Porodnice U Apolináře Praha 2

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
86
10.3.10 12:42

Porodnice U Apolináře Praha 2

Chystám se v červnu rodit v této porodnici a v poslední době slyším samé negativní zkušenosti od maminek, které tu rodily, případně i jejich manželů apod. :cry: Najde se někdo, kdo má s touto porodnicí pozitivní zkušenost a může jí pochválit, nebo je to tam doopravdy tak hrozné? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mufina
10.3.10 12:47

Taky budu rodit U Apolináře a ohlasy jsem slyšela spíš vcelku dobré. Mrkni sem do sekce „porodnice“ https://www.emimino.cz/…u-apolinare/ tam jsou napsané ohlasy :wink:

• Citovat
  • Upravit
6417
10.3.10 12:51

Já jsem tam rodila před 3 lety a zkušenosti mám dobré. I když příjemnější prostředí je asi v Podolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
10.3.10 13:06

Já jsem tam byla spokojená.Ale podle mě záleží ,co od té ,které nemocnice očekáváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
10.3.10 13:09

Já jsem taky byla spokojená, měla jsem pocit, že po zdravotní stránce je o mě i malého postaráno dobře a nějaký zvláštní komfort a luxusní zařízení pokojů jsem ani nečekala. Koneckonců, byla jsem tam pár dní :).
Jediné, co mi vadilo, byly dost vysoké postele, takže jsem nedosáhla z postele nohama na zem (nejsem extra mrňavá, mám 168cm), což po císaři docela vadilo při nalézání a vylézání. Ale přežila jsem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
10.3.10 13:11

Já jsem s porodnicí naprosto spokojená.
Před 5,5 roky se tam narodila první dcera, druhá před 2 roky a teď se tam každým dnem chystám potřetí :wink: Záleží co od porodnice očekáváš, ale mě se tam líbilo a byla jsem moc spokojená :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
10.3.10 13:11

Já se tam chystám rodit snad do neděle :-)… Tak ti pak písnu, jaký to tam bylo :mrgreen: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
10.3.10 13:12

Rodila jsem tam v červnu 2008. Porodnický a ženský personál super, všichni milí, sympatičtí. Dětské sestry byly horší, většinou pěkně nerudné. Ale suma sumárum jsem byla spokojená a to jsem tam strávila hodně dlouhý čas po porodu a dokonce jsem se tam ještě po dvou dnech musela vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
10.3.10 13:17

Já si taky mohu porodnici jen vynachválit :-) byla jsem na sále č.2 ne na jedničce ale podle mě to rozdíl nebude :-)

• Citovat
  • Upravit
122
10.3.10 14:12

Ahoj, u apolináře jsem rodila 01/2008 a 08/2009. vždy musíš počítat, že jdeš do nemocnice, ne do hotela. Podstatné je, na jakou osobu tam zrovna narazíš, rozdíly jsou opravdu veliké, a dále kolik času tam strávíš.
já měla oba porody rychlé, takže prostředí jako takové pro mně nebylo až tak důležité - to je pak jedno jestli jsi za plachtou nebo v supr vybaveném pokojíčku… ale pokud tam máš strávit víc hodin, příp i dnů, tak to musí být složitější (manžel může jenom na porodní box, pokud jsi na hekárně tak ne, do sprchy taky ne pokud tam nejsi úplně jediná rodička…)
první porod jsem měla s protivnou, nepříjemnou porodní asistentkou (byla asi čtyřicátnice), která se tvářila, že jsem si ten porod snad vymyslela, doktorka byla skvělá, milá hodná. druhý porod - naprosto báječná porodní asistentka, mladá, snaživá, odrodila mne v podstatě sama, bez doktora (ten se ukázal na poslední kontrakci), bez nástřihu, prostě paráda… odpojila mne z monitoru (tudíž musela kontrolovat sama poctivě alespoň á 5 minut) abych mohla chodit, donesla co ji jenom napadlo - míč, speciální židli, pořád povzbuzovala a usmívala se :palec: … (vedle si ženská zaplatila nějakého místního docenta a ten na ní teda křičel :roll: )
v podolí je sice víc soukromí, ale když už fest rodíš, tak ti je to jedno kde jsi… a odborná péče je u apolináře taky na úrovni..
ať ti to dobře dopadne a narazíš na správné porodníky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
10.3.10 14:23

Ahoj,
já jsem tam rodila loni v lednu a za 4 týdny se tam chystám znovu :lol: Nemůžu si na nic stěžovat, velká spokojenost jak na péči o mě, tak malou. Dr. i sestřičky moc milé, se vším poradili, měla jsem nadstandard, který byl super. A přesně jak někdo psal, je to nemocnice ne hotel. Podolí má sice hezké, moderní prostředí,ale třeba prý šestinedělí je tam šílené co se týká péče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
10.3.10 14:26

Ahoj,

já jsem tam rodila 8/2000,3/2005 a 9/2009 - jak vidíš, nic, co by mně odradilo, se tam nedělo, a to mám asi stejně dosažitelnou ještě Bulovku a Brandýs. Při posledním - hodně adrenalinový císař,o malého jsme jentaktak nepřišli (ne vinou lékařů), já si tam pobyla 10 dní s komplikacemi - jsem byla opravdu ráda, že jsem tam a ne na nějakém malém pracovišti.

Řekla bych:

• vynikající odborná a medicínská úroveň
  • vynikající jednání na sále, naprosto úžasné na JIP (poslední porod), slušné na šestinedělí - pokud jsem tam viděla nějaký problém, byla na vině bohužel většinou maminka, některé postrádají základy slušného chování (pozdravit, poprosit, poděkovat) a jsou hyperkritické naprosto ke všemu
  • musíš to brát tak , že jseš tam holt jedna z mnoha, i když jako čerstvé maminy máme asi každá pocit (oprávněný) výlučnosti a mimořádnosti své osoby, třeba oddělením šestinedělí, kde jsem byla, prošlo loni skoro 2000 dětí - no comment
  • v některých věcech (porodní plány atd.) jsou pokud mohu srovnávat zkušenosti jiných možná malinko pozadu třeba za Podolím
  • doporučuju (nejen v porodnici asi) dodržovat výše uvedené zásady slušného chování, zeptat se, když tě něco zajímá (nikdo ti neuvidí do hlavy, že o něčem přemýšlíš), říct, když ti něco vadí, bolí, je nepohodlné, potřebuješ podat, poradit… dtto telepatii personálu nelze předpokládat.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
10.3.10 14:37
Michaelakkk píše:
Já si taky mohu porodnici jen vynachválit :-) byla jsem na sále č.2 ne na jedničce ale podle mě to rozdíl nebude :-)

Mě přehazovali z jednoho porodního odd. do druhého, kvůli akutním případům, ale obě odd a celý Apolinář si můžu jen vynachválit, jak píše Míša!!!! :palec: :pankac:

Jinak já rodila v srpnu 2009.

Příspěvek upraven 10.03.10 v 14:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
10.3.10 14:39

Pridavam se k pozitivnim ohlasum.
Rodila jsem tam v 08/2009 a naprosta spokojenost. Byla jsem na sale c.2. Vsechno se vleklo, ale PA byly moc fajn, manzel za mnou mohl i na predpokoj (stravila jsem tam 2 dny). Na sestinedeli to bylo taky v pohode, sice byla dal sprcha a zachod, ale aspon jsem se rozhybala a sestricky taky dobry. Nektere sice vypadaly nerudne, ale byly fajn.
Pokud bude prilezitost, rada tam budu rodit zase :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bára H.
12.3.10 21:00

apolinář

Rodila jsem u Apolináře před měsícem, a to již druhé dítě. Musím říct, že s tamější péčí jsem byla vždy naprosto spokojena. První dítě jsem přenášela 4 dny a druhé 10. V obou případech stále sledovali, zda dítě v břiše dobře prospívá. Nejsem matka, která by měla svůj porodní plán, lékařům povětšinou důvěřuji. Takže mně nevadilo, že mně dělali zátěžový test u prvního po třech dnech(díky oxytocinu jsem druhý den bez problémů porodila) a u druhého dokonce dva zátěžáky (které k ničemu nevedly a porod mi museli vyvolat). Měla jsem pocit bezpečí, že mne sledují, a že kdyby bylo něco špatně, že to zachytí. Takže já Apolináře jednoznačně doporučuji. Jo a já si vždy po porodu připlatila nadstandard- kvůli návštěvám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková