Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
já rodila u Apolináře 14.3.2010 a byla jsem naprosto spokojená
!!! Skvělej doktor a PA u porodu i veškerý personál na oddělení šestinedělí P15 . Pokud bych měla další dítě, budu rodit zase tady ! Jsou to profíci s milým chováním a to mi absolutně stačí k tomu se někam ráda vracet
…
Tak ja se taky pridam. Prvni porod 01/2008, na sale vsechno dobry, ale chovani personalu na oddeleni nadstandardu otresne, vsechno je obtezovalo, neochota, neslo mi kojeni, nepomohly, opravdu na to nerada vzpominam. Druhy porod v roce 2009 tamtez (rodila jsem tam kvuli doktorovi), opet na sale super,a to hlavne diky bajecne mlade PA, a tentokrat jsem nesla na nadstandard, ale na bezne oddeleni a spokojenost velika. Fakt nechapu, na tom nadstandardu maji tak 12 maminek a byli neochotni a neprijemni, tady na beznem sestinedeli jich maji dvakrat tolik a velmi slusni, vstricni.. Takze ja radim Appolinar ano, ale ne nadstandard.:-)
No vidíš , Fialko, a já zrovna prahnu po nadstandardu. Taky bych si řekla, že by tam mohli bejt milejší, když tam je jedna nebo dvě maminy
No, uvidim, třeba nebude zbytí a budu ráda, že mě vůbec někam šoupnou ![]()
Tedy holky já moc nerozumím tomu nadstandardu, co máte na mysli, ale já tam rodila 10/2007, na nadstandard jsem mohla zapomenout - byl tam pěkný nával - ale co se týče nadstandardu, byl jediný rozdíl v tom, že byl pokoj jedno či dvoulůžkový se sprchami na pokoji a mohly tam chodit návštěvy. Jinak personál, sestry, doktoři chodili od jednoho pokoje k druhému popořadě a že by chodil jiný personál na nadstandard, který byl o dva pokoje vedle, to je nesmysl. Takže nadstandard byl v pokoji nikoliv v personálu. A co si budeme povídat - dožadovat se za peníze lepší jednání, to mi tedy, to se nezlobte přijde nechutné. To si můžeme začít strkat obálky do pláště za protekční jednání
![]()
jinak jak jsem zmínila, už jednou jsem tam rodila, bohužel jsem měla smůlu při porodu na hodně nepříjemnou doktorku, něco takového bych v dané chvíli nikomu nepřála, i pár sester na šestinedělí stálo zato (říkaly jsme jim gestapačky
), ale je mi jasné, že to je o štěstí, na koho člověk narazí, tak doufám, že podruhé to bude lepší
No, bohužel, peníze vládnou ![]()
Je jasný, že nadstandard je o soukromí, ne o přístupu personálu, ale co si budeme povídat, když má člověk známého doktora nebo sestru, tak se k němu hned chovaj jinak. A někdy se to holt musí uplatit penězma. Tak to je, viz vlastní zkušenost na pořadník na operaci…
Co se týká nadstandardu v porodnici, tak tam se to samo přežije i na trojlůžáku bez sam.sprchy a možná je to někdy i lepší-s maminama povídáš, nejsi na to sama. A personál holt jak se vyspí a jakou má náturu, ale s tím my nic bohužel neuděláme ![]()
já bych ani o to být sama nestála, když si vzpomenu, jaký jsem měla strach jít vůbec do sprchy - abych se třeba nevrátila a nebyla postýlka prázdná ![]()
spíš bylo blbý - a co vím, nic se nezměnilo, že na standardní pokoje nesměly návštěvy, takže se muselo hromadně s nákupníma košíkama na chodbu, kde byly davy lidí, žádné soukromí a hlavně průvan a zima. No a tím, že se nám to zkomplikovalo, malý se díky jedné sestře podchladil a skončil na dečce a pak v inkubátoru, tak jsem nemohla ani mít návštěvu, z toho důvodu, bych o ten nadstandard stála, páč jsme tam skejsli 14 dní, nikdo za námi nesměl a to bylo něco na nervy ![]()
Ty jo, 14 dní-to by byla teda raketa za nadstandard
Hlavně, že vám to dobře dopadlo!!!
A jak jinak, je to hoooodně o personálu ![]()
Díky za postřehy, no sama uvidím v červnu, jak to vůbec bude ![]()
Já chtěla Apolináře kvůli největším odborníkům a i proto, že tam rodila moje sestra, která porodila v 29.tt a byla tam i dlouho předtím na rizikovém. Prostě jsem jim věřila.
Bohužel, už nikdy bych tam osobně nerodila.
rodila jsem přes den (přesto jak tady někdo psal, že přes den tam asi partnera na hekačku pustí), manžela poslali domů. Hekačka plná žen z rizikáče - já jediná rodila - na rizikáči měli plno.
Myslím, že na mě úplně zapomněli - od 8 hodiny do 15 mě nikdo nevyšetřoval, i když jsem je o to žádala. Nakonec jsem málem porodila na hekárně. Nikdo mi nevěřil, že bych se mohla během hodiny zcela otevřít. V 16:40 už to paní, co se mnou byla na hekačce a čekala na uvolnění pokoje na rizikáči, nevydržela a zazvonila na sestru, že tohle už normální není. Já totiž byla na čtyřech na zemi a nemohla nic. Za stálých kontrakcí mě dovedla do ordinace a po vylezení na kozu zvolala: Rodíme! Takže jsem bez kalhotek a s rukou mezi nohama běžela po chodbě až na první sál a malej se narodil v 16:48.
Bez klistýru, bez epidurálu, který jsem si přála a hlavně bez manžela. Strašně jsem jej tam chtěla mít, brečela jsem hlavně kvůli tomu.
Samotný porod na sále, který trval vlastně cca 5 minut, byl super - najednou tam bylo asi 10 lidí a byli skvělí, ale těch 13 hodin před porodem, už nikdy zažít nechci.
Oddělení šestinedělí bylo úplně fajn. Neměla jsem nadstandard, ale byla jsem spokojená.
Příště si ale vyberu porodnici, kde budu moci být od začátku do konce s manželem a kde mi dají i klistýr atd…
já bohužel také nemám pěkné vzpomínky
krom toho, co jsem uvedla, mě nechali v bolestech a to pořádných ležet na zemi v čekárně hodinu,než mě přijali a to jim manžel opakovaně hlásil, že mám kontrakce po 1-2 minutách. Jelikož jsem byla na dvojce, kde jsou ty paravany, které byly prázné, nebylo to návalem rodiček. Strávila jsem tam dalších 5 hodin, opakovaně žádala o klystýr, o epi, slibovali a nedali ani jedno. Pořád za chvilku, až jsem manželovi řekla, přímo před nima, ať to vzdá, že mi to stejně nedají.
Nástříh mi byl proveden zcela mimo kontrakci, takže je to pro mě dosud nejstrašnější zážitek mého života.
No co dodat. Dr. která se na mně zhnuseně podívala a řekla, že já neporodím nikdy a že akorát to dítě udusím, když jsem omdlévala, následně se sebrala a odešla. (jsem tam těch 5 hodin asi obtěžovala) Přišla druhá za 10 minut a řekla, že teprve budeme moci začít rodit, že dorotovala hlavička. Ve finále mě nechali bez košile, pro kterou šla sestra a již se nevrátila (zapomněla), tak jsem musela nahá dojít přes dvě místnosti až k doktorům, kteří pili kafe - docela ponižující zážitek, jestli by mi laskavě nedali něco na sebe, protože jsem měla zimnici. Přeze vše uvedené a že jsem přísahala, že u Apolináře už nikdy, čeká mě to znovu, s odstupem času jsem začala věřit, že to byla jen opravdu smůla na směnu a že podruhé už to bude o sto procent lepší, jak tu maminky chválí ![]()
Kleaa píše:
já bohužel také nemám pěkné vzpomínkykrom toho, co jsem uvedla, mě nechali v bolestech a to pořádných ležet na zemi v čekárně hodinu,než mě přijali a to jim manžel opakovaně hlásil, že mám kontrakce po 1-2 minutách. Jelikož jsem byla na dvojce, kde jsou ty paravany, které byly prázné, nebylo to návalem rodiček. Strávila jsem tam dalších 5 hodin, opakovaně žádala o klystýr, o epi, slibovali a nedali ani jedno. Pořád za chvilku, až jsem manželovi řekla, přímo před nima, ať to vzdá, že mi to stejně nedají.
Nástříh mi byl proveden zcela mimo kontrakci, takže je to pro mě dosud nejstrašnější zážitek mého života.
No co dodat. Dr. která se na mně zhnuseně podívala a řekla, že já neporodím nikdy a že akorát to dítě udusím, když jsem omdlévala, následně se sebrala a odešla. (jsem tam těch 5 hodin asi obtěžovala) Přišla druhá za 10 minut a řekla, že teprve budeme moci začít rodit, že dorotovala hlavička. Ve finále mě nechali bez košile, pro kterou šla sestra a již se nevrátila (zapomněla), tak jsem musela nahá dojít přes dvě místnosti až k doktorům, kteří pili kafe - docela ponižující zážitek, jestli by mi laskavě nedali něco na sebe, protože jsem měla zimnici. Přeze vše uvedené a že jsem přísahala, že u Apolináře už nikdy, čeká mě to znovu, s odstupem času jsem začala věřit, že to byla jen opravdu smůla na směnu a že podruhé už to bude o sto procent lepší, jak tu maminky chválí
No to je teda sila.:-(
Mne zas pri prvnim porodu zapomneli na porodnim sale, oni ho ten den zavirali kvuli malovani, ja tam lezela a cekala, pak prisli remeslnici a hele tady lezi nejaka pani;-) Nastesti to bylo az po porodu, tak mi to v tom adrenalinovym oparu prislo vtipny, ale stejne…
Jak nekdo psal, mezi personalem na standardu a nadstandardu je rozdil, neni to ten samy, muzu to srovnat, byla jsem na obou oddelenich. jedina vyhoda nadstandardu byla sprcha na pokoji a navstevy tam, jinak nic, ale sestry fakt otresny. Nebyl to jen muj dojem, bavily jsme se tam o tom s nekolika dalsimi maminkami a shodly jsme se.
Bébka píše:
No vidíš , Fialko, a já zrovna prahnu po nadstandardu. Taky bych si řekla, že by tam mohli bejt milejší, když tam je jedna nebo dvě maminyNo, uvidim, třeba nebude zbytí a budu ráda, že mě vůbec někam šoupnou
Bebko, mne ten nadstandard nabizeli i pri druhem porodu,ale ja z hruzy, kdyz tam videla ty stejne sestry, odmitla a jsem rada, Na pokoji jsme sice byly 3,ale sprchy a toaleta byly ciste a stacily na to oddeleni, nemuzu si stezovat. Ale fakt je ze moje druhe mimi bylo v porodnici vzorne a spinkave (narzodil od toho prvniho),a ja byla v mnohem vetsim klidu a pohode, tak by mi asi nevadily ani ty horsi podminky.:-)
Teda holky, to jste mě vyděsily ![]()
Snad natrefím na lepší partu hic ![]()
Chápu, že peněz by si personál ve zdravotnictví zasloužil víc, ale jestli je to takhle otravuje, tak můžou jít za kasu do Lidla, kde nebudou mít noční a budou mít míň stresu a menší zodpovědnost
Zrovna v porodnici by ten přístup měl bejt kór laskavej, nechápu to…
Jsem zvyklá se ozvat, když se mi něco děje, ale během porodu na to asi není síla ani nervy, člověk je rozházenej hormonama, tak na sprdnutí sestry asi není ani pomyšlení ![]()
Pak jedině zaplatit si dulu, která, ať se děje cokoli, bude stát za maminou, ale ty 4-6tisíc za to, na to asi nezbyde ![]()
Já rodila u Apolináře 7/2009 a souhlasím s tím, že záleží na tom, jaká parta má směnu. PA byla naprosto úžasná, milá stejně jako paní doktorka, která mě přijímala. Na oddělení šestinedělí skvělá gynekoložka, zato dětská, která mě první den přijímala mě naprosto vyděsila - horší babu jsem nezažila. Naštěstí pak asi jela na dovolenou, takže už pohoda:-). Hlavně jsou tu nejlepší odborníci co se týče poporodních komplikací u miminek, příště bych sem šla znova.
Taky jsem si myslela, že si nenechám vše líbit. Ale porod s člověkem opravdu zamává. Protože jsem byla prvorodička, vůbec jsem netušila, co všechno mě pořádně bude čekat. Načtené to nestačí, vše není podle knih. Navíc jsem se bála vůbec něco silnějšího říct, protože to kolikrát spíš způsobí opačnou reakci. Tady mi chyběl moc manžel, aby se mě zastal.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.