nevzpomínat, další dítě jsem tam bohužel taky rodila a to zas pro změnu anestezioložka vážící 50kg mi nebyla schopna až po tak 8 pokusu vpíchnout injekci, unikl mi mozkomíšní mok a hlava pak bolela 3dny!!!už tam nepůjdu.Holt má zkušenost.Vám přeji at je to v pohodě!!!!
5. února jsem porodila ve Šternberku svoji prvorozenou dcerušku
.Rodila jsem císařem, bolesti po operaci jsem měla minimální.Možná tím,že jsem měla malé bříško
.Malá měla 2500g.Sestřičky od miminek,až najednu ušli(měla mikádo,byla příšerná)
.Jsou dvě a nestíhali.Na chodbě je rámus.Měla jsem pokoj naproti sprchám.Postele příšerné.Já jsem měla naštěstí polohovací.Jinak staré dřevěné a rozvrzané.Spodek je pekně opravenej
,ale šestineděli opravené není.
Další dítě chci porodit také ve Šternberku.Doporučuji nastandart,ale asi bude obsazený. ![]()
Ahoj,já jsem tam rodila ve 3 dítě a byla jsem velice spokojená, jak na porodní asistenku tak na mladýho pana doktora- nevím jak se jmenoval, bzl i na šestinedělí. Ty košíky jsou tam proto, aby se mimčo nemuselo po porodu nosit, nikdy nevíš, kdy se ti muže udělat ještě blbě. porodnici doporučuji.
josephin píše:
Je lepší být dopředu informovaný…já ve šternberku rodila poprvé dvojčata…po císaři mi hnisala jizva-operační sál na mě působil jako průchozí hala, sotva jsem se tedy pak plazila natož kojit obě děti naráz což po mě i párkrát chtěli…no děs-sestry se chovaly jako by tam byly za trest…děti mi v noci šouply v nákupních vozících a byly pryč…raději nevzpomínat, další dítě jsem tam bohužel taky rodila a to zas pro změnu anestezioložka vážící 50kg mi nebyla schopna až po tak 8 pokusu vpíchnout injekci, unikl mi mozkomíšní mok a hlava pak bolela 3dny!!!už tam nepůjdu.Holt má zkušenost.Vám přeji at je to v pohodě!!!!
Josephin,věřím že to nebylo lehké,jsi zatím jediná která si na Štb,ztěžuje,samo že na to máš právo,že ti hnisala jizva po císař,to ti mohla hnisat i v olomouci nebo jinde,a že se ti anestezioložka napoprvé netrefila a chudina že měla jen 50kg,za to ji nemůžeš odsuzovat-co by za to někdo dal a váha určitě nezavinila problémy s aplik.injekce,jsme jen lidi…a určitě to neudělala naschvál,no a nechápu proč si rodila znovu ve Štb.když tě první porod tam nepřesvědčil…
jo zdravotníci se nikdy nemůžou zavděčit každému,ikdyž se snaží sebevíc
,znám to z vlastní zkušenosti.....
![]()
Anonymní píše:
5. února jsem porodila ve Šternberku svoji prvorozenou dcerušku.Rodila jsem císařem, bolesti po operaci jsem měla minimální.Možná tím,že jsem měla malé bříško
.Malá měla 2500g.Sestřičky od miminek,až najednu ušli(měla mikádo,byla příšerná)
.Jsou dvě a nestíhali.Na chodbě je rámus.Měla jsem pokoj naproti sprchám.Postele příšerné.Já jsem měla naštěstí polohovací.Jinak staré dřevěné a rozvrzané.Spodek je pekně opravenej
![]()
,ale šestineděli opravené není.
Další dítě chci porodit také ve Šternberku.Doporučuji nastandart,ale asi bude obsazený.
anonymní,tak to taky chápu,škoda že není dost financí na zkvalitnění péče a to nejen v porodnici,ale stějně můžeme být rády,že nerodíme někde doma nebo na poli jako dřív,však v porodnici se dlouho nezdržíme a šup šup domů…doma je vždycky doma… ![]()
no s tím tedy nesouhlasím! a jediná kdo si stěžuje a upozornuje na negativa ve šternberku rozhodně nejsem, jen píšu první!!!No jizva by mi zřejmě nehnisala kdyby se po sále nepromenádovali lidi bez roušky kteří tam zjevně neměli co dělat…a k té neschopné aneztezioložce-někdo kdo není schopen píchnout na potřetí pokus injekci a zkouší to dál aniž by přiznal svou neschopnost je trestuhodné!!!!!!Jsou povoleny max 3 pokusy!!!!Unikl mi mozkomíšní mok a hlava mi pak několik dní málem pukla…psala jsem pouze fakta, bylo tam toho víc, ale člověk ledacos zkousne. Psala jsem co zkousnout nešlo.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.